Efter över 18 månader utan möjlighet att ta emot internationella volontärer på grund av Covid har vi äntligen GODA NYHETER! Om det inte blir nya oväntade bakslag kan vi ta emot volontärer på Sri Lanka från första november, i Nepal från första december och på Bali från januari 2022.

Inget går ju som bekant att garantera med hundraprocentig säkerhet när det gäller Covid och vi har varit lite för förhoppningsfulla när det gäller komma igång igen tidigare i år – men nu pekar det mesta på att vi verkligen kommer att kunna ta emot volontärer igen, med början på Sri Lanka i november. Därefter följer Nepal i december och Bali i januari, och förhoppningsvis fler länder under vintern även om inget är helt bestämt ännu.

 

Volontärresor till Sri Lanka – nystart 1 november 2021

Från och med november kommer vi med största sannolikhet att kunna erbjuda de här volontärresorna, projekten och tilläggsveckorna för våra volontärer och deltagare på Sri Lanka:

Kulturveckan (i Kandy)

Tempelrenovering (i Kandy)

Undervisning (i Kandy)

Barnhem/specialundervisning (i Kandy)

Hälsoveckan (i Kandy)

Äventyrsresan (3 veckor)

Sköldpaddsprojektet (i Ambalangoda)

Strandveckan (i Ambalangoda)

För samtliga volontärer och deltagare på Sri Lanka gäller i skrivande stund att man inte har möjlighet att resa runt på egen hand på helgerna på grund av Covid-restriktioner, men i övrigt fungerar det mesta som vanligt. Om du är fullt vaccinerad och skaffar e-visum i förväg krävs ingen karantän vid ankomst, och inget Covidtest. Däremot krävs att du tecknar en lokal tilläggsförsäkring till din vanliga hemförsäkring/reseförsäkring, men den kostar bara 12 USD. Här finns mer information om vad som gäller på Sri Lanka för tillfället.

 

Volontärresor till Nepal – nystart 1 december 2021

I Nepal kan vi – om inte Covid sätter fler käppar i hjulet – ta emot volontärer och deltagare på följande projekt och tilläggsveckor från den första veckan december:

Kulturveckan (i Kathmandu)

Gatuhundsprojektet (i Kathmandu)

Bygg och renovering (i Kathmandu)

Undervisning i buddhistkloster (flera olika platser)

Trekking till Poon Hill (Kathmandu – Pokhara – Poon Hill – Pokhara – Kathmandu)

Äventyrsveckan (Kathmandu – Chitwan – Kathmandu)

Äventyrsresan med volontärarbete (4 veckor)

I Nepal kan man nu skaffa visum vi ankomst igen, om man är fullt vaccinerad senast 14 dagar innan ankomst.

 

Volontärresor till Bali – nystart i januari 2022

På Bali kommer projekten förhoppningsvis igång igen i januari, i ganska liten skala till en början. De här projekten och tilläggsveckorna kommer att vara tillgängliga från den första veckan i januari 2022:

Kulturveckan i Ubud

Bygg och renovering i Ubud

Sköldpaddsprojektet på Nusa Penida

Äventyrsresan med volontärarbete (3 veckor)

Hälsoveckan i Ubud

På Bali krävs dock i dagsläget (11 oktober) fem dagars karantän vid ankomst, och här kan läget ändras med kort varsel – så vill på åka på en volontärresa till Bali redan i januri/februari rekommenderar vi att du har har lite reservplaner och att du bokar flyg som går att boka om utan kostnad, för säkerhets skull.

 

Vad gäller för dig som volontär?

På samtliga destinationer finns regler som måste följas även i vanliga fall (innan Covid), men nu när de här destinationerna är redo att välkomna internationella volontärer och resenärer igen är det förstås extra viktigt att du följer de förhållningsregler som ges på plats. Vi vill inte bidra till fortsatt spridning av Covid på grund av slarv med maskanvändning när det krävs, eller att andra regler inte följs. Vi förutsätter att du är fullt vaccinerad mot Covid innan du åker, men om du inte kan vaccinera dig av medicinska skäl kan det eventuellt finnas möjlighet att delta ändå – dock med fler restriktioner och eventuell karantär vid ankomst. Kolla med oss så stämmer vi av med våra lokala samarbetspartners.

Trygghet och säkerhet är viktigare än någonsin, både för våra volontärer och för lokalbefolkningen du möter och lär känna under din volontärresa. Och en sak kan vi lova: du är efterlängtad som volontär och resenär efter nästan två års från frånvaro!😍