• äventyrsvecka-chitwan-nepal-volontär

Äventyrsvecka: Hiking, forsränning och nationalpark

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  4,700 sek

En spännande vecka för dig som bokar en volontärresa till Nepal med oss! Besök Shivapuri nationalpark, testa forsränning i Trisuli River och upplev Chitwan nationalpark, där du har chans att se både vilda tigrar och noshörningar!

Upplev andra delar av Nepal än Kathmandu!
Koppla av efter din volontärtid!
Resan börjar och slutar i Kathmandu
Minimiålder: 18 år (om du åker ensam). Ungdomar från ca 12 år välkomna i vuxens sällskap.
Maxålder: ca 65, men det är flexibelt

2024
1 vecka i samband med bokning av volontärresa till Nepal: 4 700:-
2 veckor: Kulturveckan + äventyrsveckan: 9 900:- 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för resa under 2025.
2024 & 2025
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela vistelsen
✅ Hämtning på flygplatsen i Kathmandu, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ Alla aktiviteter och resor inom Nepal, enligt program
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutad vistelse
Du bör boka ditt flyg till Kathmandu så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på en söndag. Vi kan ordna hämtning på flygplatsen från 06.00 till midnatt. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!
Du behöver inte söka visum till Nepal i Sverige – du får det på flygplatsen i Kathmandu när du landat. Turistvisum utfärdas för 15, 30 eller 90 dagar och kostar 25, 40 respektive 100 US dollar. Mer information hittar du här:
http://www.nepalimmigration.gov.np/page/visa-on-arrival. Om du föredrar att ha ditt visum klart innan du åker kontaktar du Nepal generalkonsulat i Stockholm: http://www.nepalsgeneralkonsulat.se. Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Risken att smittas av malaria är låg i Kathmandu och Chitwan, men diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

Äventyrsvecka-Nepal-Chitwan-kartaEn vecka med äventyr i Nepal!

Den här veckan är tänkt som en spännande avslutning på din volontärresa till Nepal. Det går även bra att delta i äventyrsveckan som ett avbrott i volontärarbetet om du jobbar i flera veckor. Vi är flexibla – du bestämmer själv när du vill stoppa in en veckas fartfyllt äventyr!

äventyrsvecka-nepal

 

Äventyrsveckan

Äventyrsveckan börjar och slutar i Kathmandu. Programmet kan komma att ändras beroende på säsong och väder, men ser i stora drag ut så här:

måndagen bär det av norrut, på en vandring genom byar, risfält och bergstrakter. Vi börjar i Shivapuri nationalpark, där vi vandrar genom bergslandskapet och får en första glimt av livet på landet i Nepal.äventyrsresor-nepal
tisdagen åker vi till Charaudi, tre timmar väster om Kathmandu. Här väntar forsränning i Trisuli River, och vi övernattar på en campingplats.

Onsdag till fredag tillbringar vi i området kring Sauraha i Chitwan. I Royal Chitwan nationalpark finns finns bengaliska tigrar och över 500 olika fågelarter. Där stannar vi i fyra dagar (tre nätter) och hinner med safari med jeep i djungeln, och får om vi har tur se både noshörningar och tigrar, fågelskåda, besöka ett elefantcenter, hajka i djungeln, paddla kanot och bjuds på en dansuppvisning av lokalbefolkningen. Vi bor på enkel resort.

äventyrsveckanchiwan-nepal

lördagen  åker vi tillbaka till Kathmandu – massor av upplevelser rikare!

 


Obs: På den här resan krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende under äventyrsveckan

Under äventyrsveckan bor du på campingplats natten mot onsdag, och på resort i Chitwan nationalpark de tre efterföljande nätterna.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback