• volontararbete-laos-barn

Volontärresa: Jobba på förskola i Luang Prabang, Laos

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,300 sek

Volontärarbeta på en förskola i mysiga Luang Prabang, och lär känna den laotiska kulturen från insidan!

Du jobbar på förskolan i minst en vecka
Du bor tillsammans med andra internationella volontärer
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
1 vecka: 5 300:-*
2 veckor: 7 800:-
3 veckor: 10 200:-
4 veckor: 12 700:-
5 veckor: 15 300:-
6 veckor: 17 800:-
7 veckor: 20 200:-
8 veckor: 22 900:-
9 veckor: 25 300:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Laos.
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
2024 & 2025
Varje måndag.
Från 1 juni till 1 september är det skollov i Laos. Då går det istället bra att lära ut engelska till munkar och munknoviser från det lokala templet.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen, busstationen, tågstationen eller båtstationen i Luang Prabang
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till förskolan
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka din resa till Luang Prabang så att du kommer dit dagen innan projektet börjar, dvs en söndag. Vi ordnar hämtning på flygplatsen, busstationen, tågstationen och båtstationen i Mekongfloden hela söndagen, från kl 08 till 22.
Om du kommer med flyg går det även att landa redan på lördagen om det passar bättre för dig, och vi kan ordna hämtning på flygplatsen redan då. Då betalar du bara 500 kr extra för extranatten på boendet. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!
 
Volontärarbetet avslutas alltid på fredagar, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen.
Som svensk medborgare måste du ha visum för att resa in i Laos. Du kan antingen skaffa det i förväg på Laos ambassad i Stockholm eller på flygplatsen i Luang Prabang (eller vid gränsen om du reser in i landet via Thailand eller något annat grannland). I Sverige kostar det 300 kronor. Mer info hittar du på Laos ambassads hemsida:
http://laoembassystockholm.gov.la//
Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Risken att smittas av malaria är liten i Luang Prabang (men större i andra delar av Laos, så om du planerar att spendera mer än ett par dagar i andra delar av landet bör du överväga att ta malariaprofylax). Vi rekommenderar att alltid ha kläder som täcker armar och ben och att använda myggspray när du är ute på kvällarna.


Laos beskrivs ofta som ett ”bortglömt” land, som inte har i närheten lika många turister och volontärer som exempelvis Thailand. Men nu har du en unik möjlighet att bidra till att även Laos får en plats på världskartan och på här projektet har du chansen att visa barn från fattiga familjer i charmiga Luang Prabang att de inte är bortglömda!

 

Volontärarbete med barn i Laos – Förskola

Den här volontärresan kräver att du tycker det är roligt att jobba med barn! Som det mesta i Laos är tempot lugnt och det är inte så många barn på förskolan, men de har brist på personal och du kommer garanterat att hållas sysselsatt och göra nytta. Du kommer inte att undervisa barnen i traditionell mening, utan mer leka med dem och se till att de har kul, men även hålla en viss ordning.

Lite tid för undervisning finns det dock, och att lära barnen några grundläggande ord och fraser på engelska lägger en god grund för deras stundade skolgång. Som volontär på den här förskolan har du fria händer att lära ut engelska på ett roligt sätt, genom spel och lekar.

Barnen är mellan 2 och 4 år.

frivilligarbeid-laos-kindergarten

Preliminärt dagsschema (måndag till fredag):

8.00 Frukost

9.00 – 10.30 Undervisning och lekar

10.30 – 11.00 Matning av barnen

12.00 – 14.00 Sovstund för barnen, lunchrast för dig (utanför förskolan)

14.00 – 15.00 Matning av barnen

15.00 – 16.30 Undervisning och lekar

17.00 Middagen serveras på boendet

Helgerna är lediga.

frivillig-arbeid-barnehage-laos

 

Projektet tar paus på följande lokala helgdagar och skollov:

2024: 1 januari, 8 mars, 13-16 april, 1 och 22 maj, 17 och 28 oktober, 1 november, 2 december.

Från 20 maj till 1 september är det skollov i Laos. Då går det istället bra att lära ut engelska till munkar och munknoviser från det lokala templet, eller delta i sommarlektioner för skolbarnen.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Laos än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer i Laos

Du bor på ett guest house i centrala Luang Prabang, vid Mekongfloden och med gångavstånd till det mesta som är värt att se och göra på fritiden. Du får eventuellt dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär.

volontararbete-laos

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

frivillig-arbeid-luang-prabang

 

Att tänka på inför din volontärresa till Laos

✔ Det är regnperiod i Laos från maj till september. Det regnar inte varje dag, men det händer att det kommer monsunregn som dränker det mesta.

✔ Det går att flyga direkt till Luang Prabang, men om du planerar din volontärvistelse som en del av en längre resa går det även att åka tåg, buss eller båt.

✔ Från december till februari är det kyligt på nätterna i Luang Prabang.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Tina Sofie, 22
  Svara

  Det beste med prosjektet og tiden i Laos må nok være å møte så mange forskjellige mennesker fra overalt i verden. Og ikke minst de trivelige som jobbet for Green Lion. Likte veldig godt opplegget, og at de som jobbet der var så hjelpsomme og ordnet ting for oss om vi ikke viste hva vi skulle gjøre. Det var også veldig kjekt å jobbe i barnehage, så det beste må nok ha vært å sett forskjellen i kulturen mellom Laos og Norge, og å bli kjent med en helt ny kultur.

  Jeg anbefaler andre å reise på dette her prosjektet! Det er en opplevelse som du vil huske, og det er utrolig givende å se kulturen i Laos, og å få arbeide som frivillig vil være en god erfaring videre i livet. En får også venner fra mange andre land, noe som er utrolig kjekt! Alle er så vennelige, og jeg anbefaler absolutt å delta på dette prosjektet! Menneskene, arbeidet og kulturen er noe å oppleve!

  Det var ikke noe jeg ikke var fornøyd med. Jeg skal ærlig si at maten var litt vanskelig og uvant for meg. Men maten var absolutt god! Bare ganske annerledes enn i Norge. Dette er jo ikke så rart, da Laos er jo et helt annet land, og en må være forberedt på at maten er annerledes, noe jeg var også. Ellers var alt topp ?

 • Martine, 25
  Svara

  Det beste med prosjektet var samholdet mellom alle voluntererne, og det å få lov til å ta så stor del av undervisningen og leken til barna i barnehagen. Og det at lederne er så fleksible med å la oss få reise en dag eller to før helgene, gjør det enklere å komme seg steder slik at man får muligheten til å utforske større deler av landet, eller til og med nabolandene.

  Jeg vil absolutt anbefale å reise på dette prosjektet, jeg trivdes veldig godt, og synes det var en stor og spesiell opplevelse å få se hvor annerledes barnehagene er enn her i Norge- på både godt og vondt. En får muligheten til å utfordre seg selv, og finne nye sider ved selv en kanskje ikke visst en hadde. En slik reise vil en ta med seg videre i livet, og dra nytte av erfaringene i arbeid videre i livet.

  Jeg vil anbefale å lese seg litt opp om Laos og lese på nettsiden til IndiGoTravel. Dette hjalp meg til å få et inntrykk av hva jeg kom til, og hva jeg kunne forvente meg. Reis med et åpent sinn, og vær klar til å ta inn mange nye, sterke og fantastiske inntrykk!

  Det beste med prosjektet var samholdet mellom alle voluntererne, og det å få lov til å ta så stor del av undervisningen og leken til barna i barnehagen. Og det at lederne er så fleksible med å la oss få reise en dag eller to før helgene, gjør det enklere å komme seg steder slik at man får muligheten til å utforske større deler av landet, eller til og med nabolandene.

 • Andrea, 22
  Svara

  Det beste med dette prosjektet var det å være i ein annan kultur og tilpasse seg korleis dei lev og gjer ting på sin måte.
  Det var kjekt å møte så utrulig mange fine mennesker frå ulike plassar og få mange nye venner frå heile verden. Folk var veldig imøtekommande og vi fekk hjelp av Green Lion uansett kva det måtte være, dei var heilt fantstiske. Det var betryggande å ha dei rundt seg.

Dette er ein opplevelse eg alltid vil huske og en vil anbefale andre å reise med dette prosjektet. Laos er ein fantastisk plass å være. Kulturen og folk var heilt topp.

  Det å bidra og jobbe som frivillig var givande og ein god erfaring. Vi fekk ta over undervisninga å ta styringa i barnehagen, noko som var lærerikt. Ei utfordring var språk så der vart det mest brukt nonverbalt språk.

  Til mat gjekk det mest i ris, noko en kunne bli lei av. Men eg gjekk inn for å leve og sette meg inn i deira kultur og då var det spennande å berre ete ris kvardag, for då kunne eg virkelig sette pris på maten i Noreg når eg då kom heim.
  Det var mykje ris, men maten var fantastisk god og kokkane i villagen var veldig flinke.

  Helgene brukte vi til å utforske andre delar av Asia, noko Green Lion var flinke å hjelpe oss til medtanke på bussbilettar og diverse.

 • Amanda
  Svara

  Vad var det bästa med projektet?
  — Det var mycket som var bra, men allra bäst var nog alla nya vänner. Och då menar jag de andra volontärerna (även om vi inte var så många), den lokala personalen och förstås alla kidsen!
  Vad tyckte du om volontärresan som helhet?
  — Mycket välorganiserat, från första kontakten med er på Indigo till allt det praktiska på plats. Jättekul att åka till ”jobbet” varje dag.
  Skulle du rekommendera andra att åka på den här resan genom oss? Varför/varför inte?
  — Ja, utan tvekan. Det var väldigt givande.
  Var det något du inte var nöjd med? Om ja, har du några förslag på förbättringar?
  — Njae… det var väldigt varmt vissa dagar, men det var ju förberedd på. Annars var allt på topp.
  Var det något i vår beskrivning av resan eller den information du fick av oss som inte stämde?
  — Nej allt stämde.
  Har du några tips och råd till andra som funderar på att åka på den här volontärresan?
  — Laos är fantastiskt. Jag reste runt i Sydostasien i två månader innan jag åkte i Luang Prabang, och Laos var det i särklass mest avslappnade landet jag var i. Missa inte den här juvelen!