• frivillig-arbeid-laos

Kulturvecka: Upptäck mysiga Luang Prabang i Laos

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  3,400 sek

Kombinera ditt volontärarbete i Laos med den här intressanta veckan, där du får lära dig mer om den lokala kulturen, språket och religionen det här vackra men fattiga landet.

Du bor tillsammans med andra volontärer i centrala Luang Prabang
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.

2024
3 400:- 
Kulturveckan går endast att boka i samband med en av våra volontärresor till Laos.
2024 & 2025
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela vistelsen
✅ Hämtning på flygplatsen, busstationen, tågstationen eller båtstationen
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka din resa till Luang Prabang så att du kommer dit dagen innan projektet börjar, dvs en söndag. Vi ordnar hämtning på flygplatsen, busstationen, tågstationen och båtstationen i Mekongfloden hela söndagen, klockan klockan 8 till 22.
Om du kommer med flyg går det även att landa redan på lördagen om det passar bättre för dig, och vi kan ordna hämtning på flygplatsen redan då. Då betalar du bara 500 kr extra för extranatten på boendet. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!
 
Volontärarbetet avslutas alltid på fredagar, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen.
Som svensk medborgare måste du ha visum för att resa in i Laos. Du kan antingen skaffa det i förväg på Laos ambassad i Stockholm eller på flygplatsen i Luang Prabang (eller vid gränsen om du reser in i landet via Thailand eller något annat grannland). I Sverige kostar det 300 kronor. Mer info hittar du på Laos ambassads hemsida:
http://laoembassystockholm.gov.la//
Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Risken att smittas av malaria är liten i Luang Prabang (men större i andra delar av Laos, så om du planerar att spendera mer än ett par dagar i andra delar av landet bör du överväga att ta malariaprofylax). Vi rekommenderar att alltid ha kläder som täcker armar och ben och att använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Kulturveckan – för dig som ska volontärarbeta i Laos

Luang Prabang är mångas favoritstad i Laos. Det är en mysig liten stad med ungefär 55 000 invånare och en intressant historia — och massor av vackra tempel. Den här kulturveckan ger en bra introduktion till den lokala kulturen och till Luang Prabang, och rekommenderas särskilt för dig som inte var varit här tidigare.

Du bor på ett guest house i centrala Luang Prabang, vid Mekongfloden och med gångavstånd till det mesta som är värt att se och göra på fritiden.

volontarresor-laos

måndagen börjar vi med en praktisk genomgång av programmet, och du får en introduktion till vad du ska göra och inte göra i Laos för att respektera lokalbefolkningen. Efter lunch väntar en språklektion. Några grundläggande ord och fraser på laotiska är användbart – var beredd på att många inte pratar engelska.

Tisdagen börjar med ett besök i en lokal by, och du får prova på traditionellt laotiskt hantverk.

Efter lunch får du vara med på en ceremoni vid det lokala templet, och därefter får du lära dig att laga mat på lokalt sätt. Resultatet blir en den av en grillfest på boendet på kvällen!

luang-prabang

onsdagen utforskar vi mer av Luang Prabang och ett av stans många UNESCO-skyddade tempel. Du får även besöka den lokala morgonmarknaden och ett vackert skogstempel.

Efter lunch är det dags för de berömda vattenfallen Kuang Si, och vi passar även på att besöka björnprojektet som ligger i närheten. Vi utforskar även en lokal hill tribe-by och hinner till och med ett besök på kvällsmarknaden innan det är dags för middag på boendet.

laos-kulturveckan

torsdagen får du en introduktion till de olika volontärprojekten i Luang Prabang, och efter lunch börjar volontärarbetet. Det fortsätter på fredagen.

Helgen är ledig. Många väljer att åka till Vang Vieng på egen hand över helgen. Det är en liten stad halvvägs till Vientiane, som bland annat erbjuder ”tubing” i Mekongfloden. Men det går lika bra att ta det lugnt på volontärcentret, eller utforska mer av Luang Prabang på egen hand eller tillsammans med andra volontärer.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback