• volontararbete-laos-kulturveckan

Kulturvecka: Lär dig mer om mysiga Laos

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  3,600 sek

Kombinera ditt volontärarbete i Laos med den här intressanta veckan, där du får lära dig mer om den lokala kulturen, språket och religionen det här vackra men fattiga landet.

Du bor tillsammans med andra volontärer på landsbygden utanför Vientiane
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.

2020
3.600:-
 
Kulturveckan går endast att boka i samband med en av våra volontärresor till Laos.
2020 & 2021
Varje måndag hela året, utom runt det lokala nyåret i mitten av april.
Ingår:
💗 Hjälp med planering inför din resa
💗 Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela vistelsen
💗 Hämtning på flygplatsen i Vientiane, och transfer till volontärboendet i Houkau
💗 Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
💗 Allt boende under din vistelse
💗 Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
💗 En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Vientiane så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs en söndag. Vi ordnar hämtning på flygplatsen hela dagen. Det går även att landa redan på lördagen om det passar bättre för dig. Då betalar du bara 400 kr extra för extranatten på boendet. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!
Som svensk medborgare måste du ha visum för att resa in i Laos. Du kan antingen skaffa det i förväg på Laos ambassad i Stockholm eller på flygplatsen i Vientiane (eller vid gränsen om du reser in i landet via Thailand eller något annat grannland). I Sverige kostar det 300 kronor. Mer info hittar du på Laos ambassads hemsida:
http://www.laosembassystockholm.egnaverk.se/
Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Malaria finns inte i området runt Vientiane (men i andra delar av Laos, så om du planerar att spendera mer än ett par dagar i andra delar av landet bör du överväga att ta malariaprofylax). Vi rekommenderar att alltid ha kläder som täcker armar och ben och att använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Kulturveckan – för dig som ska volontärarbeta i Laos

Du blir upphämtad på flygplatsen i Vientiane på söndagen. I Laos kan du välja om du vill börja volontärjobba direkt den första veckan eller vara med på kulturveckan först. Väljer du det senare ser programmet ut så här:

måndagen börjar vi med en praktisk genomgång av programmet, och du får en introduktion till vad du ska göra och inte göra i Laos för att respektera lokalbefolkningen. Efter lunch väntar en språklektion. Några grundläggande ord och fraser på laotiska är användbart – var beredd på att de flesta inte pratar engelska!

volontärararbete-i-laos

Under hela vistelsen bor du i en by som heter Houkau. Det är 23 km till Vientiane. På tisdag förmiddag tar vi en promenad i området runt boendet, så du lär dig hitta. Det finns hästar, och en mysig restaurang bredvid boendet. Efter lunch väntar en lektion i blomsterarrangemang på lokalt sätt, och när det är färdigt besöker vi det lokala templet för en buddhistisk ceremoni. Därefter får du lära dig laga mat på lokalt vis – och resultatet hamnar förstås på middagsbordet! På kvällen blir det grillkväll på boendet.

onsdagen åker vi in till Vientiane. Om du inte har varit här tidigare kommer du nog att bli förvånad – Laos huvudstad är väldigt annorlunda jämfört med andra sydostasiatiska huvudstäder. Här är tempot lugnt och avslappnat, och du slipper bilköerna som är ett ständigt problem i t ex Bangkok och Ho Chi Minh City.

frivillig-arbeid-laos-cope

Vi börjar med att besöka COPE, som rehabiliterar och tillverkar benprotester åt människor som skadats av odetonerade bomber i glesbefolkade områden.  Under vietnamkriget mellan 1965 och 1975 flygbombade USA konstant hela Laos i syfte att förstöra Ho Chi Minh-leden och försvåra för fienden Nordvietnam. Det finns fortfarande massor av bomber och granater som inte har exploderat och som ligger gömda i jorden. Varje år dör och skadas flera hundra människor, när de råkar trampa på granaterna eller plockar upp dem utan att veta vad de är.

Efter lunch besöker vi fyra ”måsten” i Vientiane: Segermonumentet, Patuxai (Frihetsmonumentet), Gyllene Pagoden och templet Wat Sisaket. Därefter väntar middag på en restaurang vid Mekongfloden vid solnedgången och vi avslutar kvällen på Vientianes berömda kvällsmarknad. Därefter åker vi tillbaka till boendet i Houkau och avslutar dagen med en filmkväll.

volontär-vientiane-laos

Efter frukost på torsdagen börjar vi dagen med hiking upp till en av de bästa utsiktsplatserna runt Vientiane. Där väntar picnic-lunch med typisk laotisk mat! Därefter besöker vi ett buddhistiskt tempel i skogen och deltar i meditation tillsammans med en av de lokala munkarna. På kvällen blir det karaoke på boendet.

laos-vientiane-frivilligarbeid

Fredagen ägnar vi åt att förbereda dig för det kommande volontärarbetet på bästa sätt. Du får besöka de olika projekten och får en chans att ställa frågor.

Fredag eftermiddag är ledig. Många väljer att åka till Vang Vieng på egen hand över helgen. Det är en mysig liten stad halvvägs till Luang Prabang, som bland annat erbjuder ”tubing” i Mekongfloden. Men det går lika bra att ta det lugnt på volontärcentret, eller utforska mer av Vientiane.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback