• volontaer-undervisning-lombok-sepia

Volontärresa: Lär ut engelska på Lombok

På grund av COVID-19 och omstruktureringar hos vår samarbetspartner i Indonesien, kommer projekten på Lombok tyvärr inte att vara igång den närmsta tiden. Vi rekommenderar projekten i Ubud på Bali och på Nusa Penida istället.

Volontärarbeta på mysiga ön Lombok i Indonesien! Här behövs volontärer på en lokal skola, och du kan passa på att kombinera din volontärresa med strand och bad!

Du jobbar på skolan i minst en vecka*
Du bor tillsammans med andra volontärer, nära havet
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Engelska på gymnasiennivå

2021
1 vecka: 4.250:-
2 veckor: 6.350:-
3 veckor: 8.450:-
4 veckor: 10.550:-
5 veckor: 12.700:-
6 veckor: 15.050:-
7 veckor: 17.150:-
8 veckor: 19.300:-
9 veckor: 21.750:-*
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med förskoleprojektet på Lombok. 
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
2021
Inga datum inplanerade ännu.
Ingår:
? Hjälp med planering inför din resa, inklusive ett inbjudningsbrev som du behöver till din visumansökan
? Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
? Hämtning på flygplatsen på Lombok, och transfer till volontärboendet
? Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
? Allt boende under din vistelse
? Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
? En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
? En donation till skolan/projektet
? Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Lombok så att du landar mellan kl 06 och 20 dagen innan projektet börjar, dvs söndagen. Då ingår gratis hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagskvällen kostar hämtningen extra.
Om du kommer med båt från Bali eller reser runt på Lombok innan du börjar volontära kan vi ordna hämtning i centrala Senggigi klockan 14.00 på söndagen.
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att behålla rummet till lunchtid på lördagen.
Du behöver skaffa visum på Indonesiens ambassad i Stockholm innan du åker. Du kan antingen göra det personligen eller via post. Visumet du ska söka heter ”B-211” (Social Visa) och det tar högst tre arbetsdagar att utfärda. Med det visumet kan du stanna i Indonesien i upp till 60 dagar, och det går att förlänga på plats upp till fyra gånger.

Du behöver bifoga ett inbjudningsbrev som du får av oss när du har bokat, och vi hjälper dig självklart genom visumprocessen utan kostnad. Läs mer här:
https://indigotravel.se/nya-visumregler-for-volontararbete-pa-bali/
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B. Malaria finns inte på Lombok.

 

Volontärarbete på skola på Lombok i Indonesien

Som volontär på skolprojektet på Lombok är din huvuduppgift att lära barnen engelska på ett kreativt och roligt sätt. Barnen lär sig engelska i skolan, men de får sällan eller aldrig tillfälle att prata engelska med någon – så lägg gärna tonvikten på enkel konversation och fokusera mindre på att traggla grammatik. Det finns en kursplan att följa, men du får gärna komma med egna förslag på hur du kan göra undervisningen roligare.

volontärjobba-på-lombok

Om du inte har erfarenhet av att undervisa sedan tidigare går det utmärkt att jobba tillsammans med en annan volontär. Oftast förbereder man undervisningen på förmiddagarna, och är på skolan i ungefär tre timmar om dagen, mellan klockan 14 och 17. Man jobbar måndag till fredag.

 

Undervisningsprojektet är stängt under följande lokala helgdagar och skollov:

2020:

 • 1-3 januari
 • 9-14 mars (examensvecka – volontärarbetet flyttas till en förskola)
 • 25 mars
 • 10 april
 • 24 april-9 maj (det går bra att jobba med skolrenovering istället)
 • 11-16 maj (examensvecka – volontärarbetet flyttas till en förskola)
 • 21-30 maj (det går bra att jobba med skolrenovering istället)
 • 1 juni
 • 8-13 juni (examensvecka – volontärarbetet flyttas till en förskola)
 • 17 augusti
 • 20 augusti
 • 5-9 oktober (examensvecka – volontärarbetet flyttas till en förskola)
 • 29 oktober
 • 7-11 december (examensvecka – volontärarbetet flyttas till en förskola)
 • 24-26 december (det går bra att jobba med skolrenovering istället)

I juni, juli och december är det skollov. Då bedrivs engelskundervisning under friare former, och antalet elever kan vara lägre än vanligt.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Lombok? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en veckas paus från volontärarbetet.

 

Boende för våra volontärer på Lombok

Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Senggigi, på västkusten, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum.

volontär-lombok

Du får tillgång till wifi, det finns varm dusch, och du får tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels lokal, och ris eller nudlar är basen i de flesta rätter. Det finns vegetariska alternativ.

volontär-lombok-boende

Du handtvättar din egen tvätt, eller kan lämna in den för maskintvätt för en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhuset får du inte dricka alkohol. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Lombok

? De flesta av invånarna är muslimer – respektera den lokala kulturen genom att inte klä dig i linne och kort kjol.

? Köp gärna ett lokalt simkort för att hålla kontakten med den lokala personalen och andra volontärer.

? Det är regnperiod på Lombok från december till mars – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Miguel, 34, Solna
  Svara

  Hej!

  Jag lovade ju återkomma med lite feedback från volontärresan till Lombok, och här kommer den:

  Det bästa med resan tycker jag var alla möten med människor. Då räknar jag in de andra volontärerna – det var ett härligt gäng – den lokala personalen och förstås alla barnen och ungdomarna. De uppskattade verkligen att man var där, från alla håll.

  Det var inget jag var direkt missnöjd med. Man får förstås vara beredd på att boendet är ganska enkelt, men det var inga problem för min del. Lite mer kött i maten hade varit uppskattat för personlig del, men det var flera vegetarianer på plats som hade motsatta önskemål. Det är nog svårt att tillgodose allas önskemål, men för mig var det en enkel lösning att köpa ett par grillspett på ”stan” några gånger när jag blev sugen på det. De kostar bara några kronor ändå.

  Jag skulle absolut rekommendera att boka en volontärresa med Indigo Travel. Jag har fått snabb och bra information och svar på alla mina frågor, och jag jämförde lite med vilken information andra hade fått. Enligt vissa – ska inte nämna några namn – är t ex Bali ett LAND enligt deras information. Då var det skönt att få korrekt information från er, och det märktes direkt att ni har koll.

  Vill passa på att tacka för fyra mycket intressanta veckor!!