• volontararbete-indonesien-lombok-sepia

Kulturvecka: Lär känna intressanta Lombok

På grund av COVID-19 och omstruktureringar hos vår samarbetspartner i Indonesien, kommer projekten på Lombok tyvärr inte att vara igång den närmsta tiden. Vi rekommenderar projekten i Ubud på Bali och på Nusa Penida istället.

Den här veckan ger en bra introduktion till den lokala kulturen på Lombok, och passar extra bra för dig som planerar att volontärarbeta på ön och inte har varit här tidigare.

Du bor tillsammans med andra volontärer i Senggigi, nära havet
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns

2021

2.400:- 

Kulturveckan går endast att boka i samband med en volontärresa till Lombok.

2021
Inga datum inplanerade ännu.
Ingår:
? Hjälp med planering inför din resa, inklusive ett inbjudningsbrev som du behöver till din visumansökan
? Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
? Hämtning på flygplatsen på Lombok och transfer till volontärboendet
? Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
? Alla lokala resor och inträden under kulturveckan
? Allt boende under din vistelse
? Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
? En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Lombok så att du landar mellan kl 06 och 20 dagen innan projektet börjar, dvs söndagen. Då ingår gratis hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagskvällen kostar hämtningen extra.
Om du kommer med båt från Bali eller reser runt på Lombok innan kulturveckan kan vi ordna hämtning i centrala Senggigi klockan 14.00 på söndagen.
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att behålla rummet till lunchtid på lördagen.
Du behöver skaffa visum på Indonesiens ambassad i Stockholm innan du åker. Du kan antingen göra det personligen eller via post. Visumet du ska söka heter ”B-211” (Social Visa) och det tar högst tre arbetsdagar att utfärda. Med det visumet kan du stanna i Indonesien i upp till 60 dagar, och det går att förlänga på plats upp till fyra gånger.

Du behöver bifoga ett inbjudningsbrev som du får av oss när du har bokat, och vi hjälper dig självklart genom visumprocessen utan kostnad. Läs mer här:
https://indigotravel.se/nya-visumregler-for-volontararbete-pa-bali/
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B. Malaria finns inte på Lombok.

 

En kulturvecka för dig som ska volontärarbeta på Lombok

Den här veckan är en valfri men rekommenderad introduktion till Lombok, med Senggigi som utgångspunkt. Under veckan får du lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området.

Måndag: Introduktionsveckan börjar med en genomgång av vad du bör göra – och vad du bör undvika – för att respektera den lokala kulturen och människorna på Lombok. Du får även en guidad rundvandring i Senggigi, så du lär dig hitta i din nya (om än tillfälliga) lilla hemstad vid havet.

volontärresor-lombok-indonesien

Tisdag: Tisdagen börjar med att du får lära dig göra en ketupat – en diamantformad liten behållare av bambublad som används för att förvara ris och andra maträtter i. Du får även lära dig laga mat på lokalt sätt.

Onsdag: Vi besöker en traditionell by där du får lära dig mer om lokal keramik – en av Lomboks specialiteter. Efter lunch väntar en språklektion, där du får lära dig några användbara ord och fraser på det lokala språket.

volontärjobb-lombok

Torsdag: Dagen börjar med ännu en språklektion, och efter lunch besöker vi Lomboks största moské och islamiska center, i staden Mataram. Lombok är mestadels muslimskt – till skillnad från Bali där de flesta är hinduer.

Fredag: Vi besöker ”ungdomens tempel” i Narmada, ett vackert tempel från 1700-talet. Här kan du dricka ur ungdomens källa – Air Awet Muda – som enligt lokalbefolkningen ger evig ungdom. Det vågar vi inte skriva under på, men det är åtminstone en intressant upplevelse. 🙂

frivillig-arbeid-lombok

Helgen är ledig. Du kan till exempel upptäcka mer av Lombok på egen hand eller med de andra volontärerna, eller koppla av på någon av de många stränderna. Kanske en tur till någon av Giliöarna? Det tar ungefär en timme med taxi till färjan.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback