• volontararbete-bali-lovina

Kulturvecka: Lär känna mysiga Lovina på Bali

På grund av COVID-19 och omstruktureringar hos vår samarbetspartner på Bali kommer projekten i Lovina tyvärr inte att vara igång den närmsta tiden. Vi rekommenderar projekten i Ubud i centrala Bali och på Nusa Penida istället.

Lovina Beach är ett perfekt alternativ för dig som vill volontärjobba på Bali och ha nära till stranden. Här kan du starta din tid på Bali med en veckas kultur och språklektioner!

Du bor tillsammans med andra volontärer, fem minuters gångväg från stranden!
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Barnfamiljer är välkomna

2021
2.800:-
 

Kulturveckan går endast att boka i samband med volontärarbete eller hälsoveckan på Bali.

2021
Inga datum inplanerade ännu.
Ingår:
💗 Hjälp med planering inför din resa, inklusive ett inbjudningsbrev som du behöver till din visumansökan
💗 Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
💗 Hämtning på flygplatsen på Bali, och transfer till volontärboendet i Lovina
💗 Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
💗 Alla lokala resor och inträden under kulturveckan
💗 Allt boende under din vistelse
💗 Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
💗 En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutad vistelse
Du bör boka ditt flyg till Bali (Denpasar flygplats) så att du landar mellan kl 06 och 20 dagen innan projektet börjar, dvs söndagen. Då ingår hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagskvällen kostar hämtningen extra.

Kommer du till Bali tidigare i veckan kan vi även ordna hämtning i centrala Ubud på söndagen utan extra kostnad.

Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen den sista veckan. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!

Du behöver skaffa visum på Indonesiens ambassad i Stockholm innan du åker. Du kan antingen göra det personligen eller via post. Visumet du ska söka heter ”B-211” (Social Visa) och det tar högst tre arbetsdagar att utfärda. Med det visumet kan du stanna i Indonesien i upp till 60 dagar, och det går att förlänga på plats upp till fyra gånger.

Du behöver bifoga ett inbjudningsbrev som du får av oss när du har bokat, och vi hjälper dig självklart genom visumprocessen utan kostnad. Läs mer här:
https://indigotravel.se/nya-visumregler-for-volontararbete-pa-bali/
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B. Malaria finns inte på Bali.

 

Starta din volontärresa med en kulturvecka!

Kulturveckan är en valfri introduktion till Lovina och Bali, som endast kan bokas ihop med volontärarbete eller hälsoveckan. Under veckan får du lära dig grunderna om den balinesiska kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området. Vi rekommenderar att börja med kulturveckan, men det går även bra att lägga den sist i din vistelse på Bali, eller som en veckas paus från volontärarbetet om du föredrar det.

volontärarbete-bali-undervisning

Programmet kan ändras på grund av väder och vind och andra yttre omständigheter, men i stora drag ser det ut så här:

måndagen börjar vi med en genomgång av programmet, och därefter får du en introduktion till balinesisk kultur. Efter lunch väntar en intensivlektion i det lokala språket, balinesiska.

volontärresa-bali-indonesien-introduktion

Tisdagen börjar med en rundvandring i området. Vi besöker byns tempel, risfält och njuter av det vackra landskapet på norra Bali. Efter lunch fortsätter språkkursen.

volontär-bali-introduktion-lovina

onsdagen får du lära dig att göra din egen blomkorg för offrande till gudarna på lokalt hinduistiskt sätt, och på eftermiddagen väntar en lektion i matlagning på balinesiskt vis.

Torsdagen blir spirituell. Vi börjar med att besöka templet Brahma Vihara, och efter lunch besöker vi en helig källa.

volontärjobb-bali-lovina-introduktion

fredagen ser vi till att du får en så bra introduktion till din volontärtid som möjligt, och vi besöker den lokala skolan på eftermiddagen.

Helgen är ledig, du kan till exempel upptäcka mer av Bali på egen hand med andra volontärer eller koppla av på någon av de många stränderna.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende för våra volontärer i Lovina

Under volontärarbetet bor du på vår lokala samarbetspartners center i byn Tukad Mungga, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Det tar fem minuter att gå till stranden! Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du får tillgång till wifi, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels vegetarisk och består oftast av nudlar och risrätter av lokal karaktär.

Det går även att uppgradera boendet till eget rum, privat dubbelrum eller familjerum.

volontärarbete-bali-boende-lovina

Du kan tvätta för hand, eller lämna in tvätten mot en liten extra kostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhuset får du inte dricka alkohol. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Bali

💗 Det finns många bankomater och affärer i Lovina, så det mesta går att köpa på plats.

💗 Om du vill ringa hem kan du enkelt köpa ett nytt SIM kort i de allra flesta butiker, vår personal på plats hjälper dig gärna.

💗 Det är regnperiod på Bali från december till mars – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback