• volontararbete-bali-lovina

Kulturvecka: Lär känna mysiga Lovina på Bali

Lovina Beach är ett perfekt alternativ för dig som vill volontärjobba på Bali och ha nära till stranden. Här kan du starta din tid på Bali med en veckas kultur och språklektioner!

Du bor tillsammans med andra volontärer, fem minuters gångväg från stranden!
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Barnfamiljer är välkomna

2024
2 900:-
 
Kulturveckan går endast att boka i samband med volontärarbete eller hälsoveckan på Bali.
2024 & 2025
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa, inklusive ett inbjudningsbrev som du behöver till din visumansökan
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen på Bali, och transfer till volontärboendet i Lovina
✅ Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
✅ Alla lokala resor och inträden under kulturveckan
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutad vistelse
Du bör boka ditt flyg till Bali (Ngurah Rai/Denpasar flygplats) så att du landar mellan midnatt natten till söndag och midnatt natten till måndag. Då ingår hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagnatten kostar hämtningen 500 kr extra.

Kommer du till Bali tidigare i veckan kan vi även ordna hämtning i centrala Ubud på söndagen utan extra kostnad.

Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen den sista veckan. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!

Alla som ska volontärarbeta på Bali måste skaffa ett visum som heter ”C6B Social and Cultural Visa”. Det gäller i 60 dagar från ankomst. Det visumet måste skaffas i förväg, via Indonesiens ambassad i Stockholm.
Du behöver ett intyg på att du ska volontärarbeta, och det får du av oss när du har bokat din volontärresa. Tänk på att ansöka om visumet i god tid!
 
Det är även möjligt att skaffa visumet genom en visumbyrå på Bali, men det är då mycket dyrare. Det kostar då 3 850 000 IDR, som är ca 2 600 kr, och betalningen måste du göra direkt till visumbyrån. Det kan dock vara ett alternativ om du redan är på resande fot. Hör av dig om du vill använda det alternativet, så får du kontaktuppgifter till en lokal visumbyrå av oss.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B. Malaria finns inte på Bali.

 

Starta din volontärresa med en kulturvecka!

Kulturveckan är en valfri introduktion till Lovina och Bali, som endast kan bokas ihop med volontärarbete eller hälsoveckan. Under veckan får du lära dig grunderna om den balinesiska kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området. Vi rekommenderar att börja med kulturveckan, men det går även bra att lägga den sist i din vistelse på Bali, eller som en veckas paus från volontärarbetet om du föredrar det.

volontärarbete-bali-undervisning

Programmet kan ändras på grund av väder och vind och andra yttre omständigheter, men i stora drag ser det ut så här:

måndagen börjar vi med en genomgång av programmet, och därefter får du en introduktion till balinesisk kultur. Efter lunch väntar en intensivlektion i det lokala språket, balinesiska.

volontärresa-bali-indonesien-introduktion

Tisdagen börjar med en rundvandring i området. Vi besöker byns tempel, risfält och njuter av det vackra landskapet på norra Bali. Efter lunch fortsätter språkkursen.

volontär-bali-introduktion-lovina

onsdagen får du lära dig att göra din egen blomkorg för offrande till gudarna på lokalt hinduistiskt sätt, och på eftermiddagen väntar en lektion i matlagning på balinesiskt vis.

Torsdagen blir spirituell. Vi börjar med att besöka templet Brahma Vihara, och efter lunch besöker vi en helig källa.

volontärjobb-bali-lovina-introduktion

fredagen ser vi till att du får en så bra introduktion till din volontärtid som möjligt, och vi besöker den lokala skolan på eftermiddagen.

Helgen är ledig, du kan till exempel upptäcka mer av Bali på egen hand med andra volontärer eller koppla av på någon av de många stränderna.

 

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback