• volontararbete-thailand-hua-hin

Volontärresa: Lek och lär ut i Hua Hin, Thailand

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,300 sek

Volontärarbeta på en förskola i Hua Hin i Thailand – landets äldsta badort och ett av de ställen som får minst regn i hela landet!

Du bor tillsammans med andra volontärer på vår lokala samarbetspartners center
Minimiålder: 16 år med målsmans godkännande
Maxålder: Ingen övre gräns
Barnfamiljer välkomna
Förkunskapskrav: Engelska på gymnasienivå

2024
1 vecka: 5 300:-*
2 veckor: 7 800:-
3 veckor: 10 200:-
4 veckor: 12 700:-
5 veckor: 15 300:-
6 veckor: 17 800:-
7 veckor: 20 200:-
8 veckor: 22 900:-
9 veckor: 25 300:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Thailand.
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
2024 & 2025
Varje måndag. Observera att alla aktiviteter tar paus under det lokala nyårsfirandet i mitten av april varje år, och skolloven som är specificerade i texten. Under loven får du istället lära ut engelska utanför skolan genom English Camps och liknande aktiviteter.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Bangkok (Suvarnabhumi) och transfer till volontärboendet i Hua Hin
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till förskolan
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Eventuella visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Bangkok (Suvarnabhumi flygplats) så att du landar på söndagen innan projektet börjar senast klockan 16.00. Då ingår upphämtning på flygplatsen och transfer till volontärboendet i Hua Hin. Om du landar senare på söndagen eller redan på lördagen kan vi ordna transfer till Hua Hin även då mot en extra kostnad.
 
Observera att hämtning endast ingår från Suvarnabhumi flygplats (den stora flygplatsen), inte från Don Mueang. Om du landar på Don Mueang behöver du ta dig till Suvarnabhumi för att bli upphämtad där, senast klockan 16 på söndagen. 
Om du kommer till Bangkok tidigare i veckan kan vi även ordna transfer från Suvarnabhumi till Hua Hin, klockan 15:45 på söndagen.
 

Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Efter frukost på lördagen ordnas transport till busstationen till Hua Hin, och därifrån kan du ta buss eller minibuss till Bangkok. Ska du flyga hem direkt är det enklast att ta en taxi från busstationen till flygplatsen, men tänk på att vara ute i god tid. Man vet aldrig hur lång tid man fastnar i trafiken i Bangkok.

Ska du stanna i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.  

Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.

Fullgott grundskydd. Skydd mot hepatit A och i vissa fall hepatit B rekommenderas också. Malaria finns inte i Hua Hin, men vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Volontärarbeta på en förskola i Hua Hin – Thailands äldsta badort, en populär semesterort för skandinaver och en av de soligaste platserna i Thailand!

 

Volontärarbete på förskola/dagis i Hua Hin, Thailand

Som volontär på det här projektet i Hua Hin jobbar du med barn i åldern 2,5 till 6 år.

Du behöver inte ha lärarutbildning eller tidigare erfarenhet från undervisning för att hjälpa till här. Du får handledning på plats. Var dock beredd på att det kan vara stora barngrupper, och på hårt men givande arbete! Aktiviteterna anpassas till barnens ålder, och det är mycket sång, musik och lek.

Du behöver inte vara orolig for att din engelska inte är perfekt – har du klarat dig igenom engelskundervisningen i gymnasiet räcker det gott och väl. Faktum är att thailändare ofta har lättare att förstå svenskar som pratar engelska än exempelvis engelsmän och australiensare, som ofta har svårförståeliga dialekter och använder lokal slang och uttryck. Tänk bara på att prata långsamt, använda enkla ord och att hela tiden kolla om barnen förstår.

thailand-volontarresor-hua-hin

Engelskundervisningen i Thailand är generellt dålig, med lärare som kan böja hundra oregelbundna verb men inte hålla ett enkelt samtal på engelska. Där kan du som volontärlärare fylla ett mycket viktigt tomrum genom att prata engelska med barnen, arrangera spel och lekar på engelska och få dem att släppa blygheten och osäkerheten och våga prata engelska. Annat som är mycket uppskattat är sång och musik. Du bör ha en öppen personlighet och våga bjuda på dig själv.

Som volontär på det här projektet bidrar du till att barnen kommer väl förberedda till skolan när det blir dags för det.

 

Volontärarbete är ”sanuk”

Thailändare älskar ”sanuk”. Det är allt som gör livet roligt. Du kommer inte att lära någon att prata perfekt engelska på några veckor, men om du kan få barnen att tycka det är roligt att lära sig engelska och våga försöka är hälften redan vunnet. Turismnäringen är stor i Hua Hin, och det behövs alltid personal till hotell och restauranger. Om man behärskar engelska ökar det möjligheterna till ett bra och välbetalt jobb betydligt.

volontar-barn-thailand

Du jobbar måndag till fredag. Normalt volontärarbetar man med barn i förskoleåldern i 2-3 timmar på förmiddagarna på det här projektet, och har eftermiddagarna lediga för att kunna planera nästa dags aktiviteter, koppla av och kanske njuta av stranden. Lokala samordnare och förskolornas personal finns tillgängliga varje dag och ser till att arbetet flyter på.

Vill du volontärarbeta med lite äldre barn i Thailand? Välj det här projektet i istället!

 

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar:

2024: 1-2 januari, 26 februari, 8, 10, 15 och 16 april, 1, 6 och 22 maj, 3 juni, 22, 23 och 29 juli, 12 augusti, 14 och 23 oktober, 5, 10, 25 och 31 december.

Det är skollov i Thailand från mitten av mars till mitten av maj, och hela oktober. Då får du istället jobba med speciallektioner och lära ut engelska på ett ännu friare sätt än under terminerna, och volontärarbeta med barn och ungdomar i alla åldrar.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete i Thailand med en kulturvecka!

Vill du uppleva mer av Hua Hin än ”bara” volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! Där får du lära dig mer om thailändsk kultur på förmiddagarna och koppla av på en ny strand varje eftermiddag! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning.

 

Boende för våra volontärer i Hua Hin

I Hua Hin bor du i området Hin Lek Fai. Du får dela rum och badrum med en eller flera volontärer av samma kön, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är thailändsk och mestadels vegetarisk. Du får tillgång till gratis wifi, en liten swimmingpool, och dusch med varmvatten. Det finns luftkonditionering.

frivillig-arbeid-thailand

 

Du kan tvätta dina kläder för hand, eller lämna in dem för maskintvätt mot en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen.

hua-hin-boende

Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft och drick inte alkohol i volontärhuset. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete och deltagande.

 

Fritid i Hua Hin

På tisdags- och onsdagkvällar ordnas transport till två olika marknader, där du hittar det mesta från god och billig mat till prisvärda kläder och både klassiska och nya och kreativa souvenirer.

hua-hin-volontar-thailand

På fredagseftermiddagarna åker alla som vill till en av de många fina stränderna i närheten.

Om du stannar längre än en vecka i Hua Hin är det möjligt att åka till Bangkok över en helg för den som vill. Det tar 2,5-4 timmar med buss, beroende på trafiken.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Thailand

✔ Hua Hin är en turistort där nästan allt du kan tänkas sakna hemifrån finns tillgängligt.

✔ Den här delen av Thailand har flest soltimmar i hela landet, men det är regnperiod från maj till oktober.

✔ Det finns en liten pool på boendet och stranden ligger inom räckhåll – så glöm inte badkläder!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Wilma
  Svara

  Jag trivdes jättebra på projektet, det var en perfekt mix ”work hard play hard”. Kontakten mer er på Indigo kunde inte varit bättre, ni är imponerande snabba på att svara på mail och jag tackar för de utförliga och bra svaren på alla mina frågor och era tips för vidare resande i Thailand och Malaysia.

  Mitt enda tips till andra volontärer på det här projektet är att inte tveka utan boka, åk, och kom hem massor av upplevelser rikare! Det är så värt det! 🙂

 • Johanna, 23, Malmö
  Svara

  Vad var det bästa med projektet i Hua Hin?
  Det bästa med projektet i Hua Hin var människorna! Eleverna, de andra volontärerna och våra coordinators. Eleverna var fulla av energi och glädje (och ganska busiga J ). Det var otroligt roligt att få vara en del i deras klassrum och att få vara med och leka deras lekar på rasten. Jag tyckte om att bli inkastad i ett klassrum och själv få ta ansvar över undervisningen.

  Jag blev jättebra kompis med de andra volontärerna och våra coordinators. Vi var tillsammans 24-7 och gjorde allt tillsammans: undervisade, åt, åkte till stranden, gick ut och dansade etc.

  Det bästa med Hua Hin var att det var ett relativt litet volontärcenter. Vi var ca 11 volontärer som blev ett enda gäng där alla umgicks med alla. Jag tyckte det var en trygghet och väldigt mysigt att känna alla jag bodde med. Vi hade väldigt roligt ihop och tog hand om varandra.

  Vad tyckte du om volontärresan som helhet?
  Jag hade inte kunnat önska mig en bättre resa. Underbara människor, god och spännande mat på marknaderna, coola ödlor på väggarna, skönt klimat och en perfekt blandning av arbete och fritid. Servicen på plats var också toppen. The coordinators var på plats och redo att hjälpa från och med att jag landade tills jag skulle ta mig till flygplatsen vid hemresan.

  Boendet var fräscht och fint. Sängarna var sköna och det kändes lyxigt att ha egna badrum med dusch.

  Skulle du rekommendera andra att åka på den här resan genom oss?
  Jag har redan sagt till flera av mina kompisar att jag vill åka med IndiGo travel igen och att jag starkt rekommenderar att åka genom er. Jag fick svar på mina mejl omgående och kände att jag fick all stöd och hjälp jag behövde och ville ha. Det var en enorm trygghet att veta att jag kunde höra av mig till er om jag skulle behöva det.

  Har du några tips och råd till andra som funderar på att åka på den här volontärresan?
  Jag köpte med mig massa olika “utifall att” mediciner. Det hade jag inte behövt då det mesta går att köpa på plats. Det fanns både 7-eleven, en stor mataffär och ett apotek 5 minuter att cykla från boendet (cyklar finns att låna gratis).

  Försök att snappa upp och använda så mycket thailändska fraser som möjligt. Det gör skillnad i bemötandet du får (även om alla de jag träffade var supertrevliga ändå) och det går snabbare att skapa relationer och vänskap med de som jobbar på boendet som du kommer träffa varje dag.

  Planera att åka på egna miniäventyr på helgerna för att se så mycket av Thailand som möjligt. Jag och två andra volontärer tog en Grab till Khao Sam Roi Yot national park ena helgen. Nästa helg bokade alla volontärer ett hostel i Bangkok och åkte dit tillsammans.

  I sin helhet är jag supernöjd med min resa! Jag hoppas verkligen att jag får chansen att åka tillbaka till Thailand.

  Tack för att ni gör det här möjligt!

 • Alexandra,21, Falun
  Svara

  Hej och tack för ett fint volontärarbete!

  Allt har gått hur bra som helst, bra uppstyrt och kontaktpersonerna i Hua Hin har varit väldigt hjälpsamma och sett till att alla inklusive barnen fick den bästa upplevelsen. Även kontakten och återkopplingen från er innan var väldigt bra! Har inget att klaga på!