• volontärresor-förskola-nepal

Volontärresa: Jobba på förskola i Kathmandu

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,300 sek

Nepal är ett av världens fattigaste länder, och de flesta nepaleser har inte råd att resa utomlands, eller ens till andra delar av sitt eget land. Som volontär på en förskola i Nepal kan du bidra till att ge barnen en bra grund i engelska, som är en förutsättning för alla högre studier i Nepal.

Du jobbar på förskolan i minst en vecka*
Du bor tillsammans med andra internationella volontärer
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen gräns
Förkunskapskrav: Engelska på grundskolenivå

2024
1 vecka: 5 300:-*
2 veckor: 7 800:-
3 veckor: 10 200:-
4 veckor: 12 700:-
5 veckor: 15 300:-
6 veckor: 17 800:-
7 veckor: 20 200:-
8 veckor: 22 900:-
9 veckor: 25 300:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Nepal.
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
2024 & 2025
Varje måndag. Notera helgdagarna och skollovet specificerade i projektbeskrivningen.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Kathmandu, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till förskolan
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Kathmandu så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på en söndag. Vi kan ordna hämtning på flygplatsen från 06.00 till midnatt. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!
Du behöver inte söka visum till Nepal i Sverige – du får det på flygplatsen i Kathmandu när du landat. Turistvisum utfärdas för 15, 30 eller 90 dagar och kostar 25, 40 respektive 100 US dollar. Mer information hittar du här:
http://www.nepalimmigration.gov.np/page/visa-on-arrival. Om du föredrar att ha ditt visum klart innan du åker kontaktar du Nepal generalkonsulat i Stockholm: http://www.nepalsgeneralkonsulat.se. Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Risken att smittas av malaria är låg i Kathmandu. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax, om du planerar att vistas på andra ställen i Nepal under en längre tid. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Volontärarbete på förskola i Nepal

De flesta förskolor i Nepal är dåligt styrda och underbemannade. Det finns ett stort behov av volontärer för att få verksamheterna att överleva och utvecklas.

På de förskolor vi samarbetar med finns mestadels barn från fattiga familjer. Som volontär här gör du en viktig insats. Dina arbetstider är ca kl 10 till 15, med en timmes lunch (tiderna kan variera lite beroende på var du blir placerad). Du kommer att få undervisa barnen i grundläggande engelska och bidra till deras personliga utveckling genom spel och lekar, sång och musik.

frivillig-arbeid-i-nepal

Din insats som volontär kan bidra till att barn som annars skulle få det svårt i skolan får en betydligt bättre start på sin utbildning, och blir mer motiverade till högre studier som öppnar många möjligheter till en bättre framtid. Du får en försmak av vad som väntar i Nepal här!

 


Det är skollov i Nepal från 11 mars till 22 april 2024. Då är det här projektet inte igång.

Projektet tar även paus under följande lokala helgdagar:

2024: 11 och 30 januari, 19 februari, 8 mars, 24 april, 1, 23 och 29 maj, 17 juni, 19, 20 och 26 augusti,  6, 17 och 19 september, 3 och 10-17 oktober, 1, 7 och 25 november, 25 och 30 december.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Kathmandu än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer i Kathmandu

Under hela vistelsen bor du på vår samarbetspartners center i Kathmandu, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Det finns även möjlighet till privatrum mot en extra kostnad.

Du bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna), och maten är mestadels eller helt vegetarisk. I Nepal betraktas gäster som sända av gudarna, så var beredd på att bli bortskämd! Du får tillgång till kyl, varm dusch och gratis wifi.

volontarresor-nepal-boende-kathmandu

Du kan tvätta för hand eller lämna in din tvätt mot en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft, och drick inte alkohol på boendet. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Den här volontärresan passar extra bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands och jobba med barn.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Nepal

✔ Kulturutbyte är en central del av en volontärresa. Ladda mobilen med bilder hemifrån!

✔ Regnperioden varar från juli till augusti. Glöm inte regnkläder och paraply. Om du planerar att vandra i bergen rekommenderar vi vattentäta kängor.

✔ Från oktober till april är det kallt på nätterna. Ta gärna med en sovsäck.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Nettan
  Svara

  Hej!! Jag tycker att min volontärresa till Nepal som helhet var mycket bra. Det var verkligen kul att åka till ”jobbet” varje dag, och ungarna var härliga. Lite blyga i början, men det släppte snabbt.
  Boendet var över förväntan, och de lokala samordnarna var otroligt hjälpsamma och tillmötesgående.
  Det enda negativa var väl att det var rätt kyligt på nätterna, men det varnade ni ju för innan så det är mer ett konstaterande och inget klagomål — men en rekommendation till kommnade volontärer är att ta med något varmt att sova i eller en tunn sovsäck om ni åker i december.