• volontär-sjukvård-hälsovård-filippinerna

Volontärresa: Hjälp till med hälso- och sjukvård på Palawan

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,700 sek

Har du utbildning i vård och omsorg och vill ha praktisk erfarenhet av att jobba i ett land under utveckling? Eller jobbar du redan inom vården och vill använda dina kunskaper till att hjälpa fattiga familjer på landsbygden i Filippinerna? Då är det här rätt projekt för dig!

Du jobbar med projektet i minst en vecka
Du bor på vår lokala samarbetspartners center, 100 meter från stranden!
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Utbildning/erfarenhet inom vård & omsorg. Vårdstudenter välkomna.

2024
1 vecka: 5 700:-*
2 veckor: 8 600:-
3 veckor: 11 500:-
4 veckor: 14 400:-
5 veckor: 17 300:-
6 veckor: 20 200:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Filippinerna.
**Vill du stanna längre än 6 veckor? Kontakta oss!
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för projektstart under 2025.
2024 & 2025
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Puerto Princesa, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till projektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Puerto Princesa International Airport, Palawan, så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs en söndag. Hämtning på flygplatsen sker mellan kl 10 och kl 17 och ingår i priset, så försök passa in din ankomst efter det.Om du landar senare än 17.00 på kan vi ordna upphämtning mot en extra kostnad på 500 kr, om du inte vill ta dig till boendet på egen hand. Det tar ca 90 minuter med taxi.
 
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen.
Är du svensk medborgare behöver du inte söka om visum i förväg – ska du stanna på Filippinerna i högst 30 dagar behöver du inget visum alls, och ska du stanna mellan 31 och 59 dagar söker du om visum på flygplatsen när du landat. Ska du stanna ännu längre går det att förlänga visumet på plats. Du kan även skaffa visumet på Filippinernas ambassad i Oslo (via post) innan avresa, om du föredrar det. Ambassaden i Oslo hanterar även svenska visumansökningar, eftersom Filippinerna inte har någon ambassad i Sverige.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Det finns en liten risk att drabbas av malaria på Palawan. Prata med din husläkare eller vaccinationscentral om vilket skydd du behöver. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Volontärarbete med vård och omsorg i Filippinerna

Det här projektet är avsett för volontärer med utbildning inom hälso- och sjukvård. Det passar bra för dig som vill ha erfarenhet från att jobba på landsbygden i ett land med bristfälliga resurser inom sjukvård. Du får utbyta erfarenheter med de lokala läkarna och övrig sjukvårdspersonal, lära dig mer om hur de jobbar och assistera dem i deras dagliga arbete. Var beredd på en mängd utmaningar, men på att få massor av tacksamhet från lokalbefolkningen i gengäld!

En stor del av Filippinernas befolkning bor på landsbygden, långt från städer och sjukhus. När de blir sjuka går de till lokala kliniker och vårdcentraler. Ofta är klinikerna underbemannade, och det är brist på både läkare och sjuksköterskor. Därför är hjälp utifrån mycket uppskattad.

Du kommer att få arbeta på ett litet sjukhus och/eller en lokal vårdcentral, beroende på var behovet av hjälp är störst för tillfället. Du får utbyta erfarenheter med lokala sjuksköterskor och läkare, se hur de jobbar och delta i deras arbete där det är möjligt och lämpligt.

volontärarbete-sjukvård-filippinerna

Det uppskattas även om du deltar i att utvidga den lokala personalens engelska ordförråd, särskilt när det gäller medicinska termer. De flesta av läkarna på Palawan pratar bra engelska, men för sjuksköterskor och andra med lägre utbildning är engelskakunskaperna mer varierande.

Ibland ordnas även hälsokampanjer för barnen på de lokala skolorna för att öka deras medvetenhet om hälsovård, och där uppskattas dina ideer och initiativ.

volontärarbete-utomlands-filippinerna

Du jobbar 9.30-11.30 och vi serverar lunch kl 12. Eftermiddagens arbetspass ligger mellan kl 13.30 och 15.30. Middagen står på bordet kl 18.

 

Projektet gör uppehåll på följande lokala helgdagar: 

2024: 1 januari, 24-25 och 30-31 december


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

Du behöver även mejla ett kort CV på engelska till oss, och ta med en utskrift av det till projektet.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Palawan än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer på Palawan

Under volontärarbetet bor du på vår lokala samarbetspartners center i Aborlan, ungefär mitt på öns östra kust, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns luftkonditionering, säkerhetsskåp och västerländska toaletter. Duschen består av en vattentunna och en skopa.

volontarboende-palawan

Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär. Det finns wifi på boendet, men vi rekommenderar att du köper ett lokalt sim-kort eftersom uppkopplingen ofta ligger nere. En veckas surf kostar bara ca 10 kr. Boendet ligger 100 meter från närmsta strand, men det kan ibland finnas brännmaneter i vattnet här. En kvarts promenad längre bort finns en annan strand som är mer lämplig om du vill bada.

volontarboende-palawan1

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

volontarboende-palawan2

 

Att tänka på inför din volontärresa till Filippinerna

✔ Närmsta stad heter Narra och ligger ca 30 minuter med bil från boendet. Där finns bankomater och det mesta annat du kan tänkas behöva.

✔ Palawan har ett behagligare klimat än stora delar av Filippinerna, med regn som är mer jämnt fördelat under året och en behaglig medeltemperatur året runt.

✔ Aborlan är en lugn och fridfull by på landet där alla känner alla – här bor du säkert!

Det här projektet passar extra bra för dig som går omvårdnadsprogrammet och vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands och för dig som går eller har gått en vårdutbildning. Det passar även dig för redan jobbar i vården och vill ha en paus från dina vanliga rutiner och göra något nytt samtidigt som du hjälper till i ett land under utveckling.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Kajsa, 21, Luleå
  Svara

  Det absolut bästa med själva projektet var att få hjälpa till på en liten klinik och få en inblick i hur annorlunda sjukvården är på Filippinerna jämfört med Sverige. Jag hoppas kunna jobba utomlands mellan varven när jag är klar med min läkarexamen, det gav definitivt mersmak.

  Man hinner kombinera volontärandet med att vara ledig och ta det lugnt – det är ingen press och man måste inte jobba varje dag. Vissa dagar kunde jag sluta efter lunch och relaxa på stranden istället, och det var förstås inte helt fel. Glory och de andra i personalen har varit väldigt tillmötesgående och jag kände mig som ”en i byn” efter ett tag.

  Kan egentligen inte komma på något negativt, utom möjligen att det var rätt mycket sandloppor på stranden, de var inte mina bästa kompisar… Men annars har allt varit kanon.