• volontaerresor-indien-foerskola-udaipur-sepia

Volontärresa: Jobba på förskola i Udaipur, Indien

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  4,250 sek

På grund av Covid kan vi tyvärr inte ta emot volontärer i Udaipur för närvarande. För dig som vill volontärarbeta i Indien rekommenderar vi istället våra projekt i Goa.

Volontärarbeta både på en förskola och med flickor från fattiga familjer i Udaipur – Bagheeras födelsestad och ”österns Venedig” i Indiens största delstat Rajasthan! Det här är två projekt i ett, så du kan göra maximal nytta som volontär.

Du volontärarbetar på förskolan på förmiddagarna
Mellan kl 16 och 18 undervisar du flickor från fattiga familjer
Du bor på vår lokala samarbetspartners center
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2021
1 vecka: 4.250:-*
2 veckor: 6.350:-
3 veckor: 8.450:-
4 veckor: 10.550:-
5 veckor: 12.700:-
6 veckor: 15.050:-
7 veckor: 17.150:-
8 veckor: 19.300:-
9 veckor: 21.750:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Udaipur. 
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
2022
Inga datum inplanerade ännu.
Ingår:
? Hjälp med planering inför din resa
? Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
? Hämtning på flygplatsen i Udaipur, och transfer till volontärboendet
? Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
? Allt boende under din vistelse
? Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
? En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
? En donation till förskolan
? Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Udaipur så att du landar dagen innan projektet börjar. Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum. Använd ingen annan sajt – det finns flera bluffsidor som erbjuder e-visum till Indien. För längre vistelser än 60 dagar har CKGS i Stockholm i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B och i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Det finns en liten risk att smittas av malaria i Udaipur. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Projekt 1: Volontärarbeta på förskola i Udaipur (förmiddagar)

Din första måndag på projektet får du en praktisk orientering, och tillsammans med andra nyanlända volontärer får du se en lokal dansföreställning och besöka den lokala marknaden. Tisdagen tillbringar du på projektet, och får en mjukstart tillsammans med de lokala samordnarna och andra volontärer som redan börjat sitt volontärarbete. På onsdagen börjar volontärarbete på allvar!

Barnen på förskolan är runt 4-5 år, och kommer mestadels från familjer med låg inkomst. Ofta är föräldrarna taxichaufförer, hembiträden, städare eller har andra yrken som inte kräver utbildning. De flesta pratar hindi hemma, och det är även det främsta språket hos personalen – men de kan tillräckligt med engelska för att kunna tolka om det behövs.

Att behärska engelska är en förutsättning för att högre utbildning i Indien, och här hjälper du barnen att få en bra start på sin skolgång. Dock är fokus ofta mer på spel och lekar än på traditionell undervisning – men det finns ju inget som hindrar att ni har roligt samtidigt som barnen lär sig engelska!volontärresa-indieb-dagis-udaipur

Du kommer att bli välkomnad med öppna armar och många nyfikna blickar – barnen träffar inte många västerlänningar och att förbättra sin engelska för att kunna prata med dig och de andra volontärerna är en morot för många.

Här arbetar man från klockan 9.30 till 12, och du får gärna vara kreativ och komma med egna förslag och idéer. Det finns även läroplaner att följa, och de lokala samordnarna hjälper till att planera dagarna.

frivillig-arbeid-barnehage-india

 

Projekt 2: Volontärarbeta med flickor från fattiga familjer (eftermiddagar)

Efter lunch förbereder du undervisning och aktiviteter för nästa utmanande projekt. På den här specialskolan går ca 30 flickor mellan 10 och 16 år. De flesta går i skolan på dagarna, men engelskundervisningen är bristfällig och fokus är på att förbättra deras engelskakunskaper. Flickorna kommer från fattiga familjer i och runt Udaipur, och många av dem bor på skolan av olika anledningar.

volontararbete-flickor-indien

På den här skolan är du mellan klockan 16 och 18, och i arbetsuppgifterna ingår att hjälpa flickorna med engelskaläxor, att stärka deras självförtroende, att lära dem bli mer miljömedvetna, och att inspirera dem till fortsatt utbildning.

Arbetet sker främst på skolan, men ibland ordnas studiebesök och utflykter till parker, museer, bibliotek och andra intressanta platser som de annars inte skulle besöka.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar och skollov:

2020: 2, 15 och 29 januari, 12-14 februari, 21 februari, 9-10 mars, 25 mars, 2 och 6 april, 9-24 april17 maj-24 juni, 31 juli, 3, 8, 21 och 28 augusti, 24-26 augusti, 2 och 16 oktober, 5 oktober-3 januari 2021.

De längre uppehållen beror på skollov och centrala prov. Under de perioderna går det bra att volontära på vår lokala samarbetspartners eget idrottsprojekt istället.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Udaipur än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer i Udaipur

Du bor på vår lokala samarbetspartners center, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är indisk och mestadels eller helt vegetarisk.

volontärboende-udaipur

Du kan tvätta dina kläder för hand, eller lämna in dem för maskintvätt mot en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Indien

? En stor del av Rajasthan består av öken! Glöm inte solglasögon, heltäckande kläder och hög solskyddsfaktor.

? Det är extremt varmt från april till juni – ibland över 40 grader i skuggan! Efter värmen kommer regnperioden i juli och augusti.

? Från november till mars är det vinter, och det kan vara riktigt kallt på nätterna. Ta med varma kläder och sovsäck.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Linnea, 23, Linköping
  Svara

  De senaste fem veckorna i Indien har jag upplevt mer och fått mer nya intryck än på ett helt år hemma i Sverige – det är jätte svårt att sammanfatta allt i några meningar. Indien är fantastiskt. Och kaotiskt. Och stort. Och väldigt väldigt speciellt. Och så kommer lilla jag från lilla Sverige och ska undervisa barnen i engelska. Jag som aldrig undervisat all tidigare! Tur att personalen på plats var så hjälpsam. Vad som var bäst? Barnen förstås! Och känslan av att fixa en enorm utmaning och utvecklas själv på köpet. Win-win, och starkt rekommenderat!