• kulturvecka-udaipur-sepia

Kulturvecka: Upplev spännande Udaipur

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  2,400 sek

På grund av Covid kan vi tyvärr inte ta emot volontärer i Udaipur för närvarande. För dig som vill volontärarbeta i Indien rekommenderar vi istället våra projekt i Goa.

Planerar du en volontärresa till Udaipur? Starta gärna med den här veckan! Du får lära dig grunderna om Indiens kultur, kastsystem och religioner, får praktiska lektioner i yoga, Bollywooddans och matlagning, och besöka många av Udaipurs sevärdheter. Det går även att avsluta din volontärresa med kulturveckan, om du föredrar det.

Du bor på vår lokala samarbetspartners center
Minimiålder: 16 år (med förälders godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns

2021
2.400:-
Kulturveckan går endast att boka i samband med en volontärresa, eller med hälsoveckan i Udaipur.
2022
Inga inplanerade datum ännu.
Ingår:
? Hjälp med planering inför din resa
? Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
? Hämtning på flygplatsen i Udaipur och transfer till volontärboendet
? Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
? Alla lokala resor och inträden under kulturveckan
? Allt boende under din vistelse
? Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
? En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Udaipur så att du landar dagen innan projektet börjar. Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum. Använd ingen annan sajt – det finns flera bluffsidor som erbjuder e-visum till Indien. För längre vistelser än 60 dagar har CKGS i Stockholm i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta, och i vissa fall stelkramp. Det finns en liten risk att smittas av malaria i Rajasthan. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Kulturveckan – en bra början på din volontärresa i Indien

Udaipur ligger i Indiens största delstat – Rajasthan – och kallas ofta ”sjöarnas stad”. Den här veckan är en valfri introduktionsvecka för dig som bokar en volontärresa till Udaipur, där du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området.

Programmet kan komma att ändras lite beroende på väder, säsong och annat, men ser i stora drag ut så här:

Du blir upphämtad på flygplatsen i Udaipur av en representant från vår lokala samarbetsorganisation på söndagen.

volontaerresa-indien-introduktionsvecka

Måndagen börjar med yoga innan frukost, och förmiddagen ägnas åt praktisk information, en genomgång av veckans schema och en introduktion till indisk kultur, med särskilt fokus på området runt Udaipur och resten av Rajasthan. Du får en genomgång om vad ska göra och inte göra för att respektera lokalbefolkningen.

Efter lunch besöker vi det imponerande stadspalatset och det berömda Jagadishtemplet, och avslutar eftermiddagen med en lokal dansföreställning innan det är dags att åka tillbaka till boendet för att äta middag.

Även tisdagen börjar vi med en lektion i yoga. Därefter får du en lektion i hindi – vi går igenom alfabetet, och du får lära dig några nyttiga fraser. Du får även lära dig göra chai-te.

På eftermiddagen besöker vi en lokal konstskola där du får prova på att måla på traditionellt sätt, och vi besöker en stor marknad där det mesta finns att köpa eller bara titta på. På kvällen hålls en liten sammankomst där du får lära känna de deltagare som startat tidigare och redan har börjat volontärarbeta.

volontärresor-indien-introduktionsvecka

Efter frukost på onsdagen får du lära dig laga indisk mat. Vi besöker vi den lokala grönsaksmarknaden för att köpa ingredienser till matlagningslektionen som resulterar i dagens lunch! På eftermiddagen är det utflyktsdag igen – vi besöker två av Udaipurs vackra sjöar; Badi och Fatesagar. På kvällen ser vi Bollywoodfilm i volontärhuset.

Torsdagen börjar med yoga, och efter frukost får du lära dig grunderna i något som är en självklarhet för många indier – Bollywooddans! På eftermiddagen väntar ännu en vacker sjö – och vi tar en båttur på fina Lake Pichola och njuter av den imponerande utsikten över Udaipur från en närliggande höjd.

frivillig-arbeid-india-udaipur

Kulturveckan avslutas på fredagen med en tågresa till Chittorgarh, en mysig gammal stad drygt tio mil från Udaipur. Här besöker vi stans största sevärdheter och monument och äter autentisk lokal mat.

Helgen är ledig. Du kan till exempel upptäcka mer av Udaipur eller Rajasthan på egen hand eller med andra volontärer eller bara ta det lugnt och njuta av tillvaron.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback