• kulturvecka-chiang-mai

Kulturvecka: Upplev Chiang Mai i norra Thailand

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  2,900 sek

En valfri introduktionsvecka till thailändsk kultur, för dig som ska volontärarbeta i Chiang Mai.

Du bor tillsammans med andra internationella volontärer
Minimiålder: 18 år (16 med målsmans godkännande)
Maxålder: Ingen övre gräns
Barnfamiljer är välkomna

2024
2 900:-
Kulturveckan går endast att boka i samband med en av våra volontärresor till Chiang Mai.
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för projektstart under 2025.
2024 & 2025
Den första och tredje måndagen i varje månad.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Chiang Mai
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Eventuella visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Chiang Mai så att du landar söndagen innan projektet börjar. Upphämtning och transfer till volontärboendet ingår om du landar mellan klockan 08 och 16 på söndagen. Om du landar senare på söndagen eller en annan dag kan vi ordna hämtning mot en extra kostnad på 500 kr, eller så kan du ta dig till volontärboendet på egen hand. 

Det går även att att åka tåg och buss till Chiang Mai, från exempelvis Bangkok. Nattåget från Bangkok kan vara ett bra alternativ om du till tillbringa lite tid i huvudstaden innan du kommer till Chiang Mai. Vi kan tyvärr inte ordna hämtning på tågstationen, men den ligger bara 5 minuter från volontärboendet med taxi eller tuk-tuk så du kan enkelt ta dig dit på egen hand.

Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går det bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen.

Ska du stanna i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.  

Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.

Fullgott grundskydd. Det finns ingen malaria i Chiang Mai, men det finns en annan sjukdom som också sprids av myggor — denguefeber — och vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Välkommen till norra Thailand!

Den här veckan är en valfri introduktionsvecka för dig som bokar en volontärresa till Chiang Mai. Du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners volontärcenter i Chiang Mai och genom resor i området.

Kulturveckan rekommenderas särskilt som en introduktion för dig som inte varit i norra Thailand tidigare, men den är även ett utmärkt sätt att lära känna de andra nyanlända volontärerna.

Programmet kan komma att ändras lite beroende på väder, säsong och annat, men ser i stora drag ut så här:

Efter frukost på måndagen får du en första praktisk genomgång av veckans program, och allmän information om volontärboendet, som ligger i området Sansai nordost om centrala Chiang Mai. Därefter får du prova på att laga thailändsk mat — som du säkert redan vet är den i absolut världsklass! Resultatet blir dagens lunch.

chiang-mai_kulturveckan

tisdagen får du lära dig mer om den thailändska kulturen: landets spännande historia, religion (de flesta thailändare är buddhister), traditioner och sedvänjor. Efter lunch får du lära dig några användbara ord och fraser på thailändska.

Onsdagen börjar med ett besök i en by utanför Chiang Mai där du får se hur man tillverkar de parasoll som är typiska för norra Thailand. Efter lunch besöker vi en varm källa där det även går att bada.

kulturuke-chiang-mai

På torsdagen åker vi till templet Wat Phra That Doi Suthep, strax norr om stan. Det är bara 15 km fågelvägen till templet, men det kan ta upp till en timme eftersom vägen slingrar sig uppför branta bergväggar. Väl framme är det 309 trappsteg upp till själva templet, där en fantastisk utsikt över hela Chiang Mai väntar.

Vi hinner även med ett besök på skogstemplet Wat Phra Lat, och på kvällen väntar en gemensam välkomst- och avskedsmiddag för nyankomna och ”färdiga” volontärer.

doi-suthep-kulturveckan

På fredagen besöker vi Lanna folklivsmuseum, där du får lära dig mer om den speceilla kulturen i norra Thailand —  Lanna. Du får även besöka Warorot-marknaden, den största och mest välkända marknaden i norra Thailand. Här finns allt du kan tänka dig att köpa, men det är lika kul att bara gå runt och titta.

Efter lunch väntar Wat Chedi Luang, ett vackert tempel med intressanta rötter som går ända tillbaka till 1300-talet. Här fanns tidigare smaragdbuddhan, Thailands mest heliga buddhafigur, som nu har flyttats till Grand Palace i Bangkok.

Därefter väntar Chiang Mais berömda Night Bazaar, en av Thailands största kvällsmarknader. Här finns allt du kan tänkas vilja köpa med dig, från kinesiskt krimskrams till äkta thailändska antikviteter. Tänk på två saker när du shoppar: köp inget av elfenben (det är både olagligt och dumt – elefantbetar ska förstås sitta på elefanter och inte på ditt skrivbord), och om du vill köpa en liten buddhastaty bör du kolla upp vilka restriktioner som gäller för export, annars finns det en risk att den blir beslagtagen på flygplatsen.

—–

Helgen är ledig, och du kan välja mellan att koppla av på boendet, upptäcka mer av Chiang Mai på egen hand eller tillsammans med andra volontärer — eller kanske ta en sväng till IndiGos hemmaplan Chiang Rai? Det är en mindre version och lugnare version av Chiang Mai och dit tar det ca 3 timmar med buss.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback