• volontarresor-idrott-sport-fotboll-indien-sepia

Volontärresa: Jobba som idrottslärare i Udaipur, Indien

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  4,250 sek

På grund av Covid kan vi tyvärr inte ta emot volontärer i Udaipur för närvarande. För dig som vill volontärarbeta i Indien rekommenderar vi istället våra projekt i Goa.

Volontärarbeta med att lära barn i Udaipur i Indien att spela fotboll, volleyboll, cricket eller landhockey! En perfekt volontärresa för dig som vill hjälpa barn i en fattig del av världen, men inte vill undervisa i ett klassrum eller jobba på barnhem. Det här projektet passar även utmärkt för dig som studerar till exempelvis idrottslärare och vill använda en volontärresa som underlag för ditt gymnasiearbete.

Du bor på vår lokala samarbetspartners center
Du jobbar med barnen i minst en vecka
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska, sportintresse

2021
1 vecka: 4.250:-*
2 veckor: 6.350:-
3 veckor: 8.450:-
4 veckor: 10.550:-
5 veckor: 12.700:-
6 veckor: 15.050:-
7 veckor: 17.150:-
8 veckor: 19.300:-
9 veckor: 21.750:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Udaipur. 
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
2022
Inga datum inplanerade ännu.
Ingår:
? Hjälp med planering inför din resa
? Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
? Hämtning på flygplatsen i Udaipur, och transfer till volontärboendet
? Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
? Allt boende under din vistelse
? Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
? En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
? En donation till projektet
? Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Udaipur så att du landar dagen innan projektet börjar. Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum. Använd ingen annan sajt – det finns flera bluffsidor som erbjuder e-visum till Indien. För längre vistelser än 60 dagar har CKGS i Stockholm i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B och i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Det finns en liten risk att smittas av malaria i Udaipur. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

 Volontärarbeta som idrottslärare i Udaipur!

Det här projektet drivs av vår lokala samarbetsparter i Udaipur, på en skola för barn från fattiga familjer. Innan projektet drogs igång hade skolan inga resurser till idrottsundervisning och fysiska aktiviteter, så det här är ett projekt som verkligen gör skillnad. Nu har man anställt en idrottslärare på heltid, och din huvudsakliga uppgift som volontär blir att assistera honom – både praktiskt och med nya roliga idéer i undervisningen.

Bland annat följande sporter förekommer på projektet: fotboll, volleyboll, cricket, gymnastik, friidrott och landhockey. I de flesta fall får du coacha i mer än en sport. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av idrottscoachning, men vi rekommenderar att du är eller har varit aktiv inom någon av de sporterna, för att både du och barnen ska få ut så mycket som möjligt av din tid på projektet.

Din första måndag på projektet får du en praktisk orientering, och tillsammans med andra nyanlända volontärer får du se en lokal dansföreställning och besöka den lokala marknaden. Tisdagen tillbringar du på projektet, och får en mjukstart tillsammans med de lokala samordnarna och andra volontärer som redan börjat sitt volontärarbete. På onsdagen börjar volontärarbetet på allvar!

volontärarbete-sport-idrott-indien

Du bör vara i god fysisk form. Var beredd på att det är varmt i Rajasthan året runt, utom nattetid på vintern. Från april till juni är det så varmt att vi avråder från det här projektet om du inte är van vid den typen av värme sedan tidigare, men resten av året är temperaturen behagligare.

Som volontär här jobbar du ett eller två skift varje dag – tidiga morgnar och eftermiddagar från klockan 13. Barnen och ungdomarna är mellan 9 och 15 år.

Målet med projektet är i första hand att få barnen att vara mer fysiskt aktiva, men även i förlängningen att uppmuntra till att de lägger mer tid och energi på att lära sig engelska och att kunna kommunicera med volontärerna. Du blir även en positiv förebild på andra sätt, och ska därför självklart inte röka eller dricka alkohol i barnens närvaro.

 

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar:

2020: 2, 15 och 29 januari, 21 februari, 9-10 mars, 25 mars, 2, 6, 10 och 14 april, 31 juli, 3, 8, 21 och 28 augusti, 2 och 16 oktober, 16, 21 och 30 november, 25 december.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Udaipur än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer i Udaipur

Du bor på vår lokala samarbetspartners center, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är indisk och mestadels eller helt vegetarisk.

volontärboende-udaipur

Du kan tvätta för hand, eller lämna in din tvätt mot en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

Den här volontärresan passar extra bra för dig som vill göra till gymnasieprojekt utomlands och jobba med ett idrottsprojekt.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Rajasthan

? En stor del av Rajasthan består av öken! Glöm inte solglasögon, heltäckande kläder och hög solskyddsfaktor.

? Det är extremt varmt från april till juni – ibland över 40 grader i skuggan! Efter värmen kommer regnperioden i juli och augusti.

? Från november till mars är det vinter, och det kan vara riktigt kyligt på nätterna. Ta med varma kläder och sovsäck.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback