• volontararbete-filippinerna-barn

Volontärresa: Jobba på förskola på ön Palawan i Filippinerna

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,300 sek

Vad sägs om att tillbringa några veckor som volontär på en paradisö i Filippinerna och samtidigt hjälpa de lokala barnen till en bra start på sin utbildning – och ha kul?

Du jobbar med barnen i minst en vecka
Du bor på vår lokala samarbetspartners center, 100 meter från stranden!
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
1 vecka: 5 300:-*
2 veckor: 7 800:-
3 veckor: 10 200:-
4 veckor: 12 700:-
5 veckor: 15 300:-
6 veckor: 17 800:-
7 veckor: 20 200:-
8 veckor: 22 900:-
9 veckor: 25 300:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Filippinerna.
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss!
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för projektstart under 2025.
2024 & 2025
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Puerto Princesa, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till projektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Puerto Princesa International Airport, Palawan, så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs en söndag. Hämtning på flygplatsen sker mellan kl 10 och kl 17 och ingår i priset, så försök passa in din ankomst efter det. Om du landar senare än 17.00 kan vi ordna upphämtning mot en extra kostnad på 500 kr, om du inte vill ta dig till boendet på egen hand. Det tar ca 90 minuter med taxi.
 
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen.
Är du svensk medborgare behöver du inte söka om visum i förväg – ska du stanna på Filippinerna i högst 30 dagar behöver du inget visum alls, och ska du stanna mellan 31 och 59 dagar söker du om visum på flygplatsen när du landat. Ska du stanna ännu längre går det att förlänga visumet på plats. Du kan även skaffa visumet på Filippinernas ambassad i Oslo (via post) innan avresa, om du föredrar det. Ambassaden i Oslo hanterar även svenska visumansökningar, eftersom Filippinerna inte har någon ambassad i Sverige.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Det finns en liten risk att drabbas av malaria på Palawan. Prata med din husläkare eller vaccinationscentral om vilket skydd du behöver. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Volontärarbete med barn i Filippinerna – Förskola på Palawan

Den här volontärresan kräver att du tycker det är roligt att jobba med barn! Barnen är runt 3-5 år, och det kan stundtals vara lite stökigt och högljutt. Om du tycker det låter mer jobbigt än kul är det här inte rätt projekt för dig, men för dig som gillar att jobba med barn i förskoleåldern på ett fritt sätt är det här rätt ställe för dig som volontär. Du kommer inte att undervisa barnen i traditionell mening, utan mer leka med dem och se till att de har kul, men även hålla en viss ordning så att lekarna inte urartar helt!

volonär-palawan-filippinerna-förskola1

Lite tid för undervisning finns det dock, och att lära barnen några grundläggande ord och fraser på engelska lägger en god grund för deras stundande skolgång. Som volontär på det här dagis har du fria händer att lära ut engelska på ett roligt sätt, genom spel och lekar. Utbildning är nyckeln till en bättre framtid, och att vara duktig på engelska är en grundförutsättning både när det gäller fortsatta studier och arbete. Barnen kommer från fattiga familjer och som volontär här kommer du att aktivt bidra till att förbättra deras chanser till en ljusare framtid.

frivillig-arbeid-filippinene-förskole

Du jobbar 8.00-11.30 och lunch serveras klockan 12. Efter lunch förbereder du morgondagens aktiviteter tillsammans med de lokala samordnarna. Middagen står på bordet kl 18.

 

Under skolloven arrangeras workshops och lektioner utanför skolan.

Det är skollov på Palawan under följande perioder:

2024: 24-30 januari, 11 juni till mitten av augusti, 16 december till 6 januari 2025 (preliminära datum)

 

Projektet gör även uppehåll på följande lokala helgdagar: 

2024: 1 januari, 28-29 mars, 9-10 april, 1 maj, 12 juni, 21 och 26 augusti, 24-25 och 30-31 december

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Palawan än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer på Palawan

Under volontärarbetet bor du på vår lokala samarbetspartners center i Aborlan, ungefär mitt på öns östra kust, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns luftkonditionering, säkerhetsskåp och västerländska toaletter. Duschen består av en vattentunna och en skopa.

volontarboende-palawan

Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär. Det finns wifi på boendet, men vi rekommenderar att du köper ett lokalt sim-kort eftersom uppkopplingen ofta ligger nere. En veckas surf kostar bara ca 10 kr. Boendet ligger 100 meter från närmsta strand, men det kan ibland finnas brännmaneter i vattnet här. En kvarts promenad längre bort finns en annan strand som är mer lämplig om du vill bada.

volontarboende-palawan1

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

volontarboende-palawan2

 

Att tänka på inför din volontärresa till Filippinerna

✔ Närmsta stad heter Narra och ligger ca 30 minuter med bil från boendet. Där finns bankomater och det mesta annat du kan tänkas behöva.

✔ Palawan har ett behagligare klimat än stora delar av Filippinerna, med regn som är mer jämnt fördelat under året och en behaglig medeltemperatur året runt.

✔ Aborlan är en lugn och fridfull by på landet där alla känner alla – här bor du säkert!

 

Det här projektet passar extra bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands och jobba med barn. 

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Rebecka, 30, Stockholm
  Svara

  Det bästa var alla barnen och människorna. De var helt underbara, de hade inte mycket men var otroligt nyfikna på en och glada för minsta lilla.
  Lite tips till andra volontärer:
  – Ska man arbeta med barnen så är det bra att man har tålamod. I förskoleklassen så kan det bli mycket skrikigt och alla barnen ropar på en från alla håll och kanter. Försök lära er lite enkla ord för att kommunicera med barnen.
  – Det är basket varje kväll i Tigman village och om man gillar basket är det perfekt. Från ca 20.30-21 tiden så är det basket varje kväll med kommentator och många i byn samlas då. Det finns inte mycket annat att göra på kvällarna. Ta med kontanter, det finns inga bankomater i Tigman Village och de i Narra fungerar inte alltid. Helst i mindre valörer om det går.
  – Alla människor är väldigt vänliga och nyfikna på en när det kommer nya människor till byn.

 • Therese
  Svara

  Hej Rebecka!
  Kul att höra om din resa!
  Jag åker till Palawan i slutet av april för att undervisa barn i engelska. Har du några fler tips som är bra att tänka på innan man ger sig av?

  Tack på förhand!

  //Therése