• nepal-volontärarbete-jordbävning-återuppbyggnad

Volontärresa: Bygg och renovera i Kathmandu, Nepal

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,700 sek

Volontärarbeta med bygg och renovering i Kathmandu. Vårt nära samarbete med en lokal hjälporganisation garanterar resultat!

Du bor tillsammans med andra internationella volontärer i Kathmandu
Var beredd på hårt arbete – du kommer att bli smutsig
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns

2024
1 vecka: 5 700:-*
2 veckor: 8 600:-
3 veckor: 11 500:-
4 veckor: 14 400:-
5 veckor: 17 300:-
6 veckor: 20 200:-**

*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Nepal. 
**Vill du stanna längre än 6 veckor? Kontakta oss! 
Notera att en del av volontäravgiften går till att köpa byggmaterial, målarfärg och annat som behövs för att arbetet ska kunna utföras. För att inte vara en ekonomisk belastning för vår lokala samarbetsorganisation står du själv för de kostnaderna. Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för projektstart under 2025.
2024 & 2025
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Kathmandu, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till projektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Kathmandu så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på en söndag. Vi kan ordna hämtning på flygplatsen från 06.00 till midnatt. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!
Du behöver inte söka visum till Nepal i Sverige – du får det på flygplatsen i Kathmandu när du landat. Turistvisum utfärdas för 15, 30 eller 90 dagar och kostar 25, 40 respektive 100 US dollar. Mer information hittar du här:
http://www.nepalimmigration.gov.np/page/visa-on-arrival. Om du föredrar att ha ditt visum klart innan du åker kontaktar du Nepal generalkonsulat i Stockholm: http://www.nepalsgeneralkonsulat.se. Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Risken att smittas av malaria är låg i Kathmandu. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax, om du planerar att vistas på andra ställen i Nepal under en längre tid. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Volontärjobba med bygg och renovering i Nepal

Den 25 april 2015 förändrades tillvaron för många människor i Nepal. Tusentals miste livet och tusentals skadades i den jordbävning som ägde rum strax före lunchtid. 

Tillsammans med vår samarbetspartner i Nepal arrangerade vi akuta hjälpinsatser i Nepal under de första månaderna efter jordbävningen, och våra volontärer var bland annat med och och finansierade och byggde upp en förstörd skola, distribuerade mat, vatten, filtar och presenningar till de som fått sina hem förstörda och fanns med som hjälp och stöd för både barn och vuxna som både bokstavligen och symboliskt fått sina liv upp-och-nedvända. Vi hade många volontärer på plats från Sverige och Norge och deras insatser var mycket värdefulla och uppskattade.

volontär-nepal-jordbävning

Nu har arbetet övergått till och renovering av exempelvis skolor och barnhem, och ibland även enskilda hem. Ibland behövs även hjälp med renovering av centret för gatuhundar, där du även kan volontärarbeta med att ta hand om hundarna. Hjälpbehovet är fortfarande stort, och som volontär på det här projektet visar du solidaritet med Nepals befolkning och att du inte har glömt dem – trots att Nepal inte längre finns på tidningarnas löpsedlar.

 

Volontärarbete med bygg och renovering i Nepal

frivillig-arbeid-jordskelv-nepal
Du kommer att få jobba sida vid sida med lokalbefolkningen mot ett gemensamt mål. Vi anpassar dina arbetsuppgifter till dina förkunskaper och önskemål. Det här är ett perfekt för dig som vill volontärjobba med händerna, och går utmärkt att använda som grund för exempelvis gymnasiearbete inom byggteknik och liknande inriktningar.

volontärarbeta-i-nepal-jordbävning-bygg

Arbetet görs mestadels på de ställen vi har andra volontärer i Kathmandu: på skolor, barnhem, skolan för lågutbildade kvinnor och på centret för gatuhundar Exakt vad du får göra beror på behovet för tillfället, årstid och väder och antal volontärer, men bland arbetsuppgifterna finns bland annat det här:

 • Bygga upp och renovera skadade byggnader med cement, sand, sten och tegelstenar
 • Målning
 • Enklare snickeri

frivillig-arbeied-nepal-byggning

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Kathmandu än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer i Nepal

Under hela vistelsen bor du på vår samarbetspartners center i Kathmandu, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Det finns även möjlighet till privatrum mot en extra kostnad.

Du bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna), och maten är mestadels eller helt vegetarisk. I Nepal betraktas gäster som sända av gudarna, så var beredd på att bli bortskämd! Du får tillgång till kyl, varm dusch och gratis wifi.

volontarresor-nepal-boende-kathmandu

Du kan tvätta för hand eller lämna in din tvätt mot en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft, och drick inte alkohol på boendet. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Nepal

✔ Ta med kläder som du inte är rädd om, och heltäckande skor. Var beredd hårt arbete och att du kommer att bli smutsig!

✔ Vi rekommenderar andningsmask när du jobbar.

✔ Från oktober till april är det kallt på nätterna. Ta med en sovsäck.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Sebastian & Alexander, Genarp
  Svara

  Feedback och tankar från våra första volontärer på det här projektet, som var med från första veckan! https://www.facebook.com/groups/1596757960563317/

 • Tine, 23, Kleppestø, Norge
  Svara

  Jeg hadde det veldig bra i Nepal, og angrer ikke på at jeg dro, skulle ønske jeg kunne være der lenger, og ønsker å dra tilbake senere. Det var en opplevelse som jeg vil ta med meg for alltid.
  Det beste med prosjektet i Nepal var jeg fikk gjort noe av stor betydning, og hjelpe de som trengte det aller mest.
  Jeg har ingenting å klage på.
  Jeg vil råde alle de som tenker på å dra til Nepal, om å reise! De kommer ikke til å angre på det.

  Tusen takk for all hjelp!