• volontärjobb-renovering-kambodja

Volontärresa: Renovera en skola i Kambodja

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,700 sek

Den här volontärresan till Kambodja passar perfekt för dig som vill göra en insats för fattiga barn och familjer i spännande Kambodja, men som hellre jobbar praktiskt med händerna än undervisar på en skola.

Du volontärarbetar i minst en vecka
Du bor på volontärcenter
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
1 vecka: 5 700:-*
2 veckor: 8 600:-
3 veckor: 11 500:-
4 veckor: 14 400:-
5 veckor: 17 300:-
6 veckor: 20 200:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Kambodja.
**Vill du stanna längre än 6 veckor? Kontakta oss!
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för projektstart under 2025.
2024 & 2025
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Siem Reap, och transfer till volontärboendet i Samraong
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till projektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Siem Reap så att du landar dagen innan projektets första dag (du ska alltså landa på en söndag) – mellan kl 06.00 och 16.00.

Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att ta fram förslag på flygbiljetter.
Som svensk medborgare måste du ha visum för att resa in i Kambodja. Det skaffar du enkelt på https://www.evisa.gov.kh/. Visumet kostar 30 dollar och gäller i 30 dagar, och går att förnya med ytterligare 30 dagar på plats i Kambodja. Visumet måste användas inom tre månader från det datum det utfärdats, så ansök inte för tidigt. Glöm inte att skriva ut två kopior av visumet – en häftas fast i passet och en lämnas till passkontrollanten.

Du kan även få visum vid ankomsten till Kambodja (visa on arrival), om du flyger till Phnom Penh eller Siem Reap. Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.

Om du ska stanna i Kambodja längre än 30 dagar kan du åka över gränsen till Thailand innan visumet går ut, och stanna där i en kvart eller i en dag eller två. Samraong ligger bara 35 km från gränsen till Thailand.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. I nordvästra Kambodja finns en liten risk att smittas av malaria. Du bör diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.


På det här projektet hjälper du barn från fattiga familjer i byn Pul utanför Samraong i nordvästra Kambodja, 35 km från gränsen till Thailand. Skolan drivs av vår lokala samarbetspartner, och är byggd och finansierad av volontärer i samarbete med lokala eldsjälar. Utan volontärer skulle barnen som går i den här skolan inte få någon engelskundervisning alls, eftersom deras familjer inte har råd att betala undervisningsavgiften i den kommunala skolan.

 

Volontärarbete med bygg och renovering i Kambodja

Du volontärjobbar du på vår samarbetspartners egen skola, i en by som heter Pul. Skolan är byggd av volontärer tillsammans med lokal arbetskraft, och barnen som går här kommer från mycket fattiga familjer som inte har råd att låta sina barn lära sig engelska i den kommunala skolan, där de måste betala för undervisningen. Barnen delas in i grupper efter familjernas inkomst, och de som kommer från familjer som lever på mindre än 5 kronor om dagen tas in först. När det finns platser kvar tas barn in från familjer som har en inkomst på 10 kr per dag!

frivillig-arbeid-kambodsja-bygg

Som volontär på det här projektet är du i första hand med och rustar upp skolan, och gör den säkrare och trevligare för barnen att vistas i. Du kan även bli ombedd att hjälpa till att rusta upp andra byggnader i byn.

Det handlar om praktiskt arbete – målning, snickeri, plattsättning, trädplantering och liknande. Var beredd på hårt men givande arbete och massor av minnen för livet!  Vi anpassar dina arbetsuppgifter till dina förkunskaper och önskemål.

volontärresor-kambodja-bygg-renovering

Det här är ett perfekt för dig som vill volontärjobba med händerna, och går utmärkt att använda som grund för exempelvis gymnasiearbete inom byggteknik och liknande inriktningar.

Du får hela tiden hjälp och support från projektets handledare, som även hämtar dig på flygplatsen i Siem Reap. Du har helgerna lediga att göra vad du vill. Många passar på att tillbringa minst en dag i Angkor Wat.

Det är skollov i Kambodja i april, september och oktober. Då är det här projektet öppet som vanligt, och ofta passar man på att göra lite större renoveringar när barnen inte har lektioner. 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete i Kambodja med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Kambodja än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! Den ger en bra introduktion till den lokala kulturen, religionen och språket.

 

Boende för våra volontärer i Kambodja

Du bor på volontärcenter, och du får dela rum med en eller flera volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Tre måltider per dag ingår (två på helgerna), och maten är helt eller delvis lokal. Kambodjansk mat har tydliga influenser från Indien, Vietnam, Kina och Thailand, men är oftast inte lika kryddstark som till exempel maten i Thailand.

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

volontärresor-kambodja-boende

 

Att tänka på inför din volontärresa till Kambodja

✔ I Kambodja används amerikanska dollar parallellt med den lokala valutan, riel. Du kan växla dollar till riel i Samraong, men gör det gärna redan i Siem Reap för säkerhets skull.

✔ Tänk på att smutsiga eller skadade dollarsedlar oftast inte tas emot, och att riel inte går att växla bort utanför Kambodja, så gör dig av med dem innan du lämnar landet.

✔ Regnperioden varar från maj till oktober. Det regnar inte varje dag, men tropiska skyfall som dränker det mesta förekommer.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Calle & Jonathan
  Svara

  Lite svårt att välja ut vad som var bäst med den här resan, för allt var bra! (Utom vädret vissa dagar då kanske, lite svårt att måla utomhus när det spöregnar, men då fick vi göra annat istället). Men om vi ska välja en sak blir det känslan av att faktiskt se att man gör skillnad. Att se att det vi byggde och fixade med faktiskt fungerade och kom till användning. Och ungarna var roliga. Inte de mest väluppfostrade kanske. Men roliga. :p

  Tack för all hjälp vi fick med planeringen innan vi åkte, allt har rullat på enligt planerna och gått över förväntan. Nu åker vi vidare till Vietnam och tar lite semester innan verkligheten väntar hemma i Sviiden igen. Skulle gärna stanna här längre.