• volontärresor-nepal-specialundervisning

Volontärresa: Hjälp barn med specialbehov i Nepal

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  5,650 sek

Assistera på en skola för barn som behöver specialundervisning i Kathmandu. Här går barn som är födda med CP-skador, har autism eller andra fysiska och psykiska funktionsnedsättningar.

Du jobbar med barnen i minst två veckor
Du bor på volontärcenter i Kathmandu
Minimiålder: 18 år
Maxålder: 65, men det är en flexibel gräns
Förkunskapskrav: Utbildning inom specialundervisning, fysioterapi eller liknande. Grundläggande engelska.

2020
1 vecka: –
2 veckor: 5.650:-
3 veckor: 7.400:-
4 veckor: 9.150:-
5 veckor: 10.900:-
6 veckor: 12.700:-
7 veckor: 14.650:-
8 veckor: 16.400:-
9 veckor: 18.250:-**
 
*Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2019 även för projektstart under 2020.
2020 & 2021
Varje måndag, men notera helgdagarna specificerade i projektbeskrivningen.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Kathmandu
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till projektet
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt, men oftast räcker hemförsäkringen)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du bör boka ditt flyg till Kathmandu så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på en söndag. Vi kan ordna hämtning på flygplatsen från 06.00 till midnatt. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!
Du behöver inte söka visum till Nepal i Sverige – du får det på flygplatsen i Kathmandu när du landat. Turistvisum utfärdas för 15, 30 eller 90 dagar och kostar 25, 40 respektive 100 US dollar. Mer information hittar du här:
http://www.nepalimmigration.gov.np/page/visa-on-arrival. Om du föredrar att ha ditt visum klart innan du åker kontaktar du Nepal generalkonsulat i Stockholm: http://www.nepalsgeneralkonsulat.se. Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Risken att smittas av malaria är låg i Kathmandu. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax, om du planerar att vistas på andra ställen i Nepal under en längre tid. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Volontärarbete med barn med funktionsnedsättningar i Kathmandu

På det här projektet jobbar du på en specialskola för barn med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar. Barnen är i varierande ålder och har olika typer av funktionsnedsättningar – många är födda med CP-skador, och andra har autism.

volontär-nepal-specialundervisning1

Resurserna är bristfälliga. Barn från familjer med mer pengar placerar sina barn på dagcenter och skolor som har mer personal och resurser. Därför är det extra viktigt att skolor som den här får volontärer som hjälper till med den dagliga driften och bidrar till barnens utveckling.

Du behöver någon slags utbildning inom specialundervisning, fysioterapi eller liknande, och din funktion blir att assistera skolans personal. Som volontär får du vara med i det dagliga arbetet på skolan: förbereda och delta i lektioner och aktiviteter som stimulerar barnens utveckling. Arbetstiderna är ca 10.00-15.00, måndag till fredag.

Vi behöver ett kort CV på engelska som styrker att du har den utbildning eller erfarenhet som behövs för att vara en tillgång på det här projektet.

Var förberedd på långa restider på det här projektet – centret ligger ungefär två timmar från volontärboendet.

volontär-nepal-specialundervisning2

Observera att projektet är stängt på lokala helgdagar. Oftast handlar de endast om en eller två dagar i taget, men under Dashain-festivalen i september/oktober är det stängt i ca två veckor. Under 2020 infaller Dashain den 23 till 28 oktober. Då får du ta ledigt och delta i festligheterna, eller jobba på gatuhundsprojektet eller byggprojektet i Kathmandu istället, som tar emot volontärer nästan alla dagar (det är starkt rekommenderat att du är vaccinerad mot rabies på hundprojektet).

 

Projektet tar även paus under följande lokala helgdagar:

2020: 15 och 30 januari, 21 februari, 9-10 mars, 24 mars. Fler helgdagar (från april och framåt) tillkommer inom kort, de är inte helt fastställda ännu.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Kathmandu än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer i Kathmandu

Under hela vistelsen bor du på vår samarbetspartners center i Kathmandu, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Det finns även möjlighet till privatrum mot en extra kostnad.

volontarresor-nepal-boende-kathmandu

 

Du bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna), och maten är mestadels eller helt vegetarisk. I Nepal betraktas gäster som sända av gudarna, så var beredd på att bli bortskämd! Du får tillgång till kyl, varm dusch och gratis wifi.

Du kan tvätta för hand eller lämna in din tvätt mot en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft, och drick inte alkohol på boendet. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Nepal

• Var beredd på krävande men givande arbete.

• Regnperioden varar från juli till augusti. Glöm inte regnkläder och paraply. Om du planerar att fotvandra i bergen rekommenderar vi vattentäta kängor.

• Från oktober till april är det kallt på nätterna. Ta gärna med en sovsäck.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback