• volontar-soppkok-sydkorea

Volontärresa: Jobba i soppkök i Seoul, Sydkorea

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  9,000 sek

På det här volontärprojektet hjälper du en lokal välgörenhetsorganisation att servera god mat till hundratals hemlösa, fattiga och utsatta i Seoul varje dag.

Du jobbar med projektet i minst en vecka
Du bor på guesthouse i trendiga stadsdelen Hongdae
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
1 vecka: 9 000:-*
2 veckor: 15 300:-
3 veckor: 21 400:-**
 
*I Seoul går det bra att stanna bara en vecka
**Vill du stanna längre än tre veckor? Inga problem — kontakta oss!
2024 & 2025
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Seoul, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Frukost och lunch varje dag
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till soppköket
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Middag — du bestämmer själv var och vad du vill äta på kvällarna
❎ Lokala resor — men det kostar bara några kronor per resa med tunnelbana
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Seoul så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs en söndag. Hämtning på flygplatsen sker mellan kl 10 och kl 17 och ingår i priset, så försök passa in din ankomst efter det.
 
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen.
Är du svensk medborgare behöver du inget visum — du får stanna i Sydkorea i upp till 90 dagar utan visum.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber.

 

Volontärarbete i soppkök i Sydkoreas huvudstad

Sydkorea är inte ett fattigt land längre, men det betyder är fritt från sociala problem och fattigdom. I Seoul finns tusentals hemlösa, och många av dem är beroende av ett av de lokala soppköken för att få åtminstone ett mål mat om dagen. Men inte bara hemlösa äter här — soppköket välkomnar även äldre, arbetslösa och barnfamiljer som har svårt att få ekonomin att gå ihop.

Det här soppköket drivs av en lokal välgörenhetsorganisation. Det finansieras av donationer, och drivs av lokala och internationella volontärer tillsammans med en liten grupp eldsjälar. Det här är ett projekt för dig som vill göra något konkret för Seouls fattiga, och jobba sida vid sida med lokala volontärer för att kunna erbjuda bra mat till så många som möjligt av de som är i behov av extra omsorg.

Det är oftast en lång kö av hungriga till soppköket. Man serverar traditionell koreansk mat, som du kommer att få vara med och laga — så det här är inte bara ett volontärprojekt, utan även en matlagningskurs och en praktisk utbildning i hur man förser många människor med god och vällagad mat på kort tid!

frivillig-arbeid-sor-korea

 

Dina arbetsuppgifter som volontär i soppkök i Seoul

Om du inte börjar din volontärresa med att vara med på kulturveckan får du en introduktion till den lokala kulturen och en guidad tur i Seoul på måndagen.

På tisdagen börjar volontärarbetet. Efter frukost på boendet tar du tunnelbanan till soppköket, som ligger bara tre stationer från volontärboendet så att du kan enkelt ta dig till och från jobbet. En lokal samordnare följer med och tolkar, för att säkerställa att du kan göra så mycket nytta som möjligt. En vanlig dag äter mellan 800 och 1000 personer i det här soppköket, så all hjälp är mycket uppskattad.

Du får hjälpa till med förberedelserna inför dagens lunchrusning. Det innebär att du får göra allt som ingår i klassiskt restaurangjobb, fast på ett lite annorlunda sätt än i Sverige. Men principerna är desamma – soppköket ska vara rent och hygieniskt, och förberett att ta emot hundratals hungriga lunchgäster!

volontararbete-sydkorea

Volontärerna får vara med och hjälpa till med allt praktiskt arbete — bland annat förberedelser av ingredienser (t ex tvätta och hacka grönsaker), själva matlagningen och serveringen. Soppköket delar även ut matlådor som ska packas och det är mycket jobbe med disk och rengöring under dagen.

Om du har tidigare erfarenhet av restaurangjobb är det en fördel, men det är inget krav. Det viktigaste är att du inte är rädd att ta i och utföra samma arbetsuppgifter som de lokala volontärerna. Oroa dig inte för att du inte vet hur man lagar koreansk mat — det får du lära dig, ett steg i taget. Arbetet behöver utföras så effektivt som möjligt för att kunna få ut så mycket mat som går under en begränsad tid, så ett par extra händer är alltid uppskattade.

Du jobbar från klockan 9 till 14, med lunchrast vid 12-tiden. När arbetet är över för dagen har du resten av eftermiddagen på dig att koppla av, umgås med de andra volontärerna eller gå en sväng och utforska Seoul på egen hand om du har energi över!

 

Projektet tar paus på följande lokala helgdagar:

2024: 1 januari, 9 och 12 februari, 1 mars, 1, 6 och 15 maj, 6 juni, 15 augusti, 3, 9 och 16-18 oktober, 25 december.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete i Seoul med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Seoul? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Fritid i Seoul

På kvällarna och helgerna (om du stannar längre än en vecka) får du göra vad du vill, men du får gärna hänga med på följande — som även ingår i den valfria kulturveckan:

 • Måndag eftermiddag: Följ med till antingen det kungliga palatset, eller Gyeongbokgung som det heter på koreanska, eller till helgedomen Jongmyo. Om du stannar längre än en vecka hinner du med båda, eftersom vi åker till respektive ställe varannan vecka.
 • Tisdag kväll: Följ med en traditionell koreansk marknad, antingen Mangwon eller Gwangjang, där det finns massor av spännande mat att testa.
 • Torsdag kväll: Möjlighet att följa med till den andra traditionella marknaden, den vi inte var på i tisdags.

 

Boende för våra volontärer i Sydkorea

Du bor på ett mycket speciellt guesthouse som heter JustBe Temple,  i trendiga Hongdae. Det här är ett unikt boende som passar extra bra för dig som är intresserad av buddhism, och det erbjuds meditation med lokala buddhistmunkar varje morgon, för den som vill — helt kostnadsfritt. Om du zoomar in på kartan ser du exakt var boendet ligger.

volontarboende-seoul

Det är 4-6 sängar per rum, och du delar rum och badrum med andra internationella volontärer av samma kön. Det finns luftkonditionering, varm dusch, förvaringsskåp för värdesaker och wifi. Du får frukost på boendet och lunch på projektet. Middag ingår inte, utan du får välja själv var och vad du vill äta på kvällarna.

volontarboende-seoul1

Du kan handtvätta din egen tvätt, eller använda en av tvättmaskinerna som finns på boendet mot en extra kostad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

 

Att tänka på inför din volontärresa till Seoul

✔ Det är kallt på vintrarna och varmt på somrarna — och regnperiod i juli och augusti.

✔ Köp gärna ett lokalt simkort så kan hålla kontakten med de lokala samordnarna.

✔ Ta med arbetskläder som du inte är rädd om.

 

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Anneli
  Svara

  Jag är intresserad av det här projektet. Är adopterad från Sydkorea och har länge velat åka dit, men det har inte blivit av. Nu känns det som att jag har lite mer syfte med min planerade resa, och jag kommer att höra av mig inom kort.