Varför ska du boka din volontärresa till Asien med oss?

Vi vill inte vara självgoda, och egentligen låter vi hellre våra volontärer rekommendera oss än att själva slå oss för bröstet – men vi är glada och stolta över att vi har många som åker med oss för andra eller tredje gången, och att vi har många förstagångsvolontärer som blivit rekommenderade att åka med IndiGo av sina vänner. Det värmer.

Vi vill gärna att fler åker med oss. Fler volontärer betyder mer pengar till de barn vi stödjer i Thailand – så nedan hittar du sex bra anledningar till att boka din volontärresa eller äventyrsresa med IndiGo. Sedan är valet förstås ditt!I Mina Skor IndiGo Travel´s fond som möjliggör stöd till volontärprojekt

Närhet till projekten och rimliga priser.

Om du funderar på en volontärresa eller äventyrsresa i Asien finns det två huvudanledningar att välja IndiGo: närhet och pris. Vi sitter inte på ett kontor i Sverige och säljer dyra volontärresor till länder vi aldrig ens besökt – vi finns på plats i Asien och är experter på volontärarbete i vårt närområde till rimlig kostnad.

 

Du får alltid snabb återkoppling – 365 dagar om året.

Vi tar aldrig helg, eller skickar ett automatiskt svar om att du får svar på måndag när vi är tillbaka på kontoret. Du får ett riktigt svar, och om det är något akut tar det oftast bara några minuter. Genom att finnas på plats i två tidszoner täcker vi större delen av dygnet på både mail och telefon.

 

Inget ”bling”.

IndiGo består av två engagerade personer med en lång bakgrund inom volontärresor och volontärarbete i Asien. Vi jobbar hemifrån i Sverige och Thailand, och har kontoret på fickan när vi inte sitter vid datorn. Vi har inga dyra lokaler, inga flashiga firmabilar och inga representationskonton – och vi tar inte ut några löner från IndiGo. Detta gör att vi kan hålla lägre priser än andra som säljer volontärresor och äventyrsresor i Sverige.

 

Låga volontäravgifter.

Förutom att du sparar pengar betyder våra låga priser att en mycket högre procent av det du betalar går direkt till projekten – till dem som behöver dem mest – och inte till mellanhänder och driftkostnader i Sverige. Merparten av dina pengar stannar i det land du volontärarbetar i, och hjälper till att bygga upp samhället från grunden.

 

IndiGo är en icke-vinstdrivande organisation.

Den lilla ekonomiska vinst vi gör går tillbaka in i verksamheten, mestadels till att hitta och kvalitetssäkra nya projekt på plats i Asien. Vi skänker vårt ekonomiska överskott till välgörenhet i Thailand, via vår fond I Mina Skor. Pengarna går bland annat till att stödja en skola för flyktingbarn från Burma i Kuraburi i sydvästra Thailand och till barn från familjer som drabbats hårt av HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand.

 

Vi kan det här!

Vi som grundat och driver IndiGo – Lennie och Emanuel – har många års erfarenhet från volontärarbete och äventyrsresande i Asien. Vi har båda dessutom studerat Hotell- och Turism Management på Thailands ledande internationella universitet i fyra år. Vi vet vad som är viktigt för dig som volontär i Asien och hur du får ut så mycket som möjligt av din tid i här. Fråga oss gärna!


En av grundarna av IndiGo Travel

Lennie har jobbat med service, hotellstyrning, utbildning och volontärresor i många år. Han bor i Thailand sedan 2009 – just nu i norra Thailand – med sambo och lite för många omhändertagna hundar.


Medgrundare till IndiGo Travel

Emanuel har jobbat med volontärresor i Sverige och Thailand sedan 2006. Han gillar att upptäcka nya kulturer. Just nu bor han i Malmö och jobbar i ett EU projekt med att stötta unga komma in på arbetsmarknaden.

Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon. Vi hjälper dig att hjälpa!

 

Fundersam? Fråga oss!