• Volontär med sköldpaddor på bali

Volontärresa: Jobba med havssköldpaddor utanför Bali

Som volontär på vackra ön Nusa Penida utanför Bali kan du njuta av livet och samtidigt göra en viktig insats för hotade havssköldpaddor!

Du jobbar med projektet i minst en vecka*
Du bor tillsammans med andra volontärer på Nusa Penida
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
1 vecka: 6 900:-*
2 veckor: 11 100:-
3 veckor: 15 300:-
4 veckor: 19 400:-
5 veckor: 23 700:-
6 veckor: 27 800:-**
Barn upp till 7 år:
Halva priset.
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra projekt i Ubud.
**Vill du stanna längre än 6 veckor? Kontakta oss!
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för projektstart under 2025.
2024 & 2025
Varje måndag.
Observera att det här projektet är fullbokat från 1 juli till 18 augusti 2024.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa, inklusive ett inbjudningsbrev som du behöver till din visumansökan
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen på Bali, och transfer med båt till volontärboendet på Nusa Penida
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till projektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från Ubud till Nusa Penida, om du är med på kulturveckan i Ubud innan du börjar volontärarbeta
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Om din första vecka är i Ubud (kulturveckan, hälsoveckan eller volontärarbete på ett av våra andra projekt) bör du boka ditt flyg till Bali Ngurah Rai/Denpasar flygplats) så att du landar mellan midnatt natten till söndag och midnatt natten till måndag. Då ingår hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagnatten kostar hämtningen 500 kr extra.
 
Om du börjar din volontärresa med att åka till Nusa Penida bör du landa på Bali senast klockan 12 på söndagen, för att hinna med den sista färjan som går klockan 15. Landar du senare på söndagen behöver du ordna boende nära färjeläget i Sanur och ta dig till boendet på Nusa Penida på egen hand.
 
Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen den sista veckan. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!
Alla som ska volontärarbeta på Bali måste skaffa ett visum som heter ”C6B Social and Cultural Visa”. Det gäller i 60 dagar från ankomst. Det visumet måste skaffas i förväg, via Indonesiens ambassad i Stockholm.
Du behöver ett intyg på att du ska volontärarbeta, och det får du av oss när du har bokat din volontärresa. Tänk på att ansöka om visumet i god tid!
 
Det är även möjligt att skaffa visumet genom en visumbyrå på Bali, men det är då mycket dyrare. Det kostar då 3 850 000 IDR, som är ca 2 600 kr, och betalningen måste du göra direkt till visumbyrån. Det kan dock vara ett alternativ om du redan är på resande fot. Hör av dig om du vill använda det alternativet, så får du kontaktuppgifter till en lokal visumbyrå av oss.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B. Malaria finns inte på Bali.

 

Volontärarbete med sköldpaddor på Nusa Penida utanför Bali

Nusa Penida är en liten ö med ca 45 000 invånare, och här saknas många av de moderniteter som finns på Bali. Däremot har Nusa Penida ett rikt djurliv, vacker natur, fina sandstränder, vänliga människor, lugn och stillhet.

Du kommer att få mata sköldpaddor, ha uppsikt över sköldpaddsägg, släppa ut babysköldpaddor och rehabiliterade sköldpaddor, göra ren deras vattentankar, hjälpa till att hålla stränderna fria från skräp och inte minst lära dig massor om den marina miljön runt Bali – och förstås om havssköldpaddor! Exakt vad som står på schemat beror på vilket tid på året du kommer, eftersom sköldpaddorna inte bygger bo och lägger ägg året runt.volontärer hjälper sköldpaddor på Bali

 

Du jobbar med sköldpaddorna varje dag från måndag till fredag — antingen direkt eller indirekt. Du får vara med och rengöra deras omgivning, mata dem, ge dem medicin vid behov, släppa ut rehabiliterade sköldpaddor, hålla stranden ren och mycket annat.

På helgerna kan du stanna på Nusa Penida och njuta av stränderna, lugnet, naturen och djurlivet. Det finns bland annat här massor av exotiska fågelarter och bra snorkling. Saknar du moderniteter, barer och västerländsk mat går det utmärkt att ta båten till Bali  – antingen bara över en dag eller hela helgen.

Det här projektet är öppet för volontärer även på de flesta av de lokala helgdagarna, utom under Nyepi (de balinesiska nyåret). 2024 infaller det den 11 mars.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka i Ubud!

Vill uppleva mer än ”bara volontärarbetet”? Anmäl dig till kulturveckan i Ubud också! Vi rekommenderar att börja din volontärresa med kulturveckan om du vill vara med på den. Den ger en bra introduktion till Bali och den lokala kulturen.

 

Boende för våra volontärer på Nusa Penida

Du får dela rum med en eller flera volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du får tillgång till wifi, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels lokal, och ris eller nudlar är basen i de flesta rätter. Det finns alltid vegetariska alternativ.

bali-frivillig-arbeid-nusa-penida

 

Du kan handtvätta din egen tvätt, eller lämna in den för maskintvätt mot en liten extra kostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhuset är alkohol inte tillåtet. Användning av illegala droger är förbjudet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Här hittar du feedback och bilder från Karolina, som volontärade här  i september och oktober 2015!

Och här lite feedback från Sonja, som gjorde samma sak sommaren 2022!

 

Att tänka på inför din volontärresa till Nusa Penida

✔ Det finns flera bankomater på ön, men ta med en reservkassa i kontanter för säkerhets skull.

✔ Nöjeslivet på Nusa Penida är ganska begränsat – ta med ett par bra böcker eller något annat avkopplande.

✔ Glöm inte solskydd – du kommer att vara utomhus en stor del av dagarna.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Karolina Hansson
  Svara

  Väldigt bra projekt där arbetet du gjorde kändes värdefullt. Du har väldigt mycket kontakt med sköldpaddorna och jobbar väldigt mycket med konkreta arbetsuppgifter. Det är även väldigt enkelt att se resultatet av ditt arbete. Jag tyckte att det var väldigt tillfredsställande att se resultatet efter att rengjort sköldpaddornas tankar och efter att vi städat stranden från skräp. Att undervisa barnen var också givande, många av barnen ville leka med oss och var nyfikna även om de inte kunde så mycket engelska. På ön Nusa Penida finns det dock inte så mycket att göra om kvällen /eftermiddagen. Det är inte många turister som hittar ut dit och det är väldigt lugnt och stilla förutom ett fåtal restauranger/caféer. Detta såg jag dock inte som något negativt utan det var en skön kontrast till Ubud. Om du reser till Bali för att du verkligen vill volontärarbeta med sköldpaddor är detta ett väldigt bra projekt! 🙂

 • Rebecka Damgren
  Svara

  Trivs väldigt bra här och både äventyrsveckorna och hälsoveckan var tokbra. Kan tänka mig att ”tokbra” knappast räknas som utförlig feedback, men det är mitt intryck från hela resan. Det har verkligen varit en helt fantastisk upplevelse.

 • Elisabeth Svensson
  Svara

  Den här veckan har verkligen varit en av de mest annorlunda och intressanta i mitt liv, på ett väldigt bra sätt! Att jobba här med sköldpaddorna har varit lärorikt, mysigt, lite frustrerande, roligt och så intressant. Vi har jobbat ganska hårt och svettats så det runnit i ansiktet och på hela kroppen. Vi har varit en ganska liten grupp på ca 30 personer, indelade i 3 grupper som byts av i de olika uppgifterna som ska göras. Vi har jobbat med sköldpaddorna varje dag där det ska göras rent i deras tankar, matas och ges medicin, både på fm och på em. De har problem med svamp och infektioner hos sköldpaddorna vilket verkar vara svårt att få bukt med. Det är några volontärer som är här längre, vissa upp till 10 veckor så de brinner verkligen för detta. Vi har fått mycket hjälp av dem och försökt göra vårt bästa, tror att det är bra att vara van vid ett högt tempo och kunna hantera lite mer ofräsha situationer som uppstår när man har hand om små djur. Sköldpaddorna vill inte alltid samarbeta vid medicinering eller rengöring men det är bara att ha tålamod och få det gjort på ett bra sätt, men man är ju inte direkt van vid att hantera en liten bebis av denna sort. Vissa sköldpaddor är väldigt sjuka och det är inte säkert att de kommer klara sig…. men denna vecka var tydligen bra då vi lyckats ge många sköldpaddor medicin. Sköldpaddorna släpps fria efter ca 1 år, tyvärr fick vi inte se någon släppas fri.
  Förutom att ta hand om sköldpaddorna har vi även städat på stranden som är så smutsig och full med skräp, så sorgligt att se. Plast överallt och t o m kläder som folk slänger. Man känner sig lite skyldig som turist, vi dricker ju bara flaskvatten…. hoppas att det kommer förändras och invånarna här förstår hur viktigt det är med fungerande sophantering och återvinning. Känns lite konstigt att försöka rädda sköldpaddor när det slängs skräp rakt ut i havet som dödar djuren där.

  Vi har varit ett gäng på 6 personer som umgåtts i 2 veckor men idag och imorgon splittras vi, så det kommer vara jag, Sandra och en till kvar. Känns alltid tråkigt att säga hejdå till folk som man haft så kul med. Men det ska bli kul att komma tillbaka till Ubud och träffa några där som vi lärt känna.

  Imorgon ska vi snorkla i havet och förhoppningsvis få se stingrockor!! Sen är det lite oklart var vi hamnar, men på måndag börjar nästa äventyr!

 • Irina, 40+, Malmö
  Svara

  Hej!

  Jag och min sambo har haft det jättebra på Bali! Jag ska försöka svara på era frågor efter bästa förmåga och är det något mer ni undrar över är ni varmt välkomna att kontakta mig.

  Det bästa med sköldpaddsprojektet på Nusa Penida var att få arbeta med djuren på nära håll och känna att vi gör skillnaden för sköldpaddorna vi tar hand om och för naturen i stort. Det var också kul att få lära sig om havssköldpaddornas olika arter, deras livs gång i det vilda och vad vi kan göra för att bevara de olika arterna. Det var väldigt givande och lärorikt. Höjdpunkten var att släppa ut havssköldpaddor i det fria!

  Kulturveckan i Ubud var väldigt trevlig. Det var intressant att lära sig om balinesisk kultur och traditioner och jag uppskattade alla utflykter.

  Resan som helhet var jättebra, jag skulle lätt åkt på en sådan resa igen!

  Jag skulle absolut rekommendera denna resa och det har jag gjort till mina vänner och kollegor. Jag tycker att er hemsida är väldigt informativ och när jag kontaktade er så svarade ni snabbt och utförligt på alla frågor. Det kändes tryggt.

  Det enda som jag skulle kunna anmärka på gällande resa var maten i Ubud. Frukosten var dålig, det var ingen variation utan i princip bara bröd med nutella eller jordnötssmör, bananer och någon gång var det ägg. Det gav knappt någon näring, tur att det fanns havregrynsgröt, den var räddningen. Lunch och kvällsmat var bra. Vill också säga att frukosten på Nusa Penida var fantastisk med mycket variation vad gäller både mat och frukt! Man kanske kan lära sig av dem 🙂

  Beskrivning av resan stämde bra.

  Tips och råd – packa lätt och ha gärna en väska som har både hjul och ”sele” som man kan ta fram och bära den på ryggen om man skulle behöva det. Jag har investerat i en sådan och den är guld värd när man ska åka båt mellan olika öar eller behöva gå i sanden. Ta resan för vad det är, det är ingen lyxsemester utan man lever ganska enkelt och jobbar med djur med allt va det innebär (städa, hacka fisk, mata mm). Men viktigast av allt – ha kul!

 • Vivica, 50, Norrköping
  Svara

  Vad var det bästa med sköldpaddsprojektet på Nusa Penida?
  Att få sköta och ta hand om havssköldpaddorna, att möta människor från hela världen.

  Vad tyckte du om volontärresan som helhet?
  Mycket bra, du svarade alltid fort och sen personalen på plats. Mycket fint och meningsfullt. Väldigt tacksam.

  Skulle du rekommendera andra att åka på den här resan genom oss? Varför/varför inte?
  Det skulle jag absolut göra.

  Har du några tips och råd till andra som funderar på att åka på den här volontärresan?
  Egentligen inte, det var väldigt bra.

  Tack ännu en gång för allt.