Är du intresserad av att åka som volontär till det här sköldpaddsprojektet? Nyfiken på hur det är? Karolina bytte vardagen på ön Drottningskär utanför Karlskrona mot ön Nusa Penida utanför Bali i sex veckor, och så här tyckte hon:

Väldigt bra projekt där arbetet du gjorde kändes värdefullt. Du har väldigt mycket kontakt med sköldpaddorna och jobbar väldigt mycket med konkreta arbetsuppgifter. Det är även väldigt enkelt att se resultatet av ditt arbete. Jag tyckte att det var väldigt tillfredsställande att se resultatet efter att rengjort sköldpaddornas tankar och efter att vi städat stranden från skräp.

Att undervisa barnen var också givande, många av barnen ville leka med oss och var nyfikna även om de inte kunde så mycket engelska. På ön Nusa Penida finns det dock inte så mycket att göra om kvällen /eftermiddagen. Det är inte många turister som hittar ut dit och det är väldigt lugnt och stilla förutom ett fåtal restauranger/caféer. Detta såg jag dock inte som något negativt utan det var en skön kontrast till Ubud. Om du reser till Bali för att du verkligen vill volontärarbeta med sköldpaddor är detta ett väldigt bra projekt! 🙂

volontärresor-sköldpaddor-bali-karolina

Vill du veta mer om det här projektet, eller om våra volontärresor till Bali? Kontakta oss!