• volontararbete-barn-fiji-forskola

Volontärresa: Jobba på förskola i Sigatoka på Fiji

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  4,950 sek

Volontärarbeta på förskola/dagis på Fijis korallkust – i Sigitoka kan du både göra massor av nytta som volontär och passa på att njuta av livet!

Du bor på vår lokala samarbetspartners center
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2021
1 vecka: 4.950:-*
2 veckor: 7.750:-
3 veckor: 10.550:-
4 veckor: 13.450:-
5 veckor: 16.400:-
6 veckor: 19.300:-
7 veckor: 22.450:-
8 veckor: 25.450:-
9 veckor: 29.650:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Fiji. 
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2021 även för projektstart under 2022.
2021 & 2022
Alla måndagar, när vi har möjlighet att ta emot volontärer på Fiji igen efter Covid. Inget datum är fastställt för när projekten startar igen, men fråga oss gärna.
Ingår:
💗 Hjälp med planering inför din resa
💗 Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
💗 Assistans på flygplatsen i Nadi, och transfer till volontärboendet i Sigatoka
💗 Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
💗 Allt boende under din vistelse
💗 Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
💗 En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
💗 En donation till förskolan
💗 Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du ska boka ditt flyg till Nadi internationella flygplats så att du landar dagen innan projektet börjar (dvs en söndag). Vi ordnar gratis hämtning mellan kl 06 och 18 på söndagen, och även på lördagen – men om du ankommer till Sigatoka redan på lördagen kostar den första natten på boendet 400 kr extra. Landar du en annan dag eller senare på söndagskvällen hittar vi en annan lösning. Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Du får visum på flygplatsen när du landat. Uppge att du ska volontärarbeta. Då får du ett affärsvisum, som gäller i 14 dagar. Ska du stanna längre hjälper den lokala personalen dig att ordna en förlängning.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt eventuellt tyfoidfeber.
Malaria finns inte i Fiji. Däremot finns en annan sjukdom som sprids av myggor – denguefeber.
Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.


Volontärarbeta i mysiga lilla Sigatoka på Fijis ”korallkust” – ett paradis med några av Fijis bästa stränder där du kan kombinera ditt volontärarbete med att njuta av livet på härliga Fiji!

 

Volontärarbeta på förskola i Sigatoka på Fiji

Den här volontärresan till vackra Fiji kräver att du tycker det är roligt att jobba med barn! Barnen är runt 4-6 år, och det kan stundtals vara lite stökigt och högljutt. Om du tycker det låter mer jobbigt än kul är det här inte rätt projekt för dig, men för dig som gillar att jobba med barn i förskoleåldern på ett fritt sätt är det här rätt ställe för dig som volontär.

volontärarbete-söderhavet-fiji

Det mesta är lek på det här projektet, men det finns lite tid för undervisning också, och att lära barnen några grundläggande ord och fraser på engelska lägger en god grund för deras stundade skolgång.

Som volontär på den här kombinerade dagiset och förskolan på Fiji har du fria händer att lära ut engelska på ett roligt sätt, genom spel och lekar. Är du mer intresserad av att undervisa lite äldre barn rekommenderar vi istället vårt undervisningsprojekt.

Du volontärarbetar på förskolan mellan klockan 9 och 11, och lunch serveras på boendet klockan 12. Efter lunch har du tid att förbereda kommande dags aktiviteter tillsammans med de andra volontärerna.

frivillig-arbeid-fiji-barn

 

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar:

2020: 1 och 10 januari, 10 och 13 april, 7 september, 2 och 16 november.

Det är lov på förskolorna i Fiji följande datum:

2020: 20 april – 1 maj, 7 – 24 augusti, 20 november 2019 – 11 januari 2021.

Då kan du istället jobba med barnen i en ”Kids Club”, som ordnas under skolloven – eller hjälpa till med att renovera en skola, förskola eller dagis och göra skolmiljön säkrare och finare för barnen när de kommer tillbaka från lovet.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete i Fiji med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Fiji än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan i Sigatoka också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

Som volontär i Fiji behöver du stanna i minst två veckor, men det går bra att byta ut en av volontärveckorna mot kulturveckan om du vill.

 

Boende för våra volontärer i Sigatoka

Under volontärarbetet bor du på vår lokala samarbetspartners center i ett område som heter Korotogo i Sigatoka, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet har havsutsikt! Sigatoka har ca 10 000 invånare och är ett mysigt litet samhälle.

volontarresor-fiji-boende

Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär. Det finns wifi och kylskåp på boendet, och säkerhetsskåp för dina personliga värdesaker. Det finns varm dusch.

frivillig-arbeid-fiji-bolig

Du kan tvätta dina kläder för hand, eller lämna in den för en billig penning. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med rökning och alkohol, och respektera de förhållningsregler som finns på boendet. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande/volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Fiji

💗 Det finns gott om bankomater i Sigatoka, men ta gärna med lite utländsk valuta för säkerhets skull. Bäst kurs får du för dollar från Australien, Nya Zeeland och USA.

💗 Från december till april är det regnperiod – glöm inte regnkläder och paraply.

💗 Den 10 oktober firas nationaldagen, och det är fest hela veckan!

 

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback