• fiji-kulturvecka

Kulturvecka: Upplev Fijis korallkust i Sigatoka

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  3,800 sek

Ska du åka på en volontärresa till Sigatoka på Fiji? Den här veckan ger en bra introduktion till den lokala kulturen, maten, språket och annat som är bra att veta innan du börjar volontärarbeta. Det går även att avsluta din volontärresa med kulturveckan, om du föredrar det.

Du bor på vår lokala samarbetspartners center
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns

2024
3 800:-

Kulturveckan går endast att boka i samband med en av våra volontärresor till Fiji.

2024 & 2025
Den första och tredje måndagen i varje månad.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Assistans på flygplatsen i Nadi, och transfer till volontärboendet i Sigatoka
✅ Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
✅ Alla lokala resor och inträden under kulturveckan
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Nadi internationella flygplats så att du landar dagen innan projektet börjar (dvs en söndag). Vi ordnar hämtning mellan kl 06 och 18 på söndagen.
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du har svenskt pass behöver du inget visum till Fiji — du får ett upphållstillstånd som gäller i fyra månader när du har landat!
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt eventuellt tyfoidfeber.
Malaria finns inte i Fiji. Däremot finns en annan sjukdom som sprids av myggor – denguefeber.
Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Kulturveckan – lär känna mysiga lilla Sigatoka!

Den här veckan är en valfri introduktionsvecka för dig som ska volontärarbeta i Sigatoka på Fiji, där du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom utflykter i området.

Programmet kan komma att ändras lite beroende på väder, säsong och annat, men ser i stora drag ut så här:

På måndagen börjar vi med en introduktion till den lokala kulturen och traditioner på Fiji. Du får information om vad du ska göra och inte göra på Fiji för att respektera lokalbefolkningen och få ut så mycket som möjligt av din tid på Fiji.

kulturvecka-fiji

Resten av veckan ägnas åt språklektioner – du vill väl kunna säga något mer än bara ”bula” (som betyder hej)? – traditionellt hantverk, du får lära dig laga mat på fijianskt sätt, prova på traditionell dans och möjlighet att besöka ett vackert vattenfall där det även går att bada.

Du inbjudes även till en välkomstceremoni där du får prova Fijis nationaldryck kava, som dricks till både vardag och fest och har lugnande egenskaper.

fiji-kulturveckan

Du får en guidad tur i mysiga Sigatoka, som är ett litet samhälle med ca 10 000 invånare på Fijis södra kust, som även kallas ”korallkusten”.

Fredagen ägnar vi åt att förbereda dig för ditt volontärarbete på bästa sätt, och du får besöka skolan och/eller förskolan där du kommer att volontärarbeta.

kulturveckan-sigatoka-fiji

Helgen är ledig. Du kan åka runt på egen hand eller tillsammans med andra volontärer, njuta av en dag på stranden eller bara ta det lugnt och koppla av. Nämnde vi att volontärboendet ligger vid stranden?

 

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback