• Volontär sköldpaddor Sri Lanka

Volontärresa: Jobba med havssköldpaddor på Sri Lanka

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,900 sek

Din roll på det här projektet är i första hand att ta hand om skadade sköldpaddor och släppa tillbaka dem i havet när de återhämtat sig. Oftast kommer skadorna från fiskenät, som skär sönder sköldpaddornas fenor. Att skydda deras bon på stranden och de nykläckta bebisarna och att hålla stranden ren från plast, glas och annat skräp ingår också i dina arbetsuppgifter som volontär.

Du jobbar med projektet i minst en vecka*
Du bor nära stranden, tillsammans med andra volontärer
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2023
1 vecka: 5 900:-*
2 veckor: 9 500:-
3 veckor: 13 100:-
4 veckor: 16 700:-
5 veckor: 20 300:-
6 veckor: 23 900:-**
Barn upp till 7 år:
Halva priset.
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt på Sri Lanka.
**Vill du stanna längre än 6 veckor? Kontakta oss!
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2023 även för projektstart under 2024.
2023 & 2024
Varje måndag. Observera att alla aktiviteter tar paus under det lokala nyårsfirandet i mitten av april varje år.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Colombo, och transfer till volontärboendet i Ambalangoda
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till projektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du ska helst boka ditt flyg till Colombo så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på söndagen. Då ingår hämtning på flygplatsen fram till klockan 21.00.
Om du landar en annan dag än söndag ingår inte hämtning. Då kan du antingen ta dig till Ambalangoda (eller Kandy, om du ska börja med kulturveckan) med taxi på egen hand eller betala extra för hämtning som vi arrangerar.
Projektets sista dag är en fredag, och det går bra att stanna på boendet fram till lunchtid på lördagen om du vill. Vi hjälper dig gärna att hitta bra biljetter!
Turistvisum som gäller i 30 dagar söker du på http://www.eta.gov.lk. Ska du stanna längre kontaktar du Sri Lankas ambassad i Stockholm:
http://www.stockholm.embassy.gov.lk.
Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B, samt i vissa fall tyfoidfeber. Malaria finns inte på Sri Lanka. Vi rekommenderar dock att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Volontärarbete med sköldpaddor på Sri Lanka

Det finns nio olika organisationer som bidrar till att bevara och rädda skadade havssköldpaddor på Sri Lanka, men det här är det enda som är godkänt och certifierat av den lankesiska staten.

Du kommer att få mata sköldpaddor, ha uppsikt över sköldpaddsägg, släppa ut babysköldpaddor och rehabiliterade sköldpaddor, göra ren deras vattentankar, hjälpa till att hålla stränderna fria från skräp och inte minst lära dig massor om den marina miljön runt Sri Lanka – och förstås om havssköldpaddor!volontärer havssköldpaddor Sri Lanka
Det finns sju olika arter av havssköldpaddor i världen, och fem av dem lever i Indiska oceanen. På det här projektet skyddas fyra av dem, och det finns ca 30 havssköldpaddor som lever permanent på centret eftersom de bedöms vara för sjuka eller skadade för att kunna klara sig på egen hand i havet.

I ett separat område skyddas sköldpaddsägg tills de kläcks och kan ta sig ut i havet på egen hand. Hundratals sköldpaddor kläcks här varje år.

Du volontärjobbar måndag till fredag mellan klockan 8.30 och 13.00. Därefter serveras lunch, och du har eftermiddagarna lediga til att koppla av. På helgerna är du ledig och kan utforska andra delar av Sri Lanka, om du kan slita dig från Ambalangodas härliga sandstrand. Det finns vackra vattenfall, många nationalparker, lokalt hantverk och massor av annat spännande att upptäcka.

En försmak av vårt mycket populära sköldpaddsprojekt hittar du här.

 

Observera att programmet gör uppehåll på följande lokala helgdagar:

2023: 6 januari, 7 mars, 7-14 april, 1 och 5 maj, 29 juni, 3 juli, 1 och 3 augusti, 28 september, 25-26 december.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Inled ditt volontärarbete på Sri Lanka med en kulturvecka i Kandy!

Vill uppleva mer av Sri Lanka än bara sköldpaddsprojektet? Anmäl dig till kulturveckan i Kandy också!

 

Boende för våra volontärer på sköldpaddsprojektet

Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Ambalangoda på Sri Lankas sydvästra spets. Där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du får tillgång bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är helt eller mestadels vegetarisk och av lokal karaktär.

volontararbete-sri-lanka-ambalangoda

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Alkohol är inte tillåtet på volontärboendet. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Den här volontärresan passar extra bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands och jobba med djur eller göra en volontärresa med familjen.

Här kan du läsa om vår volontär Ulla och hennes intryck av Sri Lanka!

 

Att tänka på inför din volontärresa till Sri Lanka

✔ Ta gärna ut kontanter på flygplatsen, närmsta bankomat ligger en bit bort.

✔ Mest regn i den här delen av Sri Lanka kan du räkna med i maj, september och oktober.

✔ Ta med tunna, heltäckande bomullskläder, keps eller solhatt och solskyddskräm. Du kommer att tillbringa mycket tid på stranden!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Annica och Liam
  Svara

  Hej!
  Jag vill passa på att tacka för all hjälp jag fick av er, både innan avresa och på plats — allt löste sig på bästa sätt med boendet i Ambalangoda.
  Vi har haft två fantastiska veckor, jag och Liam. Personalen här på Sri Lanka har varit mycket trevlig och hjälpsam, och jag rekommenderar verkligen den här volontärresan för barnfamiljer. Och andra också förstås, men den passar verkligen för alla som vill göra något som är meningsfullt och samtidigt kul och annorlunda med sina barn. Fem stjärnor till allt utom vägarna på Sri Lanka, men allt kan ju inte vara perfekt. 😉

 • Hanne
  Svara

  Hei, Jeg ønsker tips om muligheter for å reise som frivillig med hele familien min. Vi er to voksne med barn som per tid er 3, 6 og 9 år.

 • Malin
  Svara

  Hejsan!
  Även jag önskar tips om passande resa som volontär med min familj. Två vuxna och tre barn som är 4, 6 och 8 år