• volontärarbete-bali-dagis-lovina

Volontärresa: Jobba på förskola i Lovina Beach på Bali

På den här förskolan får du jobba med barn i åldern 4-5 år från fattiga familjer på landsbygden på norra Bali, och kan kombinera ditt volontärarbete med sol och bad på fritiden!

Du volontärarbetar minst en vecka*
Du bor tillsammans med andra volontärer, fem minuters gångväg från stranden!
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2023
1 vecka: 5 100:-*
2 veckor: 7 900:-
3 veckor: 10 700:-
4 veckor: 13 500:-
5 veckor: 16 300:-
6 veckor: 19 100:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt på Bali. 
**Vill du stanna längre än 6 veckor? Kontakta oss! 
2023 & 2024
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa, inklusive ett inbjudningsbrev som du behöver till din visumansökan
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen på Bali, och transfer till volontärboendet i Lovina
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till förskolan
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Bali (Ngurah Rai/Denpasar flygplats) så att du landar mellan midnatt natten till söndag och midnatt natten till måndag. Då ingår hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagnatten kostar hämtningen 500 kr extra.

Kommer du till Bali tidigare i veckan kan vi även ordna hämtning i centrala Ubud på söndagen utan extra kostnad.

Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen den sista veckan. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!

Alla som ska volontärarbeta på Bali måste skaffa ett visum som heter ”B211 Social and Cultural Visa”. Det gäller i 60 dagar från ankomst. Det visumet måste skaffas i förväg, via Indonesiens ambassad i Stockholm.
Du behöver ett intyg på att du ska volontärarbeta, och det får du av oss när du har bokat din volontärresa. Ett av kraven för att få B211-visumet är att att du är vaccinerad mot Covid. Tänk på att ansöka om visumet i god tid!
 
Det är även möjligt att skaffa visumet genom en visumbyrå på Bali, men det är då dyrare. Det kostar då 3 500 000 IDR, som är ca 2 500 kr, och betalningen måste du göra direkt till visumbyrån. Det kan dock vara ett alternativ om du redan är på resande fot. Hör av dig om du vill använda det alternativet, så får du kontaktuppgifter till en lokal visumbyrå av oss.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B. Malaria finns inte på Bali.

 

Volontärarbeta på förskola i Lovina Beach

Den här volontärresan kräver att du tycker det är roligt att jobba med barn! Det här är en lite mindre förskola än den i Ubud, och den har färre antal barn och volontärer. Tempot är lite lugnare här. Du kommer inte att undervisa barnen i traditionell mening, utan mer leka med dem och se till att de har kul, men även hålla en viss ordning så att lekarna inte urartar helt!

Lite tid för undervisning finns det dock, och att lära barnen några grundläggande ord och fraser på engelska lägger en god grund för deras stundade skolgång. Som volontär på den här förskolan har du fria händer att lära ut engelska på ett roligt sätt. Du jobbar med barnen i ca två timmar före lunch, och med administration och förberedelser av morgondagens aktiviteter efter lunch.

volontärresa-dagis-bali-lovina-beach

 

Förskoleprojektet är stängt under följande lokala helgdagar och skollov:

2023:

 • 2-13, 18 och 20 januari
 • 21-23 mars
 • 7 och 21 april
 • 1, 18, 19 och 24 maj
 • Juni-augusti
 • 27 september
 • 26 oktober
 • 18-31 december

Vill du jobba med barn på Bali under sommaren eller i december rekommenderar vi stället vårt barn- och miljöprojekt eller våra skolprojekt.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Lovina än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer i Lovina

Under volontärarbetet bor du på vår lokala samarbetspartners center i området Buleleng, fem minuters gångväg från stranden.  Du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Om du vill ha ett eget rum kan vi oftast ordna det mot en extra kostnad, men antalet rum är begränsat så vi rekommenderar att boka det i god tid.

volontararbete-bali-lovina-boende

Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns inget varmvatten, men en svalkande dusch brukar vara skönt i värmen. Det finns även en mysig swimmingpool på boendet. Du får tillgång till wifi, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels vegetarisk och består oftast av lokala rätter med nudlar och ris som bas.

frivillig-arbeid-bali-lovina-bolig

Du kan tvätta för hand, eller betala lite extra för att få den maskintvättad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhuset får du inte dricka alkohol. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Bali

✔ Det finns många bankomater och affärer i Lovina, så det mesta går att köpa på plats.

✔ Om du vill ringa hem kan du enkelt köpa ett nytt SIM kort i de allra flesta butiker, vår personal på plats hjälper dig gärna.

✔ Det är regnperiod på Bali från december till mars – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Hilde Fisketjøn
  Svara

  Bali og Lovina var heilt fantastisk. Ein opplevelse eg ikkje kunne vore foruten. Dei to vekene gjekk utrulig fort, med nye inntrykk heile tida.

  Det beste med tida på Bali og prosjektet var vel samholdet der me budde og undervisninga. Dei som jobba det tok så godt i mot oss og me følte oss som ein familie. I tillegg var det utrulig givende å undervise elevane. Dei var så lærevillige og interesserte, og eg merka på dei at dette var noko dei ville. Også veldig spennande å sjå forskjellen på standarene i klasserommet i forhold til mitt klasserom her i Norge. Og sist, men ikkje minst folka. Alle i Bali var så greie og hyggelige med oss. Det var rett og slett fantastisk!

  Vil absolutt anbefale dette prosjektet til nokon andre. Du føler du hjelper dei som virkelig treng det. Dei har jo ikkje engelsk undervisning til vanleg, og foreldra sender dei frivillig til skulen på ettermiddagen. Og når dei har lært noko så er dei jo så takknemlige. Og du føler på deg at du har gjort noko riktig, i tillegg gløymer du ikkje desse herlege elevane med det første:)

  Anbefaler alle å delta i skoleprosjektet i Lovina. Det er ein ganske rolig plass, og ikkje så mykje å gjere på rett i nærheten. Men då er det veldig greit å leige ein scooter, slik at du kan komme deg rundt. Det er noko dei hjelper med dei som jobbar der. I tillegg er det veldig greit å reise på utflukter i helgene, slik at du kjem deg rundt og får sjå litt andre ting også. Då kan ein av sjåførane i Lovina hjelpe. Dei var veldig hjelpsomme, og ville ordne alt for deg bare du spurde!:)

  Bali og Lovina var fantastisk! Skal ikkje sjå vekk i frå at eg tar ein tur igjen om nokre år. TUSEN TAKK for at eg fekk denne muligheten gjennom indiGo Travel!? Er allerede på utkikk etter neste års ferie! ?

  https://hildeibali.blogg.no