• volontär-bali-barn-och-miljö

Volontärresa: Jobba med barn och miljöprojekt på Bali

På grund av COVID-19 och omstruktureringar hos vår samarbetspartner på Bali kan vi tyvärr inte ta emot volontärer på det här projektet den närmsta tiden. Vi rekommenderar skol- eller föreskoleprojektet i Ubud istället.

Det här är en perfekt volontärresa för dig som vill jobba med barn på Bali och göra dem mer miljömedvetna. Du jobbar antingen med miljöundervisning på en eller flera skolor eller praktiskt ute på fältet tillsammans med barnen.

Du jobbar med projektet i minst en vecka*
Du bor på volontärcenter strax utanför Ubud, som är Balis kulturella medelpunkt
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2021
1 vecka: 4.250:-*
2 veckor: 6.350:-
3 veckor: 8.450:-
4 veckor: 10.550:-
5 veckor: 12.700:-
6 veckor: 15.050:-
7 veckor: 17.150:-
8 veckor: 19.300:-
9 veckor: 21.750:-**
 
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
2021
Inga datum inplanerade ännu.
Ingår:
💗 Hjälp med planering inför din resa, inklusive ett inbjudningsbrev som du behöver till din visumansökan
💗 Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
💗 Hämtning på flygplatsen på Bali, och transfer till volontärboendet i Ubud
💗 Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
💗 Allt boende under din vistelse
💗 Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
💗 En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
💗 En donation till projektet
💗 Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Bali (Denpasar flygplats) så att du landar mellan kl 06 och 20 dagen innan projektet börjar, dvs söndagen. Då ingår hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagskvällen kostar hämtningen extra.
Kommer du till Bali tidigare i veckan kan vi även ordna hämtning i centrala Ubud på söndagen utan extra kostnad.

Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen den sista veckan. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!

Du behöver skaffa visum på Indonesiens ambassad i Stockholm innan du åker. Du kan antingen göra det personligen eller via post. Visumet du ska söka heter ”B-211” (Social Visa) och det tar högst tre arbetsdagar att utfärda. Med det visumet kan du stanna i Indonesien i upp till 60 dagar, och det går att förlänga på plats upp till fyra gånger.

Du behöver bifoga ett inbjudningsbrev som du får av oss när du har bokat, och vi hjälper dig självklart genom visumprocessen utan kostnad. Läs mer här:
https://indigotravel.se/nya-visumregler-for-volontararbete-pa-bali/
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B. Malaria finns inte på Bali.

 

Volontärarbete på Bali – Lär barn om miljöfrågor

Invånarna på Bali har en lång tradition av att leva i harmoni med naturen, men det är ett levnadssätt som i takt med modernisering och industrialisering blir allt svårare att följa. Som volontär på det här projektet jobbar du med att göra skolbarn mer miljömedvetna, både genom att undervisa om miljöproblem och lösningar i klassrummet och genom att föregå med gott exempel.

frivillig-arbied-bali-miljo

Vissa veckor är arbetet mestadels fokuserat till klassrummet, och då undervisar du 1-2 timmar om dagen. Andra veckor är arbetet mer praktiskt inriktat, och tillsammans med barnen kommer du att få plantera träd, städa upp i floder och på stränder, visa hur sopsortering fungerar och förklara varför tyg och naturmaterial är bättre än plast i de flesta lägen.volontarresa-bali-miljo

Det här är ett bra projekt för dig som har egna barn och planerar en volontärresa tillsammans med dem. Det går även utmärkt att kombinera det här projektet med någon av våra andra volontärresor till Bali. Kontakta oss så tar vi fram en skräddarsydd lösning för dig!

 

Miljöprojektet är stängt under följande lokala helgdagar, examensdagar och skollov:

2020:

 • 1 januari
 • 17-28 februari
 • 16-20 mars (det går bra att volontärarbeta på en förskola istället)
 • 23-25 mars
 • 26 maj-2 juni (det går bra att volontärarbeta på en förskola istället)
 • 17 augusti
 • 5-9 oktober (det går bra att volontärarbeta på en förskola istället)
 • 7-11 december (det går bra att volontärarbeta på en förskola istället)
 • 24-26 december (det går bra att jobba med skolrenovering och städning istället)

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete på Bali med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Ubud än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer på Bali

Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Pejeng, strax utanför Ubud, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Om du vill ha ett eget rum kan vi oftast ordna det mot en extra kostnad, men antalet rum är begränsat så vi rekommenderar att boka det i god tid.

volontärboende-ubud-bali

Du får tillgång till wifi, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels lokal, och ris eller nudlar är basen i de flesta rätter. Det finns vegetariska alternativ.

volontärboende-ubud-bali2

Du handtvättar din egen tvätt, eller kan lämna in den för maskintvätt för en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning – det är inte att rekommendera under hälsoveckan. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhuset får du inte dricka alkohol. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt deltagande.

Den här volontärresan passar utmärkt för dig som vill resa tillsammans med dina barn, eller för dig som vill använda en volontärresa som grund för ditt gymnasieprojekt.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Bali

💗 Det finns många bankomater och affärer i Ubud, så det mesta går att köpa på plats.

💗 Om du vill ringa hem kan du enkelt köpa ett nytt SIM kort i de allra flesta butiker, vår personal på plats hjälper dig gärna.

💗 Det är regnperiod på Bali från december till mars – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback