• volontararbete-sri-lanka-kulturvecka

Kulturvecka: Lär känna Kandy på Sri Lanka

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  2,900 sek

Planerar du en volontärresa till Sri Lanka? Vi rekommenderar att du startar med kulturveckan, särsklit om du inte varit på Sri Lanka tidigare.

Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Kandy
Minimiålder: 16 år (med vårdnadshavares godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns

2024
2 900:-
Kulturveckan går endast att boka i samband med en volontärresa, eller med hälsoveckan på Sri Lanka.
2024 & 2025
Varje måndag. Observera att alla aktiviteter tar paus under det lokala nyårsfirandet i mitten av april varje år.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela vistelsen
✅ Hämtning på flygplatsen i Colombo, och transfer till volontärboendet i Kandy
✅ Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du ska helst boka ditt flyg till Colombo så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på söndagen. Då ingår hämtning på flygplatsen fram till klockan 21.00.
Om du landar en annan dag än söndag ingår inte hämtning. Då kan du antingen ta dig till boendet med taxi på egen hand eller betala extra för hämtning som vi arrangerar.
Projektets sista dag är en fredag, och det går bra att stanna på boendet fram till lunchtid på lördagen om du vill. Vi hjälper dig gärna att hitta bra biljetter!
Turistvisum som gäller i 30 dagar söker du på http://www.eta.gov.lk. Ska du stanna längre kontaktar du Sri Lankas ambassad i Stockholm:
http://www.stockholm.embassy.gov.lk.
Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Malaria finns inte på Sri Lanka. Vi rekommenderar dock att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Kulturvecka i Kandy – för dig som ska volontärarbeta på Sri Lanka

Kulturveckan är valfri, men vi rekommenderar den för dig som inte varit på Sri Lanka tidigare. Du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området runt Kandy.

De flesta väljer att starta sin volontärresa med kulturveckan, men det går även bra att lägga den sist på resan, eller som en paus i volontärarbetet. Tänk dock på att det är ganska långt mellan Kandy och Ambalangoda där sköldpaddsprojektet finns, så om du ska volontärarbeta med sköldpaddor rekommenderar vi att inleda med kulturveckan.

Programmet kan ändras lite på grund och väder eller annat som vi inte kan påverka, men ser i grunden ut så här:

Måndag: Efter frukost får du en genomgång av hela programmet, och du får möjlighet att ställa frågor. Du får lära dig grunderna i lankesisk kultur och en språklektion. Den lokala personalen visar dig runt i Kandy så att du lär dig hitta och på kvällen besöker vi en traditionell dansföreställning.

volontärresor-barnhem-sri-lanka

Tisdag: Sri Lanka är bland annat känt för sina kryddodlingar, teplantage och sina ädelstenar. För att få en djupare förståelse för landets historia besöker vi en kryddodling, en teodling och ett ädelstensmuseum. Vi hinner även med ett besök på den brittiska kyrkogården från kolonialtiden och en båttur på Kandy Lake.

volontärarbeta-på-sri-lanka-kandy

Onsdag: Idag får du lära dig laga mat på lokalt vis, och vi besöker ett lokalt tempel där du får lära dig mer om lankesisk buddhism och prova på meditation. Efter tre dagar har du redan lärt dig mer om Sri Lanka än många turister gör på flera veckor!

Torsdag: Vi besöker en lokal familj som visar hur man målar batik på lokalt sätt. Lunch hos familjen ingår. Efter lunch besöker vi en av Sri Lankas största attraktioner: Sri Dalada Maligawa, ett vackert buddhistiskt tempel där enligt legenden en av Buddhas tänder finns. Templet kallas därför ofta ”Temple of the tooth”.

frivillgarbeid-sri-lanka-temple

Fredag: Vi besöker ett hinduiskt tempel, äter indiskt till lunch och får avkopplande ayurveda-massage som avslutning på kulturveckan.

Helgen är ledig. Du kan åka runt på egen hand eller tillsammans med andra volontärer, eller bara ta det lugnt i Kandy.

 


Observera att programmet gör uppehåll på följande lokala helgdagar:

2024: 15 och 25 januari, 8 och 29 mars, 10, 12 och 23 april, 1, 23 och 24 maj, 21 juni, 19 augusti, 16 och 17 september, 17 och 31 oktober, 15 november, 25 december

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback