• volontär-bygg-laos

Volontärresa: Bygg och renovera i Luang Prabang, Laos

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,700 sek

Upplev Laos som volontär! Vårt bygg- och renoveringsprojekt passsar dig som vill göra en insats och hellre jobbar med händerna än undervisar.

Du volontärarbetar i minst en vecka
Du bor tillsammans med andra volontärer, på ett guesthouse i centrala LP
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
1 vecka: 5 700:-*
2 veckor: 8 600:-
3 veckor: 11 500:-
4 veckor: 14 400:-
5 veckor: 17 300:-
6 veckor: 20 200:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Laos.
**Vill du stanna längre än 6 veckor? Kontakta oss!
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för projektstart under 2025.
2024 & 2025
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen, busstationen, tågstationen eller båtstationen i Luang Prabang
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till förskolan
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka din resa till Luang Prabang så att du kommer dit dagen innan projektet börjar, dvs en söndag. Vi ordnar hämtning på flygplatsen, busstationen, tågstationen och båtstationen i Mekongfloden hela söndagen, från kl 8 till 22.
Om du kommer med flyg går det även att landa redan på lördagen om det passar bättre för dig, och vi kan ordna hämtning på flygplatsen redan då. Då betalar du bara 500 kr extra för extranatten på boendet. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!
 
Volontärarbetet avslutas alltid på fredagar, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen.
Som svensk medborgare måste du ha visum för att resa in i Laos. Du kan antingen skaffa det i förväg på Laos ambassad i Stockholm eller på flygplatsen i Luang Prabang (eller vid gränsen om du reser in i landet via Thailand eller något annat grannland). I Sverige kostar det 300 kronor. Mer info hittar du på Laos ambassads hemsida:
http://laoembassystockholm.gov.la//
Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Risken att smittas av malaria är liten i Luang Prabang (men större i andra delar av Laos, så om du planerar att spendera mer än ett par dagar i andra delar av landet bör du överväga att ta malariaprofylax). Vi rekommenderar att alltid ha kläder som täcker armar och ben och att använda myggspray när du är ute på kvällarna.


Laos beskrivs ofta som ett ”bortglömt” land, som inte har i närheten lika många turister och volontärer som exempelvis Thailand.  Men nu har du en unik möjlighet att bidra till att även Laos får en plats på världskartan och på här projektet har du chansen att visa barn från fattiga familjer i charmiga Luang Prabang att de inte är bortglömda!

 volontärarbete-laos

 

Volontärarbete i Laos – Hjälp till med bygg och renovering

Det är en grundförutsättning för t ex skolor, tempel, vårdinrättningar och andra offentliga byggnader att ha stabila husgrunder och en miljö som är säker och trevlig att vistas i. För närvarande är en del av infrastrukturen i dessa gemensamma anläggningar i Laos i bedrövligt skick. Här kan du som volontärer verkligen göra en skillnad för lokalbefolkningen i Laos. Vi fördelar våra volontärer där de behövs mest!

volontär-bygg-laos

Du kommer att bidra till att förbättra livskvaliteten hos lokalbefolkningen, och bland arbetsuppgifterna finns bland annat målning och annan renovering av befintliga byggnader i dåligt skick och byggande av exempelvis toaletter i skolor för barn från fattiga familjer.

Du kommer att få uppleva Laos från ett lokalt perspektiv och lära känna lokalbefolkningen, som är genuint trevliga, tacksamma och nyfikna på att lära känna människor från andra kulturer.

Det handlar om praktiskt arbete – målning, snickeri, plattsättning, trädplantering och liknande. Var beredd på hårt men givande arbete och massor av minnen för livet! Du jobbar sida vid sida med lokal arbetskraft, och vi anpassar dina arbetsuppgifter till dina förkunskaper och önskemål.

volontärarebte-bygg-laos

Det här är ett perfekt för dig som vill volontärjobba med händerna, och går utmärkt att använda som grund för exempelvis gymnasiearbete inom byggteknik och liknande inriktningar.

Du får hela tiden hjälp och support från projektets handledare, som även hämtar dig på flygplatsen, busstationen, tågstationen eller båtstationen i Luang Prabang. Du har helgerna lediga att göra vad du vill.

 

Projektet tar paus på följande lokala helgdagar:

2024: 2 januari, 8 mars, 13-16 april, 1 och 22 maj, 20 juli, 17 och 28 oktober, 1 november, 2 december.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Laos än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer i Laos

Du bor på ett guest house i centrala Luang Prabang, vid Mekongfloden och med gångavstånd till det mesta som är värt att se och göra på fritiden. Du får eventuellt dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär.

volontararbete-laos

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

frivillig-arbeid-luang-prabang

 

Att tänka på inför din volontärresa till Laos

✔ Det är regnperiod i Laos från maj till september. Det regnar inte varje dag, men det händer att det kommer monsunregn som dränker det mesta.

✔ Det går att flyga direkt till Luang Prabang, men om du planerar din volontärvistelse som en del av en längre resa går det även att åka tåg, buss eller båt.

✔ Från december till februari är det kyligt på nätterna i Luang Prabang.

Det här projektet passar extra bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands och jobba med bygg och renovering.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Ester, 20, Heimdal
  Svara

  Hei
  Jeg hadde det kjempefint i Laos!

  Vad var det bästa med projektet?
  – Det er vanskelig å velge kun en ting som var det beste. Jeg har hatt kjempefine opplevelser av kulturen, møtt veldig hyggelige folk og jobbet med spennende prosjekter.

  Vad tyckte du om volontärresan som helhet?
  – Å jobbe som frivillig var kjempefint. Det var veldig fint å se hvor mye arbeidet vi gjorde betydde for lokalbefolkningen.

  Skulle du rekommendera andra att åka på den här resan genom oss? Varför/varför inte?
  – Jeg anbefaler virkelig at andre skal bruke dere når de skal søke på frivillighetsarbeid. Dere svarer fort på mail og svarer utfyllende på alle spørsmål, jeg har virkelig satt pris på hjelpen jeg har fått av dere.

  Har du några tips och råd till andra som funderar på att åka på den här volontärresan?
  – Det kan alltid være greit å researche plassen du skal til på forhånd. Jeg merket at jeg kunne ha gjort det. Det kan være alt i fra hvordan kulturen er til hvilken side av veien de kjører på.

  Igjen, tusen takk for all hjelpen jeg har fått fra dere og kommer absolutt til å komme tilbake en dag.