• volontär-bygg-laos

Volontärresa: Bygg och renovera utanför Vientiane, Laos

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  4,600 sek

Upplev Laos som volontär! Vårt bygg- och renoveringsprojekt passsar dig som vill hjälpa fattiga familjer och hellre jobbar med händerna än undervisar.

Du volontärarbetar i minst en vecka
Du bor tillsammans med andra volontärer på landsbygden utanför Vientiane
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2021
1 vecka: 4.600:-
2 veckor: 7.050:-
3 veckor: 9.500:-
4 veckor: 11.950:-
5 veckor: 14.650:-
6 veckor: 17.150:-
7 veckor: 19.700:-
8 veckor: 22.450:-
9 veckor: 25.100:-
 
En stor del av volontäravgiften går till att köpa byggmaterial, målarfärg och annat som behövs för att arbetet ska kunna utföras. För att inte vara en belastning för det lokala samhället ingår det i volontäravgiften.
 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2021 även för projektstart under 2022.
2021 & 2022
Varje måndag, när vi har möjlighet att ta emot volontärer i Laos igen efter Covid. Inget datum är fastställt för när projekten startar igen, men fråga oss gärna.
Ingår:
💗 Hjälp med planering inför din resa
💗 Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
💗 Hämtning på flygplatsen i Vientiane, och transfer till volontärboendet i Houkau
💗 Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
💗 Allt boende under din vistelse
💗 Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
💗 En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
💗 En donation till projektet
💗 Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Vientiane så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs en söndag. Vi ordnar hämtning på flygplatsen hela dagen. Det går även att landa redan på lördagen om det passar bättre för dig. Då betalar du bara 400 kr extra för extranatten på boendet. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!
Som svensk medborgare måste du ha visum för att resa in i Laos. Du kan antingen skaffa det i förväg på Laos ambassad i Stockholm eller på flygplatsen i Vientiane (eller vid gränsen om du reser in i landet via Thailand eller något annat grannland). I Sverige kostar det 300 kronor. Mer info hittar du på Laos ambassads hemsida:
http://www.laosembassystockholm.egnaverk.se/
Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Malaria finns inte i området runt Vientiane (men i andra delar av Laos, så om du planerar att spendera mer än ett par dagar i andra delar av landet bör du överväga att ta malariaprofylax). Vi rekommenderar att alltid ha kläder som täcker armar och ben och att använda myggspray när du är ute på kvällarna.


Laos beskrivs ofta som ett ”bortglömt” land, som inte har i närheten lika många turister och volontärer som exempelvis Thailand.  Men nu har du en unik möjlighet att bidra till att även Laos får en plats på världskartan och på här projektet har du chansen att visa fattiga familjer på landsbygden att de inte är bortglömda!

Du blir baserad nära huvudstaden Vientiane, som är Laos huvudstad och största stad, men som i jämförelse med till exempel Bangkok, Rangoon i Myanmar och Ho Chi Minh City i Vietnam känns som en mysig småstad.

 volontärarbete-laos

 

Volontärarbete i Laos – Hjälp till med bygg och renovering

Det är en grundförutsättning för t ex skolor, tempel, vårdinrättningar och andra offentliga byggnader att ha stabila husgrunder och en miljö som är säker och trevlig att vistas i. För närvarande är en del av infrastrukturen i dessa gemensamma anläggningar i Laos i bedrövligt skick. Här kan du som volontärer verkligen göra en skillnad för lokalbefolkningen i Laos. Vi fördelar våra volontärer där de behövs mest!

volontär-bygg-laos

Du kommer att bidra till att förbättra livskvaliteten hos lokalbefolkningen, och bland arbetsuppgifterna finns bland annat målning och annan renovering av befintliga byggnader i dåligt skick och byggande av exempelvis toaletter i skolor för barn från fattiga familjer.

Du kommer att få uppleva Laos från ett lokalt perspektiv och lära känna lokalbefolkningen, som är genuint trevliga, tacksamma och nyfikna på att lära känna människor från andra kulturer.

Det handlar om praktiskt arbete – målning, snickeri, plattsättning, trädplantering och liknande. Var beredd på hårt men givande arbete och massor av minnen för livet! Du jobbar sida vid sida med lokal arbetskraft, och vi anpassar dina arbetsuppgifter till dina förkunskaper och önskemål.

volontärarebte-bygg-laos

Det här är ett perfekt för dig som vill volontärjobba med händerna, och går utmärkt att använda som grund för exempelvis gymnasiearbete inom byggteknik och liknande inriktningar.

Du får hela tiden hjälp och support från projektets handledare, som även hämtar dig på flygplatsen i Vientiane. Du har helgerna lediga att göra vad du vill.

 

Projektet tar paus på följande lokala helgdagar:

2020: 1 januari, 13-17 april, 1 maj, 6 juli, oktober, 2 december


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Laos än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer i Laos

Boendet är i en by som heter Houkau, 23 km väster om Vientiane. Du får eventuellt dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär.

volontärabete-laos-boende

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Det är inte tillåtet att dricka alkohol på volontärboendet, men det finns en mysig restaurang bredvid där det går bra att ta en öl på kvällen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

laos-frivillig-arbeid-bolig

 

Att tänka på inför din volontärresa till Laos

💗 Det är regnperiod i Laos från maj till september. Det regnar inte varje dag, men det händer att det kommer monsunregn som dränker det mesta.

💗 Det går att flyga direkt till Vientiane, men en annan möjlighet att flyga till Bangkok och ta ett inrikesflyg till Udon Thani i norra Thailand. Därifrån är det bara 5 mil till gränsen i Nong Khai, och därifrån är det 4 mil till Vientiane.

💗 Du kan även åka nattåg från Bangkok direkt till Tha Naleng i Laos, 13 km från Vientiane, och ta en buss eller taxi därifrån.

 

Det här projektet passar extra bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands och jobba med bygg och renovering.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback