• volontararbete-filippinerna-kulturvecka

Kulturvecka: Lär känna Palawan i Filippinerna

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  3,800 sek

En valfri introduktionsvecka till den lokala kulturen på Palawan, som ger en bra start på din volontärresa till Filippinerna. Den här veckan rekommenderas särskilt för dig som inte varit i Filippinerna tidigare.

Du bor på vår lokala samarbetspartners center, 100 meter från stranden!
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.

2024
3 800:-
 
Kulturveckan går endast att boka i samband med en av våra volontärresor till Palawan.
2024 & 2025
Den första och tredje måndagen i varje månad.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Puerto Princesa, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
✅ Alla lokala resor och inträden under kulturveckan
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Puerto Princesa International Airport, Palawan, så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs en söndag. Hämtning på flygplatsen sker mellan kl 10 och kl 17 och ingår i priset, så försök passa in din ankomst efter det. Om du landar senare än 17.00 kan vi ordna upphämtning mot en extra kostnad på 500 kr, om du inte vill ta dig till boendet på egen hand. Det tar ca 90 minuter med taxi.
 
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen.
Är du svensk medborgare behöver du inte söka om visum i förväg – ska du stanna på Filippinerna i högst 30 dagar behöver du inget visum alls, och ska du stanna mellan 31 och 59 dagar söker du om visum på flygplatsen när du landat. Ska du stanna ännu längre går det att förlänga visumet på plats. Du kan även skaffa visumet på Filippinernas ambassad i Oslo (via post) innan avresa, om du föredrar det. Ambassaden i Oslo hanterar även svenska visumansökningar, eftersom Filippinerna inte har någon ambassad i Sverige.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Det finns en liten risk att drabbas av malaria på Palawan. Prata med din husläkare eller vaccinationscentral om vilket skydd du behöver. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Palawan – ”världens bästa ö”!

Palawan är en långsmal ö längst västerut i den filippinska övärlden, och kallas ofta ”Den sista utposten”. Klimatmässigt och geografiskt påminner ön mer om närliggande Borneo än om om resten av Filippinerna. Flera säsonger av Robinson har spelats in på småöarna runt Palawan, och vid en första anblick är det ett paradis med fantastiska stränder och ett djur- och naturliv i världsklass. Palawan blev framröstad som ”världens bästa ö” av den mycket ansedda resetidningen Condé Nast Travelers läsare 2014!

volontärresor-miljö-filippinerna

 

Kulturveckan – för dig som ska volontärarbeta på Palawan

Du blir upphämtad på Puerto Princesa International Airport på söndagen. På Palawan kan du välja om du vill börja volontärarbeta direkt den första veckan, eller vara med på en introduktionsvecka till den lokala kulturen först. Väljer du att volontärarbeta direkt får du en kortare introduktion den första måndagen, och en mjukstart på volontärprojektet redan på tisdagen.

Om du väljer att vara med på kulturveckan ser programmet i stora drag ut så här:

måndagen börjar vi med en introduktion till den lokala kulturen och traditioner på Filippinerna. Du får information om vad du ska göra och inte göra för att respektera lokalbefolkningen och få ut så mycket som möjligt av din tid som volontär på Palawan. Den lokala personalen tar dig med på en rundvandring i området så att du lär dig hitta. Du får även en språklektion – även om de flesta av invånarna på Palawan pratar mer eller mindre engelska kan det vara bra att kunna några grundläggande fraser på palawano, som det lokala språket heter.

Efter lunch får du vara med i en workshop där du antingen får lära dig väva med blad från kokospalmer eller göra en kvast på traditionellt sätt. Därefter väntar en matlagningslektion, och resultatet av den blir din välkomstmiddag!

frivillig-arbeid-miljø-filippinene

Tisdagen börjar med ett besök på ett lokalt lantbruk – beroende på årstid får du se hur man odlar och skördar grönsaker, kokosnötter eller ris. Efter lunch kopplar vi av vid ett vattenfall, där du även kan simma om du vill.

onsdagen besöker vi öns största stad Puerto Princesa, ett populärt turistmål som flera gånger blivit utsett till Filippinernas ”cleanest and greenest”! Här väntar en heldag med det bästa stan har att erbjuda, och om du kommer på att du glömt att ta med dig något på resan finns det mesta att köpa på Robinson Mall.

volontararbete-palawan-kulturvecka

 

Torsdagen bjuder på utflykter på närmare håll – i området kring Narra – och vi besöker den lokala marknaden. Efter lunch får du följa med till en ”hemlig” liten strand, där du kan sola och bada om vädret tillåter.

fredagen tar vi båt till en närliggande ö, där du också kan simma, sola och koppla av på stranden. Efter lunch förbereder samordnarna dig för ditt volontärarbete på bästa sätt, så att du vet vad som väntar kommande vecka.

Helgen är ledig. Du kan åka runt på egen hand eller tillsammans med andra volontärer, njuta av en dag på stranden eller bara ta det lugnt och koppla av på boendet.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback