• äventyrsresor-bali-volontärarbete

Äventyrsresa med volontärjobb – Lär känna Bali på riktigt

På den här mycket populära äventyrsresan på Bali får du uppleva ön från ett lokalt perspektiv och bidra med din kunskap på något av vår lokala samarbetspartners volontärprojekt. Under tre fullspäckade veckor besöker du massor av intressanta platser tillsammans med en representant från vår lokala samarbetsorganisation, som även finns på plats under ditt volontärarbete.

Resan är tre veckor lång – en kulturvecka, en volontärvecka och en äventyrsvecka
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns.
Vi kan även ta fram en specialresa på 2 veckor, utan volontärarbete

2023
3 veckor: 11 900:-
Extra volontärveckor i Ubud: från 2 500:- per vecka, beroende på projekt. Kontakta oss om du vill boka fler veckor!
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2023 även för projektstart under 2024.
2023 & 2024
Varje måndag
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa, inklusive ett inbjudningsbrev som du behöver till din visumansökan
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela resan
✅ Hämtning på flygplatsen på Bali, och transfer till volontärboendet i Ubud
✅ Alla aktiviteter, resor och inträden under resans gång
✅ Lokala guider och samordnare som alltid är tillgängliga under hela resan och under volontärarbetet
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till volontärprojektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutad resa
Du bör boka ditt flyg till Bali (Ngurah Rai/Denpasar flygplats) så att du landar mellan midnatt natten till söndag och midnatt natten till måndag. Då ingår hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagnatten kostar hämtningen 500 kr extra.

Kommer du till Bali tidigare i veckan kan vi även ordna hämtning i centrala Ubud på söndagen utan extra kostnad.

Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen den sista veckan. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!

Alla som ska volontärarbeta på Bali måste ha ett visum som heter ”B211 Social and Cultural Visa”. Det gäller i 60 dagar från ankomst. Det visumet måste skaffas i förväg, via Indonesiens ambassad i Stockholm.
Du behöver ett intyg på att du ska volontärarbeta, och det får du av oss när du har bokat din volontärresa. Ett av kraven för att få B211-visumet är att att du är vaccinerad mot Covid. Tänk på att ansöka om visumet i god tid!
 
Det är även möjligt att skaffa visumet genom en visumbyrå på Bali, men det är då dyrare. Det kostar då 3 500 000 IDR, som är ca 2 500 kr, och betalningen måste du göra direkt till visumbyrån. Det kan dock vara ett alternativ om du redan är på resande fot. Hör av dig om du vill använda det alternativet, så får du kontaktuppgifter till en lokal visumbyrå av oss.
 
(Om du bara ska vara med på vecka 1 och 3 utan att volontärarbeta går det bra med vanligt turistvisum.)
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B. Malaria finns inte på Bali.

 

Äventyrsresa med volontärarbete – Bali runt på 3 veckor!

Här har vi samlat ihop tre fullspäckade veckor för dig som vill få ut maximalt av din resa till Bali. Den första veckan är en introduktion till Bali och balinesisk kultur, den andra veckan volontärarbetar du på något av våra volontärprojekt, och den tredje veckan ägnar vi åt äventyr som passar alla åldrar! Den här resan passar lika bra för dig som reser ensam som för dig som vill göra en volontärresa tillsammans med kompisgänget eller familjen och ta med dina barn på en oförglömlig resa!

Äventyrsresa-Bali-kartaVecka 1: Introduktion till Bali

På den här unika äventyrsresan lär du känna Bali inifrån och får garanterat minnen för livet.

Den första veckan är en gemensam introduktionsvecka i Ubud (uttalas ”O-bood”) – Balis kulturella centrum. Under veckan får du lära dig grunderna om den balinesiska kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området.

Måndag: Vi börjar veckan med en genomgång av programmet, och därefter får du delta i en föreläsning och diskussion om balinesisk kultur. Efter lunch besöker vi Ubud Monkey Forest, eller ”Sacred Monkey Forest Sanctuary” som det egentligen heter. Det är en av Ubuds största turistattraktioner. Här bor runt 600 långsvansade makaker, och det går bra att mata dem om du vill. Det finns bananer att köpa på på plats. Aporna är inte rädda för människor, men vi rekommenderar att inte låta dem klättra på dig och du ska självklart inte försöka lyfta upp dem. Att bli biten eller riven av en apa är ingen bra start på din resa, och det är bättre att betrakta dem på lite avstånd. Inom området finns också tre intressanta hinduiska tempel från 1300-talet som är väl värda ett besök.

På kvällen väntar en välkomstmiddag med balinesisk mat och traditionell dans i Ubud Palace, där Balis kungafamiljer bodde en gång i tiden. Nu är palatset öppet för allmänheten, och ger en intressant inblick i balinesisk arkitektur och kultur.

eventyrreise-bali-kultur

Tisdag: Lektion i det lokala språket – balinesiska – på förmiddagen. Balinesiska talas av mindre än 4 miljoner människor och är inget lätt språk att lära sig, men om du kan några ord och fraser kommer att det att imponera på lokalbefolkningen och göra deras leenden ännu bredare! Efter lunch tar vi en rundtur i området och besöker bland annat en av Bali berömda risterrasser, som inte bara är vackra att titta på utan även funktionella. I kuperat landskap gäller det att hindra avrinning och erosion. Vi får samtidigt en inblick i det fridfulla vardagslivet på landet på Bali.

Onsdag: Ytterligare en språklektion på förmiddagen, och efter lunch får du lära dig att måla batik på lokalt sätt. Ska du göra det någonstans är Bali det bästa stället – ordet batik härstammar från Indonesien och här är man experter på det. Batikmålning passar alla åldrar.

äventyrsresor-bali-kultur-resa-med-barn

Torsdag: Matlagningskurs på förmiddagen – lär dig laga balinesisk mat. Resultatet äter vi förstås till lunch! Eftermiddagen blir ännu en workshop: du får göra din egen Canang Sari, en liten korg med ris och blommor som de flesta hinduer på Bali ger som tack till gudarna varje dag, eller så ofta de har möjlighet.

eventyrreise-bali-introduksjon

Fredag: Introduktionsveckan fortsätter i religionens tecken, och avslutas med ett besök på Pura Tirta Empul – Balis mest kända tempel. Det började byggas år 962 och är tillägnat Vishnu. Templet är känt för sitt heliga och rena källvatten, och många av Balis invånare kommer ofta hit för ett renande bad. Var beredd på att vattnet är kallt!

eventyrreiser-bali-indonesia

 

Vecka 2: Volontärarbete på Bali!

Den andra veckan är din chans att besvara gästfriheten! Det är ju trots allt en volontärresa till Bali du åker på! Du kommer att jobba med ett eller flera av våra volontärprojekt i Ubud: som hjälplärare på en skola eller förskola, med ett projekt för att göra skolbarn mer miljömedvetna eller med att bygga och renovera.

Skriv en kommentar om vad du vill jobba med när du bokar. Du får nästan alltid ditt förstahandsval, men om ett projekt är tillfälligt fullbokat eller stängt, eller om fördelningen av volontärer gör att du behövs bättre på annat håll, kan du bli ombedd att jobba med ett annat projekt istället.

Helgerna är lediga. Du kan till exempel upptäcka mer av Bali på egen hand eller med de andra volontärerna, eller koppla av på någon av de många stränderna. Här hittar du video från vår volontär Emilia, som var på Bali i 8 veckor våren 2015 – lite fritidstips! 

volontärarbeta-på-bali

 

Vecka 3: Äventyr på Bali!

Din sista veckan på Bali bjuder på massor av äventyr!

måndagen tar vi dig med på en rundtur på cykel i vulkanområdet Kintamani och berget Mount Batur – en heldag bland risterrasser, kryddplantage, fantastiska vyer och möten med lokalbefolkningen.

tisdagen väntar södra Bali och Nusa Dua Beach – ta med badkläder och solskydd! En skön och avkopplande dag på stranden efter rivstarten på cykel. Vi tar dig även med till Turtle Island.

äventyrsresa-volontär-bali2

Onsdagen kommer du att tillbringa på Ayung-floden – vi tar dig med på både spännande forsränning och avkopplande lugn paddling genom det vackra landskapet. Du kommer att få uppleva Balis exotiska djur- och naturliv från första parkett!

torsdagen blir det tidig trekking till Mount Batur – en aktiv vulkan – där vi upplever soluppgången och äter frukost! För många är det är här en av höjdpunkterna på resan och väl värt att gå upp mitt i natten. Eftermiddagen är fri – du kan ta igen förlorad sömn om du vill.

fredagen väntar en välförtjänt balinesisk massage, avkoppling och en avslutningsmiddag i huset på eftermiddagen. Du kan lämna Bali när det passar dig och din flygtid – på fredagskvällen eller på lördagen – eller så kan du förlänga din resa med en eller flera veckor som volontär på ett av våra ordinarie projekt!

äventyrsresa-volontär-bali3


Äventyrsresan är igång även på de flesta av de lokala helgdagarna, utom under Nyepi (de balinesiska nyåret). 2023 infaller det den 21-23 mars. Dock kan volontärveckan påverkas av lokala helgdagar och skollov.


Obs: På den här resan krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende under äventyrsresan på Bali

Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Pejeng, strax utanför Ubud, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Om du vill ha ett eget rum kan vi oftast ordna det mot en extra kostnad, men antalet rum är begränsat så vi rekommenderar att boka det i god tid.

volontärboende-ubud-bali

Du får tillgång till wifi, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels lokal, och ris eller nudlar är basen i de flesta rätter. Det finns vegetariska alternativ.

volontärboende-ubud-bali2

Du handtvättar din egen tvätt, eller kan lämna in den för maskintvätt för en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning – det är inte att rekommendera under hälsoveckan. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhuset får du inte dricka alkohol. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt deltagande.

 

Här hittar du en video från Emma och Marcus, som åkte på den här resan med sina tre barn och trivdes så bra att de gjorde den här videon åt oss på IndiGo! 🙂

 

Att tänka på inför din äventyrsresa till Bali

✔ Det finns många bankomater och affärer i Ubud, så det mesta går att köpa på plats.

✔ Om du vill ringa hem kan du enkelt köpa ett nytt SIM kort i de allra flesta butiker, den lokala personalen hjälper dig gärna.

✔ Det är regnperiod på Bali från december till mars – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Martina, 19, Linköping
  Svara

  Det absolut bästa med min resa var allt kul vi gjorde och alla äventyr vi råkade hamna i. Så en stor del av att min resa blev så bra som den blev var att jag hade tur och träffade ett gäng helt fantastiska tjejer. Vi blev så bra vänner att vi planerar en gemensam tågluff genom Europa nästa sommar och en återträff i London någon gång under hösten. Jag skulle nog även säga att det bästa var att jag verkligen känner att jag sett och gjort hela Bali, allt från kultur information på introduktionsveckan, till att se de fattiga delarna där vi undervisade och landsbygden när vi besteg berget. Tack vare att en av tjejerna var lite beroende av sin reseguide så fick vi även se och uppleva väldigt mycket av Bali på våra utflykter under helgerna också.

 • Familjen Eriksson, Gävle
  Svara

  Hej! Här kommer lite feedback, som utlovat – bättre sent än aldrig!

  Vi var väldigt nöjd mer vår resa. Vi har alla valt ut varsitt favoritögonblick, som vi aldrig kommer att glömma:
  För Annelie var det frukosten på Mount Batur. Det var verkligen värt att stiga upp så galet tidigt – har aldrig sett en vackrare utsikt!
  För Mats var det volontärarbetet på miljöprojektet tillsammans med barnen – att se samspelet mellan våra egna barn och skolbarnen.
  För Sebastian var det forsränningen – han pratar fortfarande om att han vill åka tillbaka och göra det igen!
  Och slutligen, för Moa var det både besöket hos sköldpaddorna och att leka med barnen på förskolan – hon kan inte bestämma sig vad som var allra roligast!
  Tack igen för all hjälp innan avresan och för att ni var så snabba med att hjälpa oss att styra om hämtningen på flygplatsen när vårt plan blev försenat. Vi tittar redan på vad vi kan göra för resa nästa år – de nya projekten på Filippinerna ser ju otroligt lockande ut. 🙂

 • Emma med familj, Sundbyberg
  Svara

  Tack för 3 fantastiska oförglömliga veckor för mig och min familj!

  https://www.youtube.com/watch?v=-m2L_D3FC_I

 • Emelie, 29, Göteborg
  Svara

  Tack! Resan var riktigt bra! Jag tyckte att detta var ett bra sätt att uppleva Bali på! Ett späckat schema, vilket var positivt, då jag fick se och lära mig mycket på relativt kort tid. Jag tycker att innehållet i alla veckor var mycket bra! Jag gillade framför allt när vi klättrade upp för Mount Batur samt att jag fick lära mig grunderna i yoga. Allt var bra och jag skulle inte ändra på något. Det som jag tyckte var lite mindre bra var maten. Den var ofta lite kall och inte alltid så att man blev mätt.

  Tack för allt! Vem vet jag kanske bokar en resa med er snart igen 🙂

 • Louise, 19
  Svara

  Hejsan! Funderar på att göra denna resa i vinter 2015/16. Skulle vara kul med sällskap från Sverige! Funderar du på samma sak? Skicka gärna ett pm på facebook, Louise Lindström Graff!

 • Rebecka Damgren
  Svara

  Trivs väldigt bra här och både äventyrsveckorna och hälsoveckan var tokbra. Kan tänka mig att ”tokbra” knappast räknas som utförlig feedback, men det är mitt intryck från hela resan. Det har verkligen varit en helt fantastisk upplevelse.

 • Jessica, 23 år
  Svara

  Hej!! 🙂 Jag funderar på att ta en sådan här resa till hösten 16 (förmodligen september) och undrar om det är någon mer som är sugen på att upptäcka Bali? Vore väldigt kul med ressällskap! 🙂 Skicka ett PM på facebook (Jessica Ottozon) eller skriv ett mejl (Jessica@ottozon.se)