• Volontärer som sportcoach på Fiji

Volontärresa: Jobba som idrottslärare på Fiji

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  6,500 sek

Upplev vackra Fiji som assisterande idrottslärare på det här spännande projektet för dig som gillar sport och utomhusaktiviteter!

Du bor på vår lokala samarbetspartners center
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
1 vecka: 6 500:-*
2 veckor: 10 200:-
3 veckor: 14 000:-
4 veckor: 17 800:-
5 veckor: 21 400:-
6 veckor: 25 300:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Fiji. 
**Vill du stanna längre än 6 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för projektstart under 2025.
2024 & 2025
Alla måndagar
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Assistans på flygplatsen i Nadi, och transfer till volontärboendet i Sigatoka
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till skolan
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Nadi internationella flygplats så att du landar dagen innan projektet börjar (dvs en söndag). Vi ordnar hämtning mellan kl 06 och 18 på söndagen.
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du har svenskt pass behöver du inget visum till Fiji — du får ett upphållstillstånd som gäller i fyra månader när du har landat!
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt eventuellt tyfoidfeber.
Malaria finns inte i Fiji. Däremot finns en annan sjukdom som sprids av myggor – denguefeber.
Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.


Volontärarbeta i mysiga lilla Sigatoka på Fijis ”korallkust” – ett paradis med några av Fijis bästa stränder där du kan kombinera ditt volontärarbete med att njuta av livet på härliga Fiji!

 

Volontärarbeta som idrottslärare på Fiji

Som assisterande idrottslärare i Fiji jobbar du antingen tillsammans med idrottslärare på en skola eller med tränare i lokala idrottsföreningar, och tidigare erfarenhet från idrottsundervisning är inget krav. Skolorna vi samarbetar med ligger i området Sigatoka på Fijis södra kustoch eleverna kommer mestadels från fattiga familjer.

frivillig-arbeid-sport-idrett-fiji-volunteer

Det finns flera olika projekt och sporter att välja mellan, men utbudet varierar beroende på säsong, skollov och andra faktorer. Den största sporten i Fiji är rugby, men även exempelvis fotboll, simning och friidrott är populärt. Du kommer att delta i planering och träning för barn och ungdomar, och det kommer att uppskattas extra mycket om du kan även vill hjälpa till med läxläsning och engelska och annat där en vuxen förebild behövs.

Du förbereder dagens lektioner mellan klockan 14 och 15, och undervisar/håller i idrottsaktiviteter från klockan 15 till 17, måndag till fredag. Lunch serveras klockan 12 och middag klockan 17.30.

Eftersom det här projektet endast är på eftermiddagarna får du gärna volontärarbeta på en lokal skola eller förskola på förmiddagarna. Det är dock helfritt valfritt.

volontärresor-sport-idrott-fotboll-fiji

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar:

2024: 1 januari, 29 mars, 1 april, 13 och 31 maj, 9 och 16 september, 10 oktober, 1 november, 25-27 december.

Det är lov i skolorna på Fiji följande datum:

2024: 6-17 maj, 26 augusti till 6 september, 9 december till 24 januari 2025.

Då kan du istället jobba med barnen i en ”Kids Club”, som ordnas under skolloven – eller hjälpa till med att renovera en skola, förskola eller dagis och göra skolmiljön säkrare och finare för barnen när de kommer tillbaka från lovet.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete i Fiji med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Fiji än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan i Sigatoka också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

Som volontär i Fiji behöver du stanna i minst två veckor, men det går bra att byta ut en av volontärveckorna mot kulturveckan om du vill.

 

Boende för våra volontärer i Sigatoka

Under volontärarbetet bor du på vår lokala samarbetspartners center i ett område som heter Korotogo i Sigatoka, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet har havsutsikt! Sigatoka har ca 10 000 invånare och är ett mysigt litet samhälle.

volontarresor-fiji-boende

Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär. Det finns wifi och kylskåp på boendet, och säkerhetsskåp för dina personliga värdesaker. Det finns varm dusch.

frivillig-arbeid-fiji-bolig

Du kan tvätta dina kläder för hand, eller lämna in den för en billig penning. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med rökning och alkohol, och respektera de förhållningsregler som finns på boendet. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande/volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Fiji

✔ Det finns gott om bankomater i Sigatoka, men ta gärna med lite utländsk valuta för säkerhets skull. Bäst kurs får du för dollar från Australien, Nya Zeeland och USA.

✔ Från december till april är det regnperiod – glöm inte regnkläder och paraply.

✔ Den 10 oktober firas nationaldagen, och det är fest hela veckan!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Eric Lindgren
  Svara

  Jag har haft det fantastiskt på Fiji!! Skulle gärna stannat längre, 3 veckor var i kortaste laget. Allt var mer välorganiserat än jag hade förväntat mig och har träffat på massor och sköna människor, både andra volontärer och personalen och så barnen förstås! Har svårt att hitta nåt negativt som ni bad om, men skulle vara vädret sista veckan då… regnade rätt mycket. Men vad gör det när humöret är på topp ändå!

  Vill tacka så mycket för att snabb hjälp med min planering och för att ni hjälpte mig att lösa allt med så kort varsel – det är inget skämt att ni svarar på mail snabbt och alla dagar i veckan! Imponerande, och högsta betyg för det!

 • Ida och Julia
  Svara

  Hejhej! Här kommer äntligen den utlovade feedbacken från oss!

  Vi är jätte nöjda med allt och har ingenting att klaga på. Vi fick bra information och snabba svar innan vi åkte och personalen på plats var hur gulliga som helst. Lite svårt att välja ut något som var ”bäst”, men det får bli barnen vi jobbade med förstås. Saknar dem!!

  Tack igen för att ni gjorde den här resan möjlig för oss! 😀

 • Nazira
  Svara

  Det bästa med min volontärresa till Fiji måste jag säga är alla nya vänner jag fick från olika länder, men själva ”arbetet” var också jätte kul. Det var en lagom balans av lek och allvar som passade mig perfekt och kidsen var förstås hur goa som helst.

  Ni frågade om något var negativt eller inte levde upp till mina förväntningar också men jag kan inte komma på något. Det enda skulle i så fall vara klimatet, men det fick jag bra information om från er innan jag bokade så jag får skylla mig själv. 🙂 Men ett tips till andra som funderar på Fiji är att kanske välja en annan årstid än december/januari på just det här projektet eftersom man är utom hus mycket och det regnade en hel del. Ibland var det helt ok och skönt med en svalkande regn skur när man sprungit men det blev lite för blött några dagar,

  Högsta betyg till er för att ni alltid är snabba på att svara på mejl och för att det känns som att ni verkligen bryr er. Jag kommer definitivt att rekommendera Indigo Travel till andra som är intresserade av att åka på en volontärresa. Schyssta priser har ni också! Jag jämförde lite med några andra volontärer från andra länder och jag hade betalat minst av alla för min resa – eloge för det.

  Stort tack för att jag fick den här möjligheten att uppleva något annorlunda och spännande!!

 • Therese, 35, Solna
  Svara

  Hej. Jag är mycket nöjd med resan som helhet. Jag fick verkligen prova på att vara utanför min komfort box. Och jag fick uppleva massa fina saker. Både miljön och landet men framförallt barnen som jag fick hänga med.
  Jag kan verkligen rekommendera andra att åka, det är ingen jättevariation på ålder, i alla fall inte när jag åkte. Man får vara beredd på flest 18-åringar.
  Trots vädret så löste organisationen det väldigt bra och jag kände mig aldrig otrygg.
  Det jag gärna hade sett var en lista med saker som är bra på att ta med till lokalbefolkningen om man vill. Att kläder uppskattas, skor, sportutrustning eller annat som man kan tänkas ge. Absolut frivilligt men hade varit så kul att få ge mer av det man har till de som inte har allt.
  Vet inte vems ansvar men känner också att sportprogrammet hade så otroligt dåligt med utrustning och tycker ändå att lite av det man betalar borde gå till just det när man väljer.
  Men som helhet var det en väldigt nyttig erfarenhet för mig och vilket fint land.
  Är också otroligt nöjd med er som organisatörer, ni har verkligen svarat otroligt fort på alla mina frågor och det har varit väldigt lätt att ha med er att göra. Så er kan jag verkligen rekommendera!
  Mvh
  Therese