• fiji-volontararbete-skola

Volontärresa: Lär ut engelska i Sigatoka på Fiji

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  6,500 sek

Volontärarbeta med engelskundervisning på en skola i Sigatoka – ett mysigt men fattigt litet paradis på Fijis korallkust.

Du bor på vår lokala samarbetspartners center
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
1 vecka: 6 500:-*
2 veckor: 10 200:-
3 veckor: 14 000:-
4 veckor: 17 800:-
5 veckor: 21 400:-
6 veckor: 25 300:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Fiji. 
**Vill du stanna längre än 6 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för projektstart under 2025.
2024 & 2025
Alla måndagar
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Assistans på flygplatsen i Nadi, och transfer till volontärboendet i Sigatoka
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till skolan
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Nadi internationella flygplats så att du landar dagen innan projektet börjar (dvs en söndag). Vi ordnar hämtning mellan kl 06 och 18 på söndagen.
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du har svenskt pass behöver du inget visum till Fiji — du får ett upphållstillstånd som gäller i fyra månader när du har landat!
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt eventuellt tyfoidfeber.
Malaria finns inte i Fiji. Däremot finns en annan sjukdom som sprids av myggor – denguefeber.
Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.


Volontärarbeta i mysiga lilla Sigatoka på Fijis ”korallkust” – ett paradis med några av Fijis bästa stränder där du kan kombinera ditt volontärarbete med att njuta av livet på härliga Fiji!

 

Volontärarbeta på en skola i Sigatoka på Fiji

Som volontärlärare på skola i Fiji jobbar du tillsammans med skolornas ordinarie engelskalärare, och tidigare erfarenhet från undervisning  är inget krav. Skolorna vi samarbetar med ligger i området Sigatoka på Fijis södra kustoch eleverna kommer mestadels från fattiga familjer.

frivillighet-fiji-utdanning-volunteer

Hur du vill lägga upp undervisningen är till stor del upp till dig. Du kan använda de kursböcker som finns, eller jobba mer fritt med tyngdpunkt på att prata och förstå talad engelska.  Det kommer att uppskattas extra mycket om du även är med och anordnar aktiviteter utanför skoltid, som idrott och lekar. Det kan också underlätta att ta med sig bilder, planscher, musik och annat som kan göra undervisningen och skoldagen roligare. Volontärjobb ska vara roligt – både för dig och eleverna!

Du undervisar kl 9-11 och kl 13-16 måndag till fredag. Lunch serveras kl 12 och middag kl 17.30.

fiji-frivillig-arbeid-skole

 

Engelska är mycket viktigt att lära sig för skolbarnen och som volontärlärare på Fiji gör du det lättare för dem att hitta jobb i framtiden, exempelvis i den snabbt växande turismindustrin i landet. Som volontärlärare på Fiji får du en unik inblick i lokalt vardagsliv och kultur, på ett mycket djupare plan än turister.

 

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar:

2024: 1 januari, 29 mars, 1 april, 13 och 31 maj, 9 och 16 september, 10 oktober, 1 november, 25-27 december.

Det är lov i skolorna på Fiji följande datum:

2024: 6-17 maj, 26 augusti till 6 september, 9 december till 24 januari 2025.

Då kan du istället jobba med barnen i en ”Kids Club”, som ordnas under skolloven – eller hjälpa till med att renovera en skola, förskola eller dagis och göra skolmiljön säkrare och finare för barnen när de kommer tillbaka från lovet.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete i Fiji med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Fiji än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan i Sigatoka också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

Som volontär i Fiji behöver du stanna i minst två veckor, men det går bra att byta ut en av volontärveckorna mot kulturveckan om du vill.

 

Boende för våra volontärer i Sigitoka

Under volontärarbetet bor du på vår lokala samarbetspartners center i ett område som heter Korotogo i Sigatoka, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet har havsutsikt! Sigatoka har ca 10 000 invånare och är ett mysigt litet samhälle.

volontarresor-fiji-boende

Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär. Det finns wifi och kylskåp på boendet, och säkerhetsskåp för dina personliga värdesaker. Det finns varm dusch.

frivillig-arbeid-fiji-bolig

Du kan tvätta dina kläder för hand, eller lämna in den för en billig penning. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med rökning och alkohol, och respektera de förhållningsregler som finns på boendet. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande/volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Fiji

✔ Det finns gott om bankomater i Sigitoka, men ta gärna med lite utländsk valuta för säkerhets skull. Bäst kurs får du för dollar från Australien, Nya Zeeland och USA.

✔ Från december till april är det regnperiod – glöm inte regnkläder och paraply.

✔ Den 10 oktober firas nationaldagen, och det är fest hela veckan!

 

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback