• kulturveckan-seoul-sydkorea

Kulturvecka: Upplev spännande Seoul i Sydkorea

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  7,200 sek

En valfri introduktionsvecka till Seoul, som ger en bra start på din volontärresa till Sydkorea. Den här veckan rekommenderas särskilt för dig som inte varit i Seoul tidigare.

Du bor på ett unikt guesthouse i trendiga stadsdelen Hongdae
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns.

2024
7 200:-
 
Kulturveckan i Seoul går endast att boka i samband med en av våra volontärresor till Sydkorea.
2024 & 2025
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Seoul, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
✅ Alla inträden under kulturveckan
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Frukost och lunch varje dag
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Middag – du bestämmer själv var och vad du vill äta på kvällarna
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Seoul så att du landar dagen innan kulturveckan börjar, dvs en söndag. Hämtning på flygplatsen sker mellan kl 10 och kl 17 och ingår i priset, så försök passa in din ankomst efter det.
 
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen.
Är du svensk medborgare behöver du inget visum — du får stanna i Sydkorea i upp till 90 dagar utan visum.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber.

 

Kulturveckan – för dig som ska volontärarbeta i Seoul

Du blir upphämtad på Incheons internationella flygplats på söndagen. I Seoul kan du välja om du vill börja volontärarbeta direkt den första veckan, eller vara med på en introduktionsvecka till den lokala kulturen först. Väljer du att volontärarbeta direkt får du en kortare introduktion den första måndagen, och en mjukstart på volontärprojektet redan på tisdagen.

Om du väljer att vara med på kulturveckan ser programmet i stora drag ut så här:

måndagen börjar vi med en introduktion till den koreanska kulturen och du får en första språklektion. Du får information om vad du ska göra och inte göra för att respektera lokalbefolkningen och få ut så mycket som möjligt av din tid som volontär i Seoul.

Efter lunch tar den lokala personalen dig med på en rundvandring i området runt boendet så att du lär dig hitta. Du bor i ett område som heter Hongdae. Därefter är det dags för ett besök på antingen det kungliga palatset, eller Gyeongbokgung som det heter på koreanska, eller på helgedomen Jongmyo.

På kvällen väntar en liten välkomstfest på boendet.

seoul-kulturveckan

Tisdagen börjar med din andra språklektion, och du får även prova på koreansk kalligrafi och skriva ditt namn på koreanska. Efter lunch får du lära dig att göra något annat väldigt koreanskt: att skära ut och skapa en egen liten stämpel med innehåll som du får välja själv.

På kvällen besöker vi den traditionella koreanska marknaden Gwangjang, där det finns massor av spännande mat att testa.

kulturveckan-seoul

onsdagen får du själv välja vad du vill göra på förmiddagen — kanske koppla av vid Han-floden? På eftermiddagen besöker vi COEX mall, ett enormt köpcentrum där du hittar allt det senaste från Sydkorea.

Om du vill resa utanför Seoul under helgen hjälper de lokala samordnarna dig gärna att boka boende och transport den här dagen. Och på kvällen får du hänga med lokalbefolkningen – Gangnam style! Gangnam är en av Seouls mest livliga nöjesdistrikt och här är det alltid fest någonstans.

kulturuka-seoul

Torsdagen börjar med ett besök på templet Jogyesa efter frukost. Det är har anor från 1300-talet och är huvudtemplet för Jogye-orden i den koreanska buddhismen.

Efter lunch vandrar vi upp till Cheongwadae-observatoriet, där du har en fantastisk utsikt över Seoul. Efter det besöker vi Bukchon Hanok, en traditionell koreansk by som har bevarats för att visa hur Seoul kunde se ut för 600 år sedan.

På kvällen får de som vill hänga med till en lokal jazzbar.

fredagen får du lära dig att laga typisk koreansk mat, och resultatet äter vi förstås till lunch. På eftermiddagen är det dags att röra på sig igen — den här gången väntar Seoul Tower på Namsan-berget, den högsta punkten i Seoul.

seoul-korea

Helgen är ledig. Du kan åka runt på egen hand eller tillsammans med andra volontärer, antingen i Seoul eller utanför stan, eller bara ta det lugnt och koppla av på boendet.

 

Kulturveckan tar paus på följande lokala helgdagar:

2024: 1 januari, 9 och 12 februari, 1 mars, 1, 6 och 15 maj, 6 juni, 15 augusti, 3, 9 och 16-18 oktober, 25 december.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback