• volontärresor-bali-barn-förskola

Volontärresa: Jobba på förskola i Ubud på Bali

På det här kombinerade dagiset och förskolan som drivs av vår samarbetspartner på Bali får du jobba med barn från fattiga familjer på landsbygden runt Ubud. Barnen är runt fyra till fem år gamla och verksamheten kostar ingenting för familjerna – verksamheten drivs av donationer, volontärer och engagerad lokal personal.

Du jobbar på förskolan i minst en vecka*
Du bor på volontärcenter strax utanför Ubud, som är Balis kulturella medelpunkt
Minimiålder: 16 år (med förälders godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
1 vecka: 5 300:-*
2 veckor: 7 800:-
3 veckor: 10 200:-
4 veckor: 12 700:-
5 veckor: 15 300:-
6 veckor: 17 800:-
7 veckor: 20 200:-
8 veckor: 22 900:-
9 veckor: 25 300:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt på Bali och Nusa Penida.
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
2024 & 2025
Varje måndag
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa, inklusive ett inbjudningsbrev som du behöver till din visumansökan
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen på Bali, och transfer till volontärboendet i Ubud
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till förskolan
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Bali (Ngurah Rai/Denpasar flygplats) så att du landar mellan midnatt natten till söndag och midnatt natten till måndag. Då ingår hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagnatten kostar hämtningen 500 kr extra.

Kommer du till Bali tidigare i veckan kan vi även ordna hämtning i centrala Ubud på söndagen utan extra kostnad.

Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen den sista veckan. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!

Alla som ska volontärarbeta på Bali måste skaffa ett visum som heter ”C6B Social and Cultural Visa”. Det gäller i 60 dagar från ankomst. Det visumet måste skaffas i förväg, via Indonesiens ambassad i Stockholm.
Du behöver ett intyg på att du ska volontärarbeta, och det får du av oss när du har bokat din volontärresa. Tänk på att ansöka om visumet i god tid!
 
Det är även möjligt att skaffa visumet genom en visumbyrå på Bali, men det är då mycket dyrare. Det kostar då 3 850 000 IDR, som är ca 2 600 kr, och betalningen måste du göra direkt till visumbyrån. Det kan dock vara ett alternativ om du redan är på resande fot. Hör av dig om du vill använda det alternativet, så får du kontaktuppgifter till en lokal visumbyrå av oss.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B. Malaria finns inte på Bali.

 

Volontärarbete med barn på Bali

Den här volontärresan kräver att du tycker det är roligt att jobba med barn! Barnen är många och det kan stundtals vara lite stökigt och högljutt – var beredd på att bli överfallen! Om du tycker det låter mer jobbigt än kul är det här inte rätt projekt för dig, men för dig som gillar att jobba med barn i förskoleåldern på ett fritt sätt är det här rätt ställe för dig som volontär. Du kommer inte att undervisa barnen i traditionell mening, utan mer leka med dem och se till att de har kul, men även hålla en viss ordning så att lekarna inte urartar helt!

volontärarbete-barn-baliLite tid för undervisning finns det dock, och att lära barnen några grundläggande ord och fraser på engelska lägger en god grund för deras stundade skolgång. Som volontär på den här förskolan har du fria händer att lära ut engelska på ett roligt sätt. Du jobbar med barnen före lunch, och med administration och förberedelser av morgondagens aktiviteter efter lunch.

Du får antingen volontärarbeta på vår samarbetspartners egen förskola, eller på en kommunal förskola.volontärresa-förskola-bali-indonesien

 

 

Förskoleprojektet är stängt under följande lokala helgdagar och skollov:

2024:

 • 1 januari
 • 8 februari
 • 11 mars
 • 10 april
 • 1, 9 och 23 maj
 • Hela juni, juli och augusti
 • 23 december till 3 januari 2025

Vill du jobba med barn på Bali under sommaren eller i slutet av december rekommenderar vi stället vårt barn- och miljöprojekt eller våra skolprojekt.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete på Bali med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Ubud än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer på Bali

Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Pejeng, strax utanför Ubud, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Om du vill ha ett eget rum kan vi oftast ordna det mot en extra kostnad, men antalet rum är begränsat så vi rekommenderar att boka det i god tid.

volontärboende-ubud-bali

Du får tillgång till wifi, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels lokal, och ris eller nudlar är basen i de flesta rätter. Det finns vegetariska alternativ.

volontärboende-ubud-bali2

Du handtvättar din egen tvätt, eller kan lämna in den för maskintvätt för en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhuset får du inte dricka alkohol. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Bali

✔ Det finns många bankomater och affärer i Ubud, så det mesta går att köpa på plats.

✔ Om du vill ringa hem kan du enkelt köpa ett nytt SIM kort i de allra flesta butiker, den lokala personalen hjälper dig gärna.

✔ Det är regnperiod på Bali från december till mars – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Sabina, 19, Kristinehamn
  Svara

  Allt har varit jätte jätte bra och jag önskar att jag kunde få stanna längre!! Introduktionsveckan var intressant för mig som aldrig varit på Bali förut och ungarna var så mysiga! Det enda negativa var väl att det var jätte långa köer på flygplatsen när jag landande men det är ju inget att göra åt. Tack för att ni svarade på alla mina frågor innan jag åkte, jag kände mig jätte jobbig men jag hade aldrig varit utomlands på egen hand förut.

 • Jonathan, 21, Luleå
  Svara

  Bali är verkligen ett paradis. Det passade mig perfekt att få kombinera semester och samtidigt göra nytta och ha kul på förskolan. Jag blir lätt utråkad och pallar inte att ligga på stranden varenda dag, så det här var kanon för mig! Jag har aldrig sovit så gott heller, trots att jag delade rum med flera andra. Barnen hade energi att driva ett mindre kärnkraftverk, men det var verkligen jättekul!

 • Sofia, 20, Lysekil
  Svara

  Nu har jag kommit hem till Sverige igen efter en helt underbar resa och upplevelse på Bali. Har haft det jätte, jättebra och har träffat många nya och antagligen livslånga vänner från alla delar av världen. 8 veckor var en väldigt bra tid att vara borta då vi hann göra nästan hela Bali under de helger vi hade och även hade tid att bara ta det lugnt och inte stressa. Jag har lagt upp lite bilder från resan på min blogg: http://fotografy.blogg.se/category/bali-14.html. Tack åter igen!

 • Anneli, 28, Malmö
  Svara

  Jag vet inte vad jag saknar mest från Bali…. barnen, klimatet eller alla nya vänner jag fick på Bali…. Allt var fantastiskt! 😀

 • Lovisa, 19, Enköping
  Svara

  Hej!

  Hade det jätte bra under mina två månader på Bali! Det bästa med resan var helt klart min underbara klass, barnen är jätte söta och det är jätte kul att vara med dom.

  Jag rekommenderar andra resa genom er organisation, fick bra med information och snabba svar. Personalen på plats är också jätte trevliga och hjälpsamma.

  Jag är glad att jag valde att stanna i två månader för det känns som att man verkligen kunde få en bra och nära relation med barnen. Så att om man verkligen vill komma nära barnen skulle jag rekommendera att stanna en längre period.

 • Amanda, 18, Bålsta
  Svara

  Högsta betyg till er på Indigo Travel som alltid hade snabba och bra svar på alla mina frågor innan jag åkte, och lika högt betyg till personalen på plats som verkligen gjorde allt för att man skulle känna sig som hemma!
  Det här var en fantastisk resa och jag rekommenderar verkligen att åka som volontär till Bali. Det är så utvecklande, och kanske lärde jag mig mer om mig själv än vad jag lyckades lära barnen, men jag hoppas och tror att de hade lika kul som jag!! ?