Upplev mer av Bali än ”bara” volontärarbete! En intressant start på resan för dig som ska volontärarbeta i Ubud, eller på sköldpaddsprojektet på Nusa Penida.
✔ Du bor i volontärcenter i Ubud, som är Balis kulturella medelpunkt
✔ Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
✔ Maxålder: Ingen övre gräns
✔ Barnfamiljer är välkomna
Kulturveckan går endast att boka i samband med volontärarbete eller hälsoveckan på Bali.
Kommer du till Bali tidigare i veckan kan vi även ordna hämtning i centrala Ubud på söndagen utan extra kostnad.
Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen den sista veckan. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!
Den här veckan är en valfri introduktion till Ubud och Bali, som endast kan bokas ihop med volontärarbete eller hälsoveckan. Under veckan får du lära dig grunderna om den balinesiska kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området. Vi rekommenderar att börja med kulturveckan, men det går även bra att lägga den sist i din vistelse på Bali, eller som en veckas paus från volontärarbetet om du föredrar det.
Programmet kan ändras på grund av väder och vind och andra yttre omständigheter, men i stora drag ser det ut så här:
Måndag: Kulturveckan börjar med en genomgång av programmet, och därefter får du delta i en föreläsning och diskussion om balinesisk kultur. Efter lunch besöker vi Ubud Monkey Forest, eller ”Sacred Monkey Forest Sanctuary” som det egentligen heter. Det är en av Ubuds största turistattraktioner. Här bor runt 600 långsvansade makaker, och det går bra att mata dem om du vill. Det finns bananer att köpa på på plats. Aporna är inte rädda för människor, men vi rekommenderar att inte låta dem klättra på dig och du ska självklart inte försöka lyfta upp dem. Att bli biten eller riven av en apa är ingen bra start på din resa, och det är bättre att betrakta dem på lite avstånd. Inom området finns också tre intressanta hinduiska tempel från 1300-talet som är väl värda ett besök.
På kvällen väntar en välkomstmiddag med balinesisk mat och traditionell dans i Ubud Palace, där Balis kungafamiljer bodde en gång i tiden. Nu är palatset öppet för allmänheten, och ger en intressant inblick i balinesisk arkitektur och kultur. Tisdag: Lektion i det lokala språket – balinesiska – på förmiddagen. Balinesiska talas av mindre än 4 miljoner människor och är inget lätt språk att lära sig, men om du kan några ord och fraser kommer att det att imponera på lokalbefolkningen och göra deras leenden ännu bredare! Efter lunch tar vi en rundtur i området och besöker bland annat en av Bali berömda risterrasser, som inte bara är vackra att titta på utan funktionella. I kuperat landskap gäller det att hindra avrinning och erosion. Vi får samtidigt en inblick i det fridfulla vardagslivet på landet på Bali.
Onsdag: Ytterligare en språklektion på förmiddagen, och efter lunch får du lära dig att måla batik på lokalt sätt. Ska du göra det någonstans är Bali det bästa stället – ordet batik härstammar från Indonesien och här är man experter på det. Batikmålning passar alla åldrar.
Torsdag: Matlagningskurs på förmiddagen – lär dig laga balinesisk mat. Resultatet äter vi förstås till lunch! Eftermiddagen blir ännu en workshop: du får göra din egen Canang Sari, en liten korg med ris och blommor som de flesta hinduer på Bali ger som tack till gudarna varje dag, eller så ofta de har möjlighet.
Fredag: Introduktionsveckan fortsätter i religionens tecken, och avslutas med ett besök på Pura Tirta Empul – Balis mest kända tempel. Det började byggas år 962 och är tillägnat Vishnu. Templet är känt för sitt heliga och rena källvatten, och många av Balis invånare kommer ofta hit för ett renande bad. Var beredd på att vattnet är kallt!
Helgen är ledig, du kan till exempel upptäcka mer av Bali på egen hand eller med de andra volontärerna, eller koppla av på någon av de många stränderna.
Senaste Kommentarer & feedback