• kulturvecka-kambodja

Kulturvecka: Lär känna spännande Kambodja

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  2,800 sek

På grund av COVID-19 och omstruktureringar hos vår samarbetspartner i Kambodja kommer kulturveckan tyvärr inte att arrangeras den närmsta tiden. Det går dock utmärkt att börja volontärarbeta redan den första veckan, och du får då en endagsintroduktion till den lokala kulturen den första måndagen.

Upplev Siem Reap, och lär dig mer om Kambodjas historia, kultur och religion under den här veckan som är en bra introduktion till ditt volontärarbete i Kambodja.

Du bor på volontärcenter i Siem Reap och Samraong
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns

2021
2.800:-
Kulturveckan går endast att boka i samband med skolprojektet, fotbollsprojektet eller bygg- och renoveringsprojektet i Samraong.
2021
Inga datum inplanerade.
Ingår:
💗 Hjälp med planering inför din resa
💗 Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela vistelsen
💗 Hämtning på flygplatsen i Siem Reap
💗 Transfer till volontärboendet i Samraong (på onsdagen)
💗 Alla lokala resor och inträden under kulturveckan
💗 Allt boende under din vistelse
💗 Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
💗 En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Siem Reap så att du landar dagen innan kulturveckans första dag (du ska alltså landa på en söndag) – mellan kl 06.00 och 16.00. Du bor i Siem Reap de tre första nätterna.
Som svensk medborgare måste du ha visum för att resa in i Kambodja. Det skaffar du enkelt på https://www.evisa.gov.kh/. Visumet kostar 30 dollar och gäller i 30 dagar, och går att förnya med ytterligare 30 dagar på plats i Kambodja. Visumet måste användas inom tre månader från det datum det utfärdats, så ansök inte för tidigt. Glöm inte att skriva ut två kopior av visumet – en häftas fast i passet och en lämnas till passkontrollanten.

Du kan även få visum vid ankomsten till Kambodja (visa on arrival), om du flyger till Phnom Penh eller Siem Reap. Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.

Om du ska stanna i Kambodja längre än 30 dagar kan du åka över gränsen till Thailand innan visumet går ut, och stanna där i en kvart eller i en dag eller två. Samraong ligger bara 35 km från gränsen till Thailand.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt tyfoidfeber. I nordvästra Kambodja finns en liten risk att smittas av malaria. Du bör diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

En bra introduktion till ditt volontärarbete i Kambodja

Den här veckan får du lära dig grunderna om den kambodjanska kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området tillsammans med andra nyanlända volontärer. Om du väljer att vara med på kulturveckan tillbringar du de två första dagarna  i Siem Reap – annars ordnar vi transport direkt till Samraong på söndagen eller måndag morgon, beroende på när du landar.

Kambodja är känt för sin gamla och fascinerande tempel och vi börjar måndagen med att besöka ett av dem – Wat Thmey, som är mest känt för sin samling av kranier från Röda Khmerernas folkmord på 70-talet. En sorglig men mycket viktig del av Kambodjas historia. Vi hinner även med Kambodjas enda museum för andra världskriget och det betydligt muntrare Artisan d’Angkor, där du får lära dig mer om kambodjanskt konsthantverk. Efter lunch får du en guidad tur i Siem Reap och vi besöker bland annat den stora marknaden, den gamla marknaden och det stora köpcentret Lucky Supermarket, så du har alla chanser att köpa allt du har behov av inför din volontärtid. På kvällen väntar Pub Street och nattmarknaden.

kambodja-volontärarbete

Tisdagen börjar med ett besök på en silkesfarm, där du får se hur processen från silkesfjäril till silkestyg går till, och vi besöker en stor sjö/vattenreservoar som heter West Baray. Den som vill kan ta ett snabbt dopp om tiden och vädret tillåter, eller bara njuta av utsikten. Efter lunch får du prova på massage på kambodjanskt vis och koppla av vid poolen. För de som orkar och vill finns Pub Street kvar även på tisdagskvällen!

west-baray-och-nattmarknaden

Efter frukost på onsdagen tar vi taxi till Samraong, där du får flytta in på volontärcentret. Vi äter lunch i volontärhuset och du kommer att få veta mer om volontärprojekten som börjar kommande vecka. Vi tar dig med på en rundtur så att du lär dig hitta i byn.

På torsdagen besöker vi vår samarbetspartners egen skola på förmiddagen, och efter lunch får du lära dig några grundläggande ord på khmer, som språket heter, och vi hinner även med en lektion i kambodjansk kultur och en matlagningslektion!

frivillig-arbeid-kambodsja

Fredag förmiddag ägnas åt buddhismen.  Vi besöker ett lokalt tempel, får se hur munkarnas vardag ser ut genom att delta i deras sysslor och får en pratstund med dem. Eftermiddagen är ledig. Du kan träna på de ord du har lärt dig tillsammans med lokalbefolkningen, umgås med de andra volontärerna, eller bara ta det lugnt.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback