• kulturvecka-kambodja

Kulturvecka: Lär känna spännande Kambodja

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  2,900 sek

Upplev Siem Reap, och lär dig mer om Kambodjas historia, kultur och religion under den här veckan som är en bra introduktion till ditt volontärarbete i Kambodja.

Kulturveckan är i Siem Reap, där du även hittar Angkor Wat
Du bor tillsammans med andra internationella volontärer
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns

2023
2 900:-
Kulturveckan går endast att boka i samband med ett av volontärprojekten i Samraong, 14 mil norr om Siem Reap.
2023 & 2024
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela vistelsen
✅ Hämtning på flygplatsen i Siem Reap
✅ Transfer till volontärboendet i Samraong (efter kulturveckan)
✅ Alla lokala resor och inträden under kulturveckan
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Siem Reap så att du landar dagen innan kulturveckans första dag (du ska alltså landa på en söndag) – mellan kl 06.00 och 16.00.
Som svensk medborgare måste du ha visum för att resa in i Kambodja. Det skaffar du enkelt på https://www.evisa.gov.kh/. Visumet kostar 30 dollar och gäller i 30 dagar, och går att förnya med ytterligare 30 dagar på plats i Kambodja. Visumet måste användas inom tre månader från det datum det utfärdats, så ansök inte för tidigt. Glöm inte att skriva ut två kopior av visumet – en häftas fast i passet och en lämnas till passkontrollanten.

Du kan även få visum vid ankomsten till Kambodja (visa on arrival), om du flyger till Phnom Penh eller Siem Reap. Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.

Om du ska stanna i Kambodja längre än 30 dagar kan du åka över gränsen till Thailand innan visumet går ut, och stanna där i en kvart eller i en dag eller två. Samraong ligger bara 35 km från gränsen till Thailand.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt tyfoidfeber. I nordvästra Kambodja finns en liten risk att smittas av malaria. Du bör diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

En bra introduktion till ditt volontärarbete i Kambodja

Den här veckan får du lära dig grunderna om den kambodjanska kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området tillsammans med andra nyanlända volontärer. Om du väljer att vara med på kulturveckan tillbringar du den första veckan i Siem Reap, och transfer till Samraong där du kommer att volontärarbeta sker under helgen.

Kulturveckan börjar med en praktisk genomgång på måndagen. Du får en genomgång av vad du ska tänka på för att respektera lokalbefolkningen under din volontärresa, och får möjlighet att ställa alla frågor du kan ha samlat på dig.

De lokala samordnarna tar dig med till en traditionell marknad och till en lokalt buddhistiskt tempel. Om du behöver växla pengar, skaffa ett lokalt simkort och annat praktiskt får du även hjälp med det. Måndagen avslutas på Pub Street och Siem Reaps spännande kvällsmarknad.

siem-reap-kultur

 tisdagen tar vi en cykeltur på landsbygden runt Siem Reap, och du får se hur lokalbefolkningen lever. På kvällen väntar grillkväll på volontärboendet.

kulturvecka-kambodja

onsdagen får du lära dig några grundläggande ord och fraser på khmer, som det lokala språket heter. Om du bara lär dig några ord kommer det att uppskattas mycket — i Siem Reap kommer du att se många västerländska turister som är här för att se Kambodjas stolthet Angkor Wat, men de stannar oftast bara några dagar och de flesta kan inte ens säga hej på khmer. Du kommer att få många uppskattande leenden om du lär dig det!

Du får även lära dig laga typisk kambodjansk mat på onsdagen.

frivillig-arbeid-kambodsja

Torsdagen börjar med ett besök på ett lokalt buddhistiskt tempel, där du får vara med och skänka mat till munkarna och får en inblick i hur de lever. Det är en vardag som är långt från den vi är vana vid, men buddhistmunkar i Kambodja brukar vara oväntat roliga och gästfria, så tveka inte att prata med de som vill och som kan lite engelska.

På eftermiddagen är det utflyktsdags, och du får njuta av utsikten från berget Phnom Krom.

frivillig-arbeid-kambodsja

Kulturveckan avslutas på fredagen, och den sista dagen får du prova på traditionellt kambodjanskt hantverk. Du får även en introduktion till volontärprojekten.

Under helgen ordnas transport till Samraong, som ligger 14 mil norr om Siem Reap. Där väntar volontärprojekten, som börjar på måndagen vecka 2.

Om du vill besöka den fascinerande ruinstaden Angkor Wat under din tid som volontär i Kambodja rekommenderar vi att göra det antingen före kulturveckan eller när du har avslutat ditt volontärarbete.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback