• frivillig-arbeid-skole-indonesia

Volontärresa: Undervisa i Ubud på Bali

På Bali behövs både erfarna lärare och nybörjare – din tidigare erfarenhet avgör hur mycket ansvar och eget arbete du tilldelas. Men även du som aldrig undervisat tidigare kommer att välkomnas med öppna armar! Du undervisar i engelska, och kommer även att få vara med och arrangera idrott, spel och lekar för barnen.

Du undervisar i minst en vecka*
Du bor i volontärcenter i Ubud, som är Balis kulturella medelpunkt
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
1 vecka: 5 300:-*
2 veckor: 7 800:-
3 veckor: 10 200:-
4 veckor: 12 700:-
5 veckor: 15 300:-
6 veckor: 17 800:-
7 veckor: 20 200:-
8 veckor: 22 900:-
9 veckor: 25 300:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt på Bali och Nusa Penida.
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
2024 & 2025
Varje måndag
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa, inklusive ett inbjudningsbrev som du behöver till din visumansökan
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen på Bali, och transfer till volontärboendet i Ubud
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till skolan
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Bali (Ngurah Rai/Denpasar flygplats) så att du landar mellan midnatt natten till söndag och midnatt natten till måndag. Då ingår hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagnatten kostar hämtningen 500 kr extra.

Kommer du till Bali tidigare i veckan kan vi även ordna hämtning i centrala Ubud på söndagen utan extra kostnad.

Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen den sista veckan. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!

Alla som ska volontärarbeta på Bali måste skaffa ett visum som heter ”C6B Social and Cultural Visa”. Det gäller i 60 dagar från ankomst. Det visumet måste skaffas i förväg, via Indonesiens ambassad i Stockholm.
Du behöver ett intyg på att du ska volontärarbeta, och det får du av oss när du har bokat din volontärresa. Tänk på att ansöka om visumet i god tid!
 
Det är även möjligt att skaffa visumet genom en visumbyrå på Bali, men det är då mycket dyrare. Det kostar då 3 850 000 IDR, som är ca 2 600 kr, och betalningen måste du göra direkt till visumbyrån. Det kan dock vara ett alternativ om du redan är på resande fot. Hör av dig om du vill använda det alternativet, så får du kontaktuppgifter till en lokal visumbyrå av oss.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B. Malaria finns inte på Bali.

 

Volontärarbete som lärare på Bali

Den totala arbetstiden per dag är ca fem timmar, varav två används till förberedelser på förmiddagarna och tre till undervisning på eftermiddagarna. Du undervisar antingen på en lokal skola eller på vår lokala samarbetsarbetspartners undervisningscenter. Du undervisar antingen ensam, om du känner dig bekväm med det och har tidigare erfarenhet från undervisning, eller tillsammans med en lokal samordnare eller en annan volontär.

jobbe-frivillig-bali

 

Glöm traditionella engelskalektioner – här är det bara din fantasi som sätter gränserna! Lektionerna kan innefatta lekar, sång, musik, idrott, ritande eller något annat som gör att barnen tycker att det är roligt att lära sig engelska och blir motiverade att fortsätta. Volontärarbete ska vara roligt – och det är det här!

Du kommer garanterat att mötas av leenden och glädje – lokalbefolkningen på Bali är kända för sin vänlighet och öppenhet, och barnen är förstås inga undantag!

volontärresa-skola-bali

 

Undervisningsprojektet är stängt under följande lokala helgdagar, examensveckor och skollov:

2024:

 • 1 januari
 • 8 februari
 • 11 mars
 • 25-29 mars (det går bra att jobba på en förskola istället)
 • 11 april
 • 13-24 maj (det går bra att jobba på en förskola istället)
 • 17 augusti
 • 16-20 september (det går bra att jobba på en förskola istället)
 • 2-6 december (det går bra att jobba på en förskola istället)
 • 25 december

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete på Bali med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Ubud än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer

Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Pejeng, strax utanför Ubud, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Om du vill ha ett eget rum kan vi oftast ordna det mot en extra kostnad, men antalet rum är begränsat så vi rekommenderar att boka det i god tid.

volontärboende-ubud-bali

Du får tillgång till wifi, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels lokal, och ris eller nudlar är basen i de flesta rätter. Det finns vegetariska alternativ.

volontärboende-ubud-bali2

Du handtvättar din egen tvätt, eller kan lämna in den för maskintvätt för en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning – det är inte att rekommendera under hälsoveckan. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhuset får du inte dricka alkohol. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt deltagande.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Bali

✔ Det finns många bankomater och affärer i Ubud, så det mesta går att köpa på plats.

✔ Om du vill ringa hem kan du enkelt köpa ett nytt SIM-kort i de allra flesta butiker, den lokala personalen hjälper dig gärna.

✔ Det är regnperiod på Bali från december till mars – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Riitta och Anette, 50+
  Svara

  Första veckans introduktionsvecka innehåller bra med aktiviteter och språkklass vilket ger en bra introduktion till och överblick över kultur samt den närmaste omgivningen.

  Den andra veckans undervisning upplevdes som en rivstart. Vi samlades utanför Green Lions kontor för att bli transporterade ut till skolorna. Barnen här på Bali har delvis en annan fostran än den vi är vana vid så det blev lite krock i starten. Krocken kan givetvis delvis beror på våra olika förväntningar på varandra. Eleverna vill leka och ha roligt medan vi volontärer har ett krav på oss om att hålla en undervisning som utvecklar deras engelska, vilket är vårt huvuduppdrag. Vi uppfattar att behovet är stort gällande engelska undervisning, oavsett inriktning man väljer inom volontärarbetet.

  Vi uppfattar att det är en skillnad mellan pojkar och flickor och att pojkar kan värderas högre. Ett tips innan ankomst till Bali är att man förbereda sig hemma. Har man ingen vana för undervisning är det ett bra tips att tala med någon pedagog och få tips och råd innan man åker. Barn har olika behov beroende på sin ålder. Vi har även hört av andra volontärer som inte haft erfarenhet av undervisning, att de innan avresa önskar att de tag in mer information om hur man undervisar, för att göra ett bättre arbete utifrån de förutsättningar som finns här.

  De volontärer som kommer till Bali är i varierande åldrar, de flesta runt 20 års åldern men även äldre förekommer. Det går bra att resa ensam som volontär. Gemenskap uppstår på de olika homestay som finns runt om i Ubud och som man blir placerad vid. Personalen är tillmötesgående och väldigt hjälpsamma. Volontärerna brukar också hjälpa varandra med tips och råd inför undervisning.

  Volontärboendet är enkelt men förhållandevis rent. Man får enkel kost tre gånger om dagen och på helger får man två gånger om dagen. Man är ledig varje helg och många passar då på att åka iväg på olika resemål runt om på Bali.

  Vi har trivts väldigt bra med vårt volontärarbete och med den lokala organisationen i Ubud. Vi tycker de ger en bra introduktion om Bali. Bali är en fantastiskt fin ö, lätt att resa runt i. Finns många vackra platser att besöka om man vill. Fritidsproblem finns inte, oavsett vilka aktiviteter man är intresserad av, finns något för alla!

 • Emilia
  Svara

  Denna resan är bland det bästa jag har gjort! Mina 8 veckor på Bali skulle jag inte byta mot något annat.
  Det var så fint att få lära känna barnen och få hjälpa dom att lära sig engelska. Både Indigo och Green Lion (dom som har hand om en i Ubud) var båda väldigt hjälpsamma med allt!
  Bali är en fantastisk plats, alla människorna är så vänliga och Ubud är verkligen en plats att älska.
  Så om ni är intresserade av detta projektet eller något annat på Bali, tveka inte!

  Har lagt ut lite bilder på min blogg från och under resan —–> http://eewmiliaa.blogg.se/category/tva-manader-pa-bali.html

 • Dita, 24, Falun
  Svara

  Jag vill tacka er för all den hjälp jag fått inför volontärresan! Utan det hade jag inte känt mig så säker och bekväm med resan. Jag är otroligt nöjd med både min insats och personalen på Green Lion på Bali 🙂

 • Hanna Svantesson
  Svara

  Jag har trivts jättebra med programmet här, Green Lion och projektet har varit över mina förväntningar! 🙂 Tillmötesgående personal och kul och utmanande projekt!

 • Emil, 20, Lidköping
  Svara

  Rekommenderar varmt den här volontärresan! Jag har blivit så varmt omhändertagen här och det enda problemet är att jag måste åka hem på lördag! Uppskattar även allt stöd jag fick av er innan avresa och att ni hade bra svar på alla mina frågor!