• yogaresa-bali-lovina

Hälsovecka: Lär dig yoga och meditation i Lovina på Bali

På grund av COVID-19 och omstruktureringar hos vår samarbetspartner på Bali kommer projekten i Lovina tyvärr inte att vara igång den närmsta tiden. Vi rekommenderar projekten i Ubud i centrala Bali och på Nusa Penida istället.

Unna dig en vecka bara för dig – för ditt eget välbefinnande. Här får du lära dig grunderna i yoga och meditation, som kan vara ett första steg till ett hälsosammare och längre liv!

Du bor på volontärcenter i Tukad Mungga, fem minuters gångväg från stranden!
Det går att boka hälsoveckan tillsammans med volontärarbete eller kulturveckan
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.

2021
1 vecka i samband med bokning av volontärresa till Bali: 3.600:-
2 veckor. Kulturveckan + Hälsoveckan 7.400:-
 
2021
Inga datum inplanerade ännu.
Ingår:
💗 Hjälp med planering inför din resa
💗 Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela vistelsen
💗 Hämtning på flygplatsen på Bali, och transfer till volontärboendet i Ubud
💗 Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
💗 Allt boende under din vistelse
💗 Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
💗 En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutad vistelse
Du bör boka ditt flyg till Bali (Denpasar flygplats) så att du landar mellan kl 06 och 20 dagen innan projektet börjar, dvs söndagen. Då ingår hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagskvällen kostar hämtningen extra.
Kommer du till Bali tidigare i veckan kan vi även ordna hämtning i centrala Ubud på söndagen utan extra kostnad.
Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen den sista veckan. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du även ska volontärarbeta på Bali behöver du skaffa visum på Indonesiens ambassad i förväg. Se mer info under visumfliken på våra volontärprojekt.

Om du inte ska volontärarbeta gäller följande:
Om du ska stanna i Indonesien i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum alls.

Ska du stanna i landet i 31-60 dagar kan du skaffa visum vid ankomst (Visa on arrival). Då får du ett visum som gäller i 30 dagar, och som går att förlänga med 30 dagar på plats på Bali.

Om du ska stanna i 31-90 dagar kan du även skaffa visum på den indonesiska ambassaden i Sverige före avresa. Sök turistvisum, och uppge ingenting om volontärarbete. Ett utfärdat visum är giltigt i 60 dagar och måste användas inom 90 dagar från utfärdandet. Det går att förlänga med 30 dagar på plats på Bali. Om du inte reser in i Indonesien inom de 90 dagarna blir visumet ogiltigt, så ansök inte för tidigt.

Mer information finns på indonesiska ambassadens hemsida: http://kemlu.go.id/stockholm/en/layanan-visa/Pages/Tourist-Social-Visa.aspx/

Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B. Malaria finns inte på Bali.

 

Lär dig grunderna i yoga och meditation i mysiga Lovina på norra Bali!

I området Lovina Beach på norra Bali erbjuder vi ett lite lugnare alternativ än Ubud för dig som vill koppla av och ha nära till stranden på din lediga tid!

Yoga är ett grundläggande begrepp i indisk filosofi, psykologi och religion och var i äldre indisk tradition beteckning på ett flertal olika fysiska och kontemplativa tekniker. Det yttersta målet med yoga har traditionellt beskrivits som moksha, som betyder frihet och frigörelse.

Från början fanns ett starkt samband med indisk religion, men idag utövas yoga i första hand för att minska stress, hålla kroppen smidig, och öka välbefinnande och hälsa.

yogakurs-utomlands-bali

Meditation är en systematiskt använd psykisk och kroppslig teknik som innebär fokusering och koncentration kombinerad med avspänning. Meditation presenteras i väst ofta som en metod för avspänning. Detta har sin grund i att vissa fysiologiska förändringar kan uppstå under meditation och registreras, förändringar som är de rakt motsatta till en stressreaktion:

 • minskad andnings- och pulsfrekvens,
 • minskad syreförbrukning,
 • minskad ämnesomsättningshastighet,
 • sänkning eller stabilisering av blodtrycket,
 • minskad ledningsförmåga i huden.

Under den här veckan får du lära dig grunderna i yoga och meditation, men du kommer självklart inte att bli fullärd utan den här veckan ska endast ses som en introduktion. Vill du behärska teknikerna krävs kontinuerlig träning under en lång tid.

Hälsoveckan arrangeras av vår samarbetspartner på Bali, och går att kombinera med volontärarbete, antingen som ett avbrott i volontärarbetet eller som en skön avslutning på din tid som volontär på Bali. Det går även att kombinera hälsoveckan med kulturveckan.


Så här ser programmet ut dag för dag (måndag till fredag):

06:00 Yoga och meditation (introduktion på måndagen)

08:00 Frukost med färsk juice, frukt och te

08:30 Fritid, som du får spendera hur du vill – kanske på stranden?

12.00 Lunch

13.00 Fritid, som du får spendera hur du vill (spabehandling och avkoppling på fredagen)

16.00 Yoga och meditation

18.00 Fikapaus med färsk juice, frukt och te

18.30 Middag


Obs: På den här resan krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.


 

Boende för våra deltagare i Lovina Beach

Under hälsoveckan bor du på vår lokala samarbetspartners center i området Buleleng, fem minuters gångväg från stranden.  Du får dela rum med en eller flera andra deltagare och volontärer av samma kön. Om du vill ha ett eget rum kan vi oftast ordna det mot en extra kostnad, men antalet rum är begränsat så vi rekommenderar att boka det i god tid.

volontararbete-bali-lovina-boende

Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns inget varmvatten, men en svalkande dusch brukar vara skönt i värmen. Det finns även en mysig swimmingpool på boendet. Du får tillgång till wifi, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels vegetarisk och består oftast av lokala rätter med nudlar och ris som bas.

frivillig-arbeid-bali-lovina-bolig

Du kan tvätta för hand, eller betala lite extra för att få den maskintvättad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhuset får du inte dricka alkohol. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt deltagande.

 

Att tänka på inför din resa till Bali

• Det finns många bankomater och affärer i Lovina, så det mesta går att köpa på plats.

• Om du vill ringa hem kan du enkelt köpa ett nytt SIM kort i de allra flesta butiker, vår personal på plats hjälper dig gärna.

• Det är regnperiod på Bali från december till mars – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Catarina Cronvall
  Svara

  Hej jag är en mamma på 50 som gärna vill uppleva ett härligt äventyr och lugn tillsammans med min dotter på 20 år .
  Vi har tittar runt lite och är nyfikna på hälsoveckan och äventyrsveckan 🙂
  Hur när och vart får vi mer inf ?
  Kan man lägga upp det så här
  Introduktions v
  Hälsoveckan
  Äventyr eller hjälpa sköldpaddor
  Och kan vi boka ett dubbelrum med ege toalett ?
  Vad kostar detta extra ?
  Med vänliga hälsningar
  Catarina

  • Lennie Segerblad
   Svara

   Hej Catarina,

   Tack för din förfrågan. Vi skickar strax ett mail med mer information! 🙂

 • Catarina Cronvall
  Svara

  Mitten av mars gäller frågan .