• volontärresor-indonesien-lombok

Volontärresa: Jobba på förskola på ön Lombok

Volontärarbeta på en förskola i Senggigi på Lombok – en mysig ö strax öster om Bali, med en egen intressant kultur!

Du jobbar på förskolan i minst en vecka*
Du bor tillsammans med andra volontärer, nära havet
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2020
1 vecka: 4.250:-
2 veckor: 6.350:-
3 veckor: 8.450:-
4 veckor: 10.550:-
5 veckor: 12.700:-
6 veckor: 15.050:-
7 veckor: 17.150:-
8 veckor: 19.300:-
9 veckor: 21.750:-*
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med skolprojektet på Lombok. 
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2020 även för projektstart under 2021.
2020 & 2021
Varje måndag, men projektet är stängt i juni och juli och delar av december.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen på Lombok
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till förskolan
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt, men oftast räcker hemförsäkringen)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du bör boka ditt flyg till Lombok så att du landar mellan kl 06 och 20 dagen innan projektet börjar, dvs söndagen. Då ingår gratis hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagskvällen kostar hämtningen extra.
Om du kommer med båt från Bali eller reser runt på Lombok innan du börjar volontära kan vi ordna hämtning i centrala Senggigi klockan 14.00 på söndagen.
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att behålla rummet till lunchtid på lördagen.
Du behöver skaffa visum på Indonesiens ambassad i Stockholm innan du åker. Du kan antingen göra det personligen eller via post. Visumet du ska söka heter ”B-211” (Social Visa) och det tar högst tre arbetsdagar att utfärda. Med det visumet kan du stanna i Indonesien i upp till 60 dagar, och det går att förlänga på plats upp till fyra gånger.

Du behöver bifoga ett inbjudningsbrev som du får av oss när du har bokat, och vi hjälper dig självklart genom visumprocessen utan kostnad. Läs mer här:
https://indigotravel.se/nya-visumregler-for-volontararbete-pa-bali/
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B. Malaria finns inte på Lombok.

 

Volontärarbete på förskola på Lombok, Indonesien

Som volontär på förskolan på Lombok är din huvuduppgift att lära barnen engelska på ett lekfullt och roligt sätt. Det kan vara genom sång och musik, enkla ord och fraser och framför allt genom att låta barnen tycka det är kul att lära sig något nytt!

volontär-förskola-lombok

Du får stöd av förskolans ordinarie personal, och oftast får du hjälpa honom eller henne i en timme och själv hålla i aktiviteterna i ungefär en timme per dag. Du jobbar måndag till fredag, och är på förskolan ungefär två timmar på förmiddagarna. Efter lunch finns tid att förbereda nästa dags aktiviteter – men det finns förstås även tid att koppla av och njuta av livet på Lombok!

volontär-förskola-lombok-indonesien

 

Förskoleprojektet är stängt under följande lokala helgdagar och skollov:

2020:

 • 1 januari
 • 25 mars
 • 10 april
 • 24 april-9 maj (det går bra att jobba med skolrenovering istället)
 • 21-30 maj (det går bra att jobba med skolrenovering istället)
 • 1 juni
 • 17 augusti
 • 20 augusti
 • 29 oktober

*Den 23 juni till 4 juli och 21-31 december är det lov på förskolan. Då går det bra att volontärarbeta med engelskundervisning för skolbarn istället, under lite mer fria former än under skolåret.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Lombok? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en veckas paus från volontärarbetet.

 

Boende för våra volontärer på Lombok

Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Senggigi, på västkusten, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum.

volontär-lombok

Du får tillgång till wifi, det finns varm dusch, och du får tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels lokal, och ris eller nudlar är basen i de flesta rätter. Det finns vegetariska alternativ.

volontär-lombok-boende

Du handtvättar din egen tvätt, eller kan lämna in den för maskintvätt för en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhuset får du inte dricka alkohol. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Lombok

• De flesta av invånarna är muslimer – respektera den lokala kulturen genom att inte klä dig i linne och kort kjol.

• Kör gärna ett lokalt simkort för att hålla kontakten med den lokala personalen och andra volontärer.

• Det är regnperiod på Lombok från december till mars – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback