• volontararbete-flores-kulturvecka-sepia

Kulturvecka: Upptäck spännande Flores

På grund av COVID-19 och omstruktureringar hos vår samarbetspartner i Indonesien kommer projekten på Flores tyvärr inte att vara igång den närmsta tiden. Vi rekommenderar projekten i Ubud i centrala Bali och på Nusa Penida istället.

Planerar du att volontärarbeta på Flores? Då är den här veckan en utmärkt start på din resa, och den rekommenderas särskilt för dig som inte varit på Flores tidigare.

Du bor tillsammans med andra volontärer, i Labuan Bajo på Flores
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns

2021

2.800:- 

Kulturveckan går endast att boka i samband med en volontärresa till Flores.

202
Inga datum inplanderade ännu.
Ingår:
? Hjälp med planering inför din resa, inklusive ett inbjudningsbrev som du behöver till din visumansökan
? Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
? Hämtning på Komodo flygplats och transfer till volontärboendet
? Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
? Alla lokala resor och inträden under kulturveckan
? Allt boende under din vistelse
? Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
? En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Komodo Airport (LBJ) på Flores så att du landar mellan kl 06 och 20 dagen innan projektet börjar, dvs söndagen. Då ingår gratis hämtning på flygplatsen. Om du kommer en annan dag, senare på söndagskvällen eller med båt från någon av de andra Sundaöarna behöver du ta dig till boendet i Labuan Bajo på egen hand.
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att behålla rummet till lunchtid på lördagen.
Du behöver skaffa visum på Indonesiens ambassad i Stockholm innan du åker. Du kan antingen göra det personligen eller via post. Visumet du ska söka heter ”B-211” (Social Visa) och det tar högst tre arbetsdagar att utfärda. Med det visumet kan du stanna i Indonesien i upp till 60 dagar, och det går att förlänga på plats upp till fyra gånger.

Du behöver bifoga ett inbjudningsbrev som du får av oss när du har bokat, och vi hjälper dig självklart genom visumprocessen utan kostnad. Läs mer här:
https://indigotravel.se/nya-visumregler-for-volontararbete-pa-bali/
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B, och i vissa fall tyfoidfeber. Det finns en risk att smittas av malaria på Flores. Diskutera med din husläkare eller vaccinationsklinik om du behöver malariaprofylax – det beror bland annat på hur länge du stannar och vilken tid på året du åker. Vi rekommenderar att alltid använda myggspray och ha tunna bomullskläder som täcker armar och ben när du är ute på kvällarna.


Flores är – tillsammans med bland annat Bali och Lombok – en av öarna i pärlbandet som utgör de Mindre Sundaöarna, en ögrupp i östra Indonesien. Drygt 1,8 miljoner människor bor på ön. Till skillnad från resten av Indonesien, som (med undantag av Bali) är mestadels muslimskt, är merparten av invånarna på Flores kristna. Mest känd är ön för sina komodovaraner, vacker natur och den imponerande vulkanen Kelimutu.

 

Kulturveckan – en bra början på din volontärresa till Flores och Komodo

Den första veckan är en gemensam introduktionsvecka, med Labuan Bajo som utgångspunkt. Under veckan får du lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området.

Måndag: Introduktionsveckan börjar med en genomgång av vad du bör göra – och vad du bör undvika – för att respektera den lokala kulturen och människorna på Flores. Du får även en guidad rundvandring i Labuan Bajo, så du lär dig hitta i din nya (om än tillfälliga) lilla hemstad vid havet.

volontaer-flores

Tisdag: På tisdagen besöker vi Batu Cermin – eller ”spegelgrottan” – som har fått sitt namn av att solens strålar vid vissa tidpunkter letar sig in och skapar reflektioner på grottväggarna. Grottsystemet är även hem till en ganska stor koloni fladdermöss.

Onsdag: Vi besöker en traditionell by där du får lära dig mer om den lokala kulturen och se hur lokalbefolkningen lever. På eftermiddagen väntar en matlagningslektion, där du får lära dig laga traditionell lokal mat.

volontaer-flores-indonesien

Torsdag: Dagen börjar med en språklektion, och du får lära dig några användbara ord och fraser. Efter lunch besöker vi en skola för traditionell dans.

Fredag: Även fredagen börjar med en språklektion, och eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

frivillig-arbeid-indonesia

Helgen är ledig. Du kan till exempel upptäcka mer av Flores på egen hand eller med de andra volontärerna, koppla av på någon av stränderna.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback