• volontärresor-bali-skola-lovina

Volontärresa: Undervisa i Lovina Beach på Bali

Vill du volontärarbeta som lärare på Bali och hellre bo nära stranden än i Ubud? Då är det här det perfekta projektet för dig!

Du volontärarbetar minst en vecka*
Du bor tillsammans med andra volontärer
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2023
1 vecka: 5 100:-*
2 veckor: 7 900:-
3 veckor: 10 700:-
4 veckor: 13 500:-
5 veckor: 16 300:-
6 veckor: 19 100:-*
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt på Bali. 
**Vill du stanna längre än 6 veckor? Kontakta oss! 
2023
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa, inklusive ett inbjudningsbrev som du behöver till din visumansökan
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen på Bali, och transfer till volontärboendet i Lovina
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till skolan/projektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Bali (Ngurah Rai/Denpasar flygplats) så att du landar mellan midnatt natten till söndag och midnatt natten till måndag. Då ingår hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagnatten kostar hämtningen 500 kr extra.

Kommer du till Bali tidigare i veckan kan vi även ordna hämtning i centrala Ubud på söndagen utan extra kostnad.

Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen den sista veckan. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!

Alla som ska volontärarbeta på Bali måste ha ett visum som heter ”B211 Social and Cultural Visa”. Det gäller i 60 dagar från ankomst. Det visumet måste skaffas i förväg, via Indonesiens ambassad i Stockholm.
Du behöver ett intyg på att du ska volontärarbeta, och det får du av oss när du har bokat din volontärresa. Ett av kraven för att få B211-visumet är att att du är vaccinerad mot Covid. Tänk på att ansöka om visumet i god tid!
 
Det är även möjligt att skaffa visumet genom en visumbyrå på Bali, men det är då dyrare. Det kostar då 3 500 000 IDR, som är ca 2 500 kr, och betalningen måste du göra direkt till visumbyrån. Det kan dock vara ett alternativ om du redan är på resande fot. Hör av dig om du vill använda det alternativet, så får du kontaktuppgifter till en lokal visumbyrå av oss.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B. Malaria finns inte på Bali.

 

Volontärarbeta som lärare i Lovina Beach

Lovina Beach är ett perfekt alternativ för dig som vill volontärjobba på Bali och ha nära till stranden. Det här är ett mindre undervisningsprojekt än det i Ubud, och tempot är lite lägre. 

Du undervisar antingen ensam, om du känner dig bekväm med det och har tidigare erfarenhet från undervisning, eller tillsammans med en lokal samordnare eller en annan volontär.

volontärarbete-skola-bali-lovina

Glöm traditionella engelskalektioner – här är det bara din fantasi som sätter gränserna! Eleverna är mellan 5 och 12 år gamla, och lektionerna kan innefatta lekar, sång, musik, idrott, ritande eller något annat som gör att barnen tycker att det är roligt att lära sig engelska och blir motiverade att fortsätta. Volontärarbete ska vara roligt – och det är det här!

Du kommer garanterat att mötas av leenden och glädje – lokalbefolkningen på Bali är kända för sin vänlighet och öppenhet, och barnen är förstås inga undantag!

Vanligtvis har du förmiddagarna till att förbereda dagens lektioner, och efter lunch är du på skolan.

volontärresor-undervisning-bali-lovina-beach

 

Undervisningsprojektet är stängt under följande lokala helgdagar, examensveckor och skollov:

2023:

 • 2-13 och 20 januari
 • 13-17 mars (det går bra att jobba på en förskola istället)
 • 21-23 mars
 • 15-26 maj (det går bra att jobba på en förskola istället)
 • 30 mars
 • 31 juli-12 augusti (det går bra att jobba med skolrenovering och städning istället)
 • 17 augusti
 • 11-15 september (det går bra att jobba på en förskola istället)
 • 26 oktober
 • 20 och 25 december

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Lovina än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 
 

Boende för våra volontärer i Lovina

Under volontärarbetet bor du på vår lokala samarbetspartners center i området Buleleng, fem minuters gångväg från stranden.  Du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Om du vill ha ett eget rum kan vi oftast ordna det mot en extra kostnad, men antalet rum är begränsat så vi rekommenderar att boka det i god tid.

volontararbete-bali-lovina-boende

Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns inget varmvatten, men en svalkande dusch brukar vara skönt i värmen. Det finns även en mysig swimmingpool på boendet. Du får tillgång till wifi, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels vegetarisk och består oftast av lokala rätter med nudlar och ris som bas.

frivillig-arbeid-bali-lovina-bolig

Du kan tvätta för hand, eller betala lite extra för att få den maskintvättad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhuset får du inte dricka alkohol. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Bali

✔ Det finns många bankomater och affärer i Lovina, så det mesta går att köpa på plats.

✔ Om du vill ringa hem kan du enkelt köpa ett nytt SIM kort i de allra flesta butiker, den lokala personalen hjälper dig gärna.

✔ Det är regnperiod på Bali från december till mars – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Tina, 40+, Umeå
  Svara

  · Vad var det bästa med undervisningsprojektet i Lovina?
  Barnens glädje, nyfikenhet och vilja att lära!

  · Vad tyckte du om resan som helhet?
  Mycket bra! All personal på boendet var seriös, entusiastisk och välkomnande.

  · Skulle du rekommendera andra att åka på den här resan genom oss? Varför/varför inte?
  Absolut! Man kommer nära lokalbefolkningen, ser det som inte visas på sociala medier.

  · Har du några tips och råd till andra som funderar på att åka på den här resan?
  Åk med öppet sinne. Jämför inte allt med hur vi har det hemma. Se vänligheten i lokalbefolkningens ögon.