• volontarresor-thailand-volontar

Volontärresa: Undervisa och stranda i Hua Hin, Thailand

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,300 sek

Vill du kombinera givande volontärarbete i Thailand med sol och bad? Det här är den perfekta volontärresan för dig som vill både volontärarbeta och stranda! Hua Hin är Thailands äldsta badort, och har flest soltimmar i hela landet.

Du bor tillsammans med andra volontärer på vår lokala samarbetspartners center
Minimiålder: 16 år med målsmans godkännande
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Engelska på gymnasienivå

2024
1 vecka: 5 300:-*
2 veckor: 7 800:-
3 veckor: 10 200:-
4 veckor: 12 700:-
5 veckor: 15 300:-
6 veckor: 17 800:-
7 veckor: 20 200:-
8 veckor: 22 900:-
9 veckor: 25 300:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Thailand.
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
2024 & 2025
Varje måndag. Observera att alla aktiviteter tar paus under det lokala nyårsfirandet i mitten av april varje år, och skolloven som är specificerade i texten. Under loven får du istället lära ut engelska utanför skolan genom English Camps och liknande aktiviteter.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Bangkok (Suvarnabhumi) och transfer till volontärboendet i Hua Hin
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till skolan
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Eventuella visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Bangkok (Suvarnabhumi flygplats) så att du landar på söndagen innan projektet börjar senast klockan 16.00. Då ingår upphämtning på flygplatsen och transfer till volontärboendet i Hua Hin. Om du landar senare på söndagen eller redan på lördagen kan vi ordna transfer till Hua Hin även då mot en extra kostnad.
 
Observera att hämtning endast ingår från Suvarnabhumi flygplats (den stora flygplatsen), inte från Don Mueang. Om du landar på Don Mueang behöver du ta dig till Suvarnabhumi för att bli upphämtad där, senast klockan 16 på söndagen. 
Om du kommer till Bangkok tidigare i veckan kan vi även ordna transfer från Suvarnabhumi till Hua Hin, klockan 15:45 på söndagen.
 

Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Efter frukost på lördagen ordnas transport till busstationen till Hua Hin, och därifrån kan du ta buss eller minibuss till Bangkok. Ska du flyga hem direkt är det enklast att ta en taxi från busstationen till flygplatsen, men tänk på att vara ute i god tid. Man vet aldrig hur lång tid man fastnar i trafiken i Bangkok.

Ska du stanna i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.  

Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.

Fullgott grundskydd. Skydd mot hepatit A och i vissa fall hepatit B rekommenderas också. Malaria finns inte i Hua Hin, men vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.


Lär ut engelska på en skola i Hua Hin, och kombinera volontärarbete med på förmiddagarna med strand, sol och bad på eftermiddagarna! Hua Hin är Thailands äldsta badort, en populär semesterort för skandinaver och en av de soligaste platserna i Thailand.

 

Volontärarbete på en skola i Hua Hin i Thailand

Som volontärlärare i Hua Hin undervisar du barn och ungdomar mellan 6 och i vissa fall upp till 18 år, men oftast är det mest fokus på de yngre eleverna. I Hua Hin behövs volontärer till flera skolor i området.

Du behöver inte ha lärarutbildning eller tidigare erfarenhet från undervisning för att hjälpa till här. Du får handledning på plats. Var dock beredd på att det kan vara stora klasser, och på hårt men givande arbete!

Du behöver inte vara orolig för att din engelska inte är perfekt – har du klarat dig igenom engelskundervisningen i gymnasiet räcker det gott och väl. Faktum är att thailändare ofta har lättare att förstå svenskar som pratar engelska än exempelvis engelsmän och australiensare, som ofta har svårförståeliga dialekter och använder lokal slang och uttryck. Tänk bara på att prata långsamt, använda enkla ord och att hela tiden kolla om eleverna förstår.

frivillig-arbeid-thailand-skole

Engelskundervisningen i Thailand är generellt mycket dålig, med lärare som kan böja hundra oregelbundna verb men inte hålla ett enkelt samtal på engelska. De gör så gott de kan, men det finns ingen tradition av att lära ut engelska som det gör i exempelvis grannlandet Malaysia eller Indien. Därför använder de flesta lärare mest teori – grammatik, skrivövningar och skriftliga test.

Där kan du som volontärlärare fylla ett mycket viktigt tomrum genom att prata engelska med barnen, arrangera spel och lekar på engelska och få dem att släppa blygheten och osäkerheten och våga prata engelska – inte bara fylla i grammatikövningar. Annat som är mycket uppskattat är sång och musik. Du bör ha en öppen personlighet och våga bjuda på dig själv.

Du jobbar måndag till fredag. Normalt volontärarbetar man med barn i skolåldern i 2-3 timmar på förmiddagen på det här projektet, men det händer även att man får jobba eftermiddagspass. Arbetstiderna är ofta från ca 8:30 eller 9:30 till ca 11:00 till 13:00 beroende på vilken skola du blir placerad på. Vissa dagar kan du bli ombedd att vara på skolan både på förmiddagen och eftermiddagen och då får du lunch på skolan. Lokala samordnare och skolornas personal finns tillgängliga varje dag och ser till att arbetet flyter på.

När din arbetsdag är slut finns det tid att förbereda morgondagens aktiviteter, och ofta hinner du även med att koppla av på en av Hua Hins fina stränder.volontarjobb-thailand

Vill du hellre volontärarbeta med förskolebarn? Då ska du välja det här projektet istället.

 


 

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar:

2024: 1-2 januari, 26 februari, 8, 10, 15 och 16 april, 1, 6 och 22 maj, 3 juni, 22, 23 och 29 juli, 12 augusti, 14 och 23 oktober, 5, 10, 25 och 31 december.

Det är skollov i Thailand från mitten av mars till mitten av maj, och hela oktober. Då får du istället jobba med speciallektioner och lära ut engelska på ett friare sätt än under terminerna.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete i Thailand med en kulturvecka!

Vill du uppleva mer av Hua Hin än ”bara” volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! Där får du lära dig mer om thailändsk kultur på förmiddagarna och koppla av på en ny strand varje eftermiddag! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning.

 

Boende för våra volontärer i Hua Hin

I Hua Hin bor du i området Hin Lek Fai. Du får dela rum och badrum med en eller flera volontärer av samma kön, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är thailändsk och mestadels vegetarisk. Du får tillgång till gratis wifi, en liten swimmingpool, och dusch med varmvatten. Det finns luftkonditionering.

frivillig-arbeid-thailand

 

Du kan tvätta dina kläder för hand, eller lämna in dem för maskintvätt mot en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen.

hua-hin-boende

Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft och drick inte alkohol i volontärhuset. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete och deltagande.

 

Fritid i Hua Hin

På tisdags- och onsdagkvällar ordnas transport till två olika marknader, där du hittar det mesta från god och billig mat till prisvärda kläder och både klassiska och nya och kreativa souvenirer.

hua-hin-volontar-thailand

På fredagseftermiddagarna åker alla som vill till en av de många fina stränderna i närheten.

Om du stannar längre än en vecka i Hua Hin är det möjligt att åka till Bangkok över en helg för den som vill. Det tar 2,5-4 timmar med buss, beroende på trafiken.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Thailand

✔ Hua Hin är en turistort där nästan allt du kan tänkas sakna hemifrån finns tillgängligt.

✔ Den här delen av Thailand har flest soltimmar i hela landet, men det är regnperiod från maj till oktober.

✔ Det finns en liten pool på boendet och stranden ligger inom räckhåll – så glöm inte badkläder!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Alexander, 24, Luleå
  Svara

  Jag svarar gärna på era frågor, kul att ni följer upp!

  Vad var det bästa med projektet?

  Det bästa med själva projektet tycker jag var kontakten med barnen, det blev så många roliga stunder både på lektionerna och rasterna. Att de försökte så gott de kunde även om det blev fel ibland. Att de verkligen uppskattade att vi volontärer var där för dem.

  Vad tyckte du om volontärresan som helhet?

  Mycket bra på alla sätt, från första kontakten med er till avslutningen på plats i Hua Hin. Det var en fantastisk upplevelse som jag verkligen rekommenderar andra att prova på.

  Skulle du rekommendera andra att åka på den här resan genom oss?

  Utan tvekan. Jag fick mycket bra och snabba svar på mina frågor innan jag åkte och på plats har allt flutit på bra.

  Var det något du inte var nöjd med? Om ja, har du några förslag på förbättringar?

  Nej, faktiskt inte. Jag funderade en stund, men jag kan inte komma på något. Det är ett mycket gott betyg.

  Var det något i vår beskrivning av resan eller den information du fick av oss som inte stämde?

  Nej, allt stämde.

  Har du några tips och råd till andra som funderar på att åka på den här volontärresan?

  Som Stenmark sa: Hä bar å åk! Ni kommer inte att ångra det. Något jag hade ändrat så här i efterhand är att jag skulle ha stannat lite längre – två veckor var lite i kortaste laget eftersom det tog några dagar för mig att bli varm i kläderna och komma in i rutinerna. Tre eller fyra veckor rekommenderas för de som har möjlighet.