• volontärarbeta-i-vietnam

Volontärresa: Hjälp barn med funktionshinder i HCMC, Vietnam

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  4,200 sek

Volontärarbeta med handikappade barn i Ho Chi Minh City i Vietnam. Som volontär här bidrar du till att de här fantastiska barnen får en roligare vardag, och till deras personliga utveckling – och kanske även din egen?

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av arbete med funktionshindrade barn
Du bor på ett lokalt college tillsammans med andra volontärer
Det finns luftkonditionering och varm dusch på boendet
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2019
1 vecka: 4.200:-
2 veckor: 6.400:-
3 veckor: 8.300:-
4 veckor: 10.400:-
5 veckor: 12.500:-
6 veckor: 14.700:-
7 veckor: 16.700:-
8 veckor: 18.800:-
9 veckor: 20.900:-*
 
*Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2019 även för projektstart under 2020.
2019 & 2020
Varje måndag hela året, utom under Tết, det vietnamesiska nyårsfirandet (4-8 februari 2019, 27-31 januari 2020).
Ingår:
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Hämtning på flygplatsen i HCMC
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till projektet
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du bör boka ditt flyg till Ho Chi Minh City så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs en söndag. Om det passar bättre in i dina planer kan du även landa på lördagen. Då kostar extranatten på boendet 350 kr. Vi kan ordna hämtning på flygplatsen både lördag och söndag, från morgon till kväll. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Ska du stanna i Vietnam i högst 15 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.

Ska du vara i Vietnam i 16-30 dagar kan du skaffa e-visum på https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn. Se upp för bluffsidor! Sedan Vietnam införde e-visum i början av 2017 har det ploppat upp flera sidor som påstår sig ordna visum men som bara tar betalt utan att skicka något.

För vistelse längre än 15 dagar kan du även ordna visum på Vietnams ambassad i Stockholm. Då får du ett visum som gäller i antingen 30 eller 90 dagar. Tänk på att visumet är giltigt för inresa i sex månader från det datum det utfärdats, så ansök inte för tidigt. Du kan läsa mer om visum till Vietnam här: http://www.vietnamemb.se/en/service/visa.html

Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Malaria finns inte i Ho Chi Minh City, men om du ska resa runt i andra delar av Vietnam kan det vara bra att kolla med en vaccinationscentral innan du åker. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

Det här projektet är baserat i Ho Chi Minh City, Vietnams största stad, med drygt 7 miljoner invånare. Stadens namn förkortas ofta HCMC, och hette tidigare Saigon.  Det är ett namn som fortfarande ofta används av både vietnameser och utlänningar, men det syftar då oftast endast på de centrala delarna av Ho Chi Minh City.

 

Volontärarbete med funktionshindrade barn i Ho Chi Minh City, Vietnam

Det här projektet är baserat på ett lokalt statligt sjukhus, som även fungerar som dagcenter för barn med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar. Barnen placeras här när föräldrarna arbetar på dagarna, och resurserna är minst sagt bristfälliga. Barn från familjer med mer pengar placerar sina barn på dagcenter som har mer personal och resurser. Därför är det extra viktigt att det här centret får volontärer som hjälper till med den dagliga driften och bidrar till barnens utveckling.

volontärjobb-barn-handikapp-vietnam

 

Arbetsuppgifter för våra volontärer

Det finns inga förkunskapskrav, mer än att du tycker om att jobba med barn som har stort hjälpbehov, och att du har stort tålamod. Du behöver inte ha utbildning inom sjukvård för att volontärarbeta här. Centret är visserligen placerat på ett sjukhus, men de barn som kräver medicinsk behandling får det av personalen. Om du har erfarenhet av liknande arbete kan du ibland bli ombedd att hjälpa till även med arbete som kräver medicinskt kunnande.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet från arbete med handikappade barn. Du ges utbildning och instruktioner på plats, och alla våra volontärer här har möjlighet att välja bort vissa arbetsuppgifter om de inte känner sig bekväma med att utföra dem. Det kan exempelvis handla om att byta blöjor eller att utföra arbetsuppgifter som är för fysiskt eller psykiskt påfrestande för dig som individ. Allt bygger på en ömsesidig respekt och ingen ska känna sig tvingad att göra något som inte känns bra.

Centret har lokal personal, men de är i desperat behov av mer hjälp. Som volontär får du vara med i det dagliga arbetet, vilket bland annat innefattar följande:

 • Hjälpa personalen med den dagliga omsorgen av barnen, exempelvis badning, påklädning och matning
 • Hjälpa personalen med disk och renhållning av matrummet efter måltider
 • Hjälpa personalen att hålla alla utrymmen rena och städade
 • Leka med barnen och få dem att skratta och le!
 • Lära barnen att i största möjliga mån ta hand om sig själva
 • Uppmuntra barnen till att röra sig mycket, för att förbättra deras motorik och rörlighet
 • Hjälpa och uppmuntra barnen att prata eller uttrycka sig på andra sätt
 • Delta i idrott, musik och konstprojekt tillsammans med barnen
 • Viktigast av allt – ge dem massor av kärlek!  volontärresor-vietnam-handikappade-barn

 

Projektet pausar på följande lokala helgdagar

2019: 1 januari, 4-8 februari, 15 och 30 april, 1 maj, 2 september

2020: 1 januari, 20-31 januari, 2, 3 och 30 april, 1 maj, 2 september


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete i Vietnam med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Ho Chi Minh City? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer i Ho Chi Minh City

Du bor i ett område som heter Gò Vấp (ward/phường 17), i norra Ho Chi Minh, nära flygplatsen. Boendet är på ett lokalt college, som bland annat utbildar studenter inom hotell och restaurang. Det är 8 sängar per rum, och du delar rum med andra internationella volontärer av samma kön. Det finns luftkonditionering, varm dusch, förvaringsskåp för värdesaker och wifi. Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär.

volontararbete-vietnam-boende

Du kan handtvätta din egen tvätt, eller lämna in den för maskintvätt för $1 per kilo. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete. Du måste vara tillbaka på boendet senast 23.30 på kvällarna, för din egen säkerhet och för att inte väcka din rumskamrater.

frivillig-arbeid-vietnam-bolig

 

Att tänka på inför din volontärresa till Ho Chi Minh City

• Det är varmt i södra Vietnam hela året, men allra varmast är det i april. Du kommer att vara glad att det finns luftkonditionering på boendet!

• Det regnar mycket från juni till oktober – ta med paraply om du åker då.

• Den vietnamesiska valutan – Dong – går inte att växla bort utanför Vietnam, så gör dig av med de pengar du växlat in innan du lämnar landet.

 

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Adnan, Järfälla
  Svara

  Hej! Vill bara tacka för att ni gjorde den här resan möjlig för mig! Allt har rullat på som planerat och jag ångrar verkligen inte att jag åkte. Det enda jag ångrar är att jag bara stannade i två veckor. Med den första introduktionsveckan blev det ju bara en veckas arbete med barnen då och precis när jag hade kommit in i det var det dags att sluta! Jag ville stanna längre men jag hade ju redan bokat flyget hem.

  Så det är mitt tips till alla som funderar på att volontärjobba här: Jobba mer än en vecka! Boka antingen mer än två veckor, eller hoppa över introveckan. Den är inte dålig, men om jag fick välja om skulle jag valt att jobba i två veckor istället. Eller försökt komma loss så jag kunde vara där i tre eller fyra veckor.

  Annars var allt kanon, maten var bra och vi var bara tre killar som bodde i mitt rum den första veckan så det var gott om plats.

  Jag vill göra nåt sånt här igen, det var verkligen givande. Kanske åker tillbaka nästa år, nu kan jag ju det här så då kommer jag att vara hundra procent effektiv från dag ett! Vi hörs! 🙂

 • Maja
  Svara

  Det bästa med resan och tiden i Vietnam tycker jag var alla nya vänner jag fick, både bland de andra volontärerna, den lokala personalen och förstås barnen och ungdomarna på dagcentret. Det mesta var över förväntan, och jag är väldigt glad att jag valde det här projektet.
  Jag kan inte komma på något negativt, utom möjligen att det var väldigt varmt på dagarna i slutet av mars och början av april. Det var skönt med luftkonditionering på nätterna, utan den hade det nog blivit svårt att sova.
  En rekommendation till andra som funderar på det här projektet är att slut fundera och boka! Du kommer inte att ångra dig, om du vill känna att du gör nytta samtidigt som du har kul själv!