• kulturvecka-volontararbete-vietnam

Kulturvecka: Välkommen till södra Vietnam

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  3,400 sek

Den här veckan ger en bra introduktion till kulturen i södra Vietnam, och passar bra för sig som ska åka på en volontärresa och vill uppleva mer av landet än ”bara” volontärarbetet. Bland höjdpunkterna finns Krigsminnesmuseet och det intressanta tunnelsystemet i Cu Chi.

Du bor tillsammans med andra deltagare och volontärer i HCMC
Det finns luftkonditionering och varm dusch på boendet
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns

2024
3 400:-
Kulturveckan går endast att boka i samband med en av våra volontärresor till Ho Chi Minh City.
2024 & 2025
Varje måndag
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela vistelsen
✅ Hämtning på flygplatsen i Ho Chi Minh City och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Eventuella visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutad vistelse
Du bör boka ditt flyg till Ho Chi Minh City så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs en söndag. Om det passar bättre in i dina planer kan du även landa på lördagen, hämtning på flygplatsen ingår kostnadsfritt fram till klockan 22 båda dagarna. Om du kommer redan på lördagen kostar extranatten på boendet 500 kr.
Sista projektdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!
Ska du stanna i Vietnam i högst 15 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.

Ska du vara i Vietnam i 16-30 dagar kan du skaffa e-visum på https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn. Se upp för bluffsidor! Sedan Vietnam införde e-visum i början av 2017 har det ploppat upp flera sidor som påstår sig ordna visum men som bara tar betalt utan att skicka något.

För vistelse längre än 15 dagar kan du även ordna visum på Vietnams ambassad i Stockholm. Då får du ett visum som gäller i antingen 30 eller 90 dagar. Tänk på att visumet är giltigt för inresa i sex månader från det datum det utfärdats, så ansök inte för tidigt. Du kan läsa mer om visum till Vietnam här: http://www.vietnamemb.se/en/service/visa.html

Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Malaria finns inte i Ho Chi Minh City, men om du ska resa runt i andra delar av Vietnam kan det vara bra att kolla med en vaccinationscentral innan du åker. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Kulturveckan – en bra start på ditt volontärarbete i Vietnam

Måndagen börjar med en genomgång av veckans program, och du får träffa det lokala teamet. Du får en lektion i vietnamesiska där du får lära sig några användbara ord och fraser som kan komma till användning när du börjar volontärarbeta. Du får även lära dig vad du ska göra och inte göra för att respektera lokalbefolkningen i Vietnam. Efter lunch lär du dig hitta i området runt boendet. Det finns gott om affärer, bankomater och annat praktiskt inom gångavstånd.

volontärresor-vietnam-hcmc-introduktionsvecka

Tisdagen börjar med lite sightseeing, och vi bockar av några av stadens mest kända sevärdheter – bland annat Reunification Palace och Notre Dame – ett arv från den franska kolonialtidenDärefter väntar ett av Ho Chi Minh Citys viktigaste tempel: Jade Emperor Pagoda.

Efter lunch besöker vi Krigsminnesmuseet, som tidigare hette ”The House for Displaying War Crimes of American Imperialism and the Puppet Government of South Vietnam”, och innehållet är ungefär detsamma idag. Vietnams version av det som här kallas USA-kriget ger en tragisk men intressant inblick i landets historia. Det är svårt att ta till sig de hemskheter som hände i Vietnam för mindre än 50 år sedan. Vi hinner även med ett besök på den stora marknaden Ben Thanh.

volontärarbete-vietnam-introduktionsvecka

Onsdagen inleds med en matlagningslektion. Du får lära dig laga något typiskt vietnamesiskt att imponera på kompisarna och familjen med när du kommer hem, och resultatet blir dagens lunch. På eftermiddagen får du lära dig att göra ett traditionellt vietnamesiskt armband, och vi besöker en lokal marknad.

På torsdagen besöker vi intressanta Cu-Chi-tunnlarna, där människor levde under kriget. Man åt och sov under jord, det fanns sjukvård att tillgå och tunnlarna gjorde det möjligt att undgå bombningar och andra attacker från fienden. Om du har cellskräck rekommenderar vi att stanna ovan jord.

vietnam-cu-chi-volontär-introduktion

På fredagen får du en introduktion till det kommande volontärarbetet, och du får möjlighet att ställa alla frågor du kan ha samlat på dig under veckan. Vi besöker de projekt som finns tillgängliga.

Helgen är ledig, och du får tillbringa tiden som du själv önskar. Du kan uppleva mer av spännade Ho Chi Minh City på egen hand eller tillsammans med andra volontärer, eller bara ta det lugnt och ladda batterierna inför det kommande volontärarbetet. Ett avkopplande utflyktsmål är Mekongfloden och deltat söder om stan, där du kan åka båt och uppleva livet på landet i södra Vietnam – en skön kontrast till hektiska Ho Chi Minh City.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback