• kulturveckan-hua-hin

Kulturvecka: Lär känna soliga Hua Hin i Thailand

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  2,900 sek

En valfri introduktionsvecka till thailändsk kultur, för dig som ska volontärarbeta i Hua Hin.

Du bor tillsammans med andra volontärer på vår lokala samarbetspartners center
Minimiålder: 18 år (16 med målsmans godkännande)
Maxålder: Ingen övre gräns
Barnfamiljer är välkomna

2023
2 900:-
Kulturveckan går endast att boka i samband med en av våra volontärresor till Hua Hin.
2023 & 2024
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela vistelsen
✅ Hämtning på flygplatsen i Bangkok (Suvarnabhumi) och transfer till volontärboendet i Hua Hin
✅ Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Eventuella visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Bangkok (Suvarnabhumi flygplats) så att du landar på söndagen innan projektet börjar senast klockan 16.00. Då ingår upphämtning på flygplatsen och transfer till volontärboendet i Hua Hin. Om du landar senare på söndagen eller redan på lördagen kan vi ordna transfer till Hua Hin även då mot en extra kostnad.
 
Observera att hämtning endast ingår från Suvarnabhumi flygplats (den stora flygplatsen), inte från Don Mueang. Om du landar på Don Mueang behöver du ta dig till Suvarnabhumi för att bli upphämtad där, senast klockan 16 på söndagen. 
Om du kommer till Bangkok tidigare i veckan kan vi även ordna transfer från Suvarnabhumi till Hua Hin, klockan 15:45 på söndagen.
 

Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Efter frukost på lördagen ordnas transport till busstationen till Hua Hin, och därifrån kan du ta buss eller minibuss till Bangkok. Ska du flyga hem direkt är det enklast att ta en taxi från busstationen till flygplatsen, men tänk på att vara ute i god tid. Man vet aldrig hur lång tid man fastnar i trafiken i Bangkok.

Ska du stanna i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.
 

Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.

Fullgott grundskydd. Skydd mot hepatit A och i vissa fall hepatit B rekommenderas också. Malaria finns inte i Hua Hin, men vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Välkommen till Thailand!

Den här veckan är en valfri introduktionsvecka för dig som bokar en volontärresa till Hua Hin. Du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners volontärcenter i Hua Hin och genom resor i området.

Kulturveckan rekommenderas särskilt som en introduktion för dig som inte varit i Thailand tidigare, men den är även ett utmärkt sätt att lära känna de andra nyanlända volontärerna.

Programmet kan komma att ändras lite beroende på väder, säsong och annat, men ser i stora drag ut så här:

Efter frukost på måndagen får du en första praktisk genomgång av veckans program, och allmän information om volontärboendet, som ligger i området Hin Lek Fai i Hua Hin. Därefter får du prova på att laga thailändsk mat — som du säkert redan vet är den i absolut världsklass! Resultatet blir dagens lunch.

tisdagen får du lära dig mer om den thailändska kulturen: landets spännande historia, religion (de flesta thailändare är buddhister), traditioner och sedvänjor. Efter lunch får du lära dig några användbara ord och fraser på thailändska.

frivillig-arbeid-thailand-hua-hin

Onsdagen börjar med ett besök i två olika grottor och templet Huay Mongkol, där du får lära dig mer om buddhistiska ritualer och får en djupare förståelse för hur och varför buddhismen genomsyrar vardagslivet för de flesta thailändare på ett eller annat sätt. På eftermiddagen finns det tid för lite shopping för den som vill, på köpcentrat Market Village Mall.

På torsdagen åker vi till Pranburi Forest Park, som är berömd för sina mangroveplantage. På eftermiddagen får du koppla av på den fina stranden Sai Noi Beach, och på kvällen väntar en gemensam välkomst- och avskedsmiddag för nyankomna och ”färdiga” volontärer.

volontar-thailand

På fredagen vaknar vi tidigt för att ge mat till de lokala buddhistmunkarna i det lokala templet. Detta är en viktig handling för buddhister, och en intressant inblick i det thailändska vardagslivet. Tänk på att visa respekt.

Därefter väntar Hua Hin Artists Village (Baan Sillapin), och efter lunch kan du njuta av den lokala stranden.

 

Helgen är ledig, och du kan välja mellan att koppla av på boendet, upptäcka mer av området runt Hua Hin på egen hand eller tillsammans med andra volontärer – eller kanske ta en sväng till Bangkok? Dit tar det ca 3-4 timmar med buss eller tåg.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback