• volonär-palawan-filippinerna-bygg

Volontärresa: Bygg & renovera på ön Palawan i Filippinerna

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,700 sek

Vill du hjälpa fattiga familjer på Filippinerna och vara med i volontärgemenskapen, men inte undervisa eller jobba med barn? Då kan det här projektet vara något för dig!

Du volontärarbetar i minst en vecka
Du bor på vår lokala samarbetspartners center, 100 meter från stranden!
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
1 vecka: 5 700:-*
2 veckor: 8 600:-
3 veckor: 11 500:-
4 veckor: 14 400:-
5 veckor: 17 300:-
6 veckor: 20 200:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Filippinerna.
**Vill du stanna längre än 6 veckor? Kontakta oss!
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för projektstart under 2025.
2024 & 2025
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Puerto Princesa, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till projektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Puerto Princesa International Airport, Palawan, så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs en söndag. Hämtning på flygplatsen sker mellan kl 10 och kl 17 och ingår i priset, så försök passa in din ankomst efter det.Om du landar senare än 17.00 på kan vi ordna upphämtning mot en extra kostnad på 500 kr, om du inte vill ta dig till boendet på egen hand. Det tar ca 90 minuter med taxi.
 
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen.
Är du svensk medborgare behöver du inte söka om visum i förväg – ska du stanna på Filippinerna i högst 30 dagar behöver du inget visum alls, och ska du stanna mellan 31 och 59 dagar söker du om visum på flygplatsen när du landat. Ska du stanna ännu längre går det att förlänga visumet på plats. Du kan även skaffa visumet på Filippinernas ambassad i Oslo (via post) innan avresa, om du föredrar det. Ambassaden i Oslo hanterar även svenska visumansökningar, eftersom Filippinerna inte har någon ambassad i Sverige.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Det finns en liten risk att drabbas av malaria på Palawan. Prata med din husläkare eller vaccinationscentral om vilket skydd du behöver. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Volontärarbete: Bygg och renovering på Palawan i Filippinerna

På grund av hög arbetslöshet och dåliga utbildningsmöjligheter lever många av Palawans invånare i fattigdom, och har därför inte möjlighet att utföra nödvändiga renoveringar. Detta gäller både de fallfärdiga skjul många familjer bor i och vissa offentliga byggnader, eftersom det även saknas pengar till underhåll av till exempel skolor. Som volontär på det här projektet går en stor del av din volontäravgift till att köpa byggmaterial, och du får dessutom själv vara med på plats och hjälpa till med renovering där behovet är allra störst för tillfället.

volontär-palawan-filippinerna-bygg-renovering

Du jobbar sida vid sida med lokal arbetskraft, och vi anpassar dina arbetsuppgifter till dina förkunskaper och önskemål. Det här är ett perfekt för dig som vill volontärjobba med händerna, och går utmärkt att använda som grund för exempelvis gymnasiearbete inom byggteknik och liknande inriktningar.

Du jobbar 8.00-11.00 och lunch serveras kl 12. Eftermiddagens undervisningspass ligger mellan kl 14.00 och 16.00. Middagen står på bordet kl 18.

 

Projektet gör uppehåll på följande lokala helgdagar: 

2024: 1 januari, 24-25 och 30-31 december


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Palawan än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer på Palawan

Under volontärarbetet bor du på vår lokala samarbetspartners center i Aborlan, ungefär mitt på öns östra kust, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns luftkonditionering, säkerhetsskåp och västerländska toaletter. Duschen består av en vattentunna och en skopa.

volontarboende-palawan

Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär. Det finns wifi på boendet, men vi rekommenderar att du köper ett lokalt sim-kort eftersom uppkopplingen ofta ligger nere. En veckas surf kostar bara ca 10 kr. Boendet ligger 100 meter från närmsta strand, men det kan ibland finnas brännmaneter i vattnet här. En kvarts promenad längre bort finns en annan strand som är mer lämplig om du vill bada.

volontarboende-palawan1

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

volontarboende-palawan2

 

Att tänka på inför din volontärresa till Filippinerna

✔ Närmsta stad heter Narra och ligger ca 30 minuter med bil från boendet. Där finns bankomater och det mesta annat du kan tänkas behöva.

✔ Palawan har ett behagligare klimat än stora delar av Filippinerna, med regn som är mer jämnt fördelat under året och en behaglig medeltemperatur året runt.

✔ Aborlan är en lugn och fridfull by på landet där alla känner alla – här bor du säkert!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Tine Normann, 24
  Svara

  Jeg hadde det veldig fint i Palawan, helt klart!

  Det beste med reisen må ha vært å møte alle de fantastiske menneskene. Folket på Palawan er så vennlige og glade.

  Jeg vil absolutt anbefale andre å reise til Palawan gjennom dere. Man bor rett på stranden, man får se og oppleve en annen kultur og man får hjelpe andre.

  Det eneste jeg skulle ønske var litt annerledes, var at jeg håpet jeg skulle jobbe med noe som var mer viktig enn det jeg gjorde. Mesteparten av min tid gikk med til å male en scene, som var helt grei til å begynne med, på en basketballbane. Skulle ønske min jobb faktisk kunne hjelpe de fattigste. Jeg hadde også trodd at jeg skulle jobbe med litt forskjellig, og ikke bare male.

  Jeg bestemte meg derfor for å kjøpe inn skolesaker til alle elevene på skolen, sammen med 1 annen fra Holland. Vi kjøpte inn skrivebøker, skrivesaker og litt godis til 200 elever som vi pakket inn og gav til barna på julefesten deres.

  Ellers hadde jeg et helt fantastisk opphold på Palawan! Koordinatorene Glory og Mayla var veldig hjelpsomme om det var noe vi lurte på, og passet alltid på at vi hadde det bra. Lola som lagde mat til oss var så snill og hyggelig, og laget kjempegod mat.

  Jeg vil også si til andre som lurer på jobbe med byggeprosjektet på Palawan at det absolutt er en fin erfaring å ta med seg, men dersom man vil hjelpe de fattigste så burde man kanskje velge et annet prosjekt. Vi jobbet 4 timer om dagen, fra kl 9-11 på formiddagen og fra kl 14-16 på ettermiddagen, noe som var helt greit med tanke på varmen. Heldigvis så jobbet vi for det meste i skyggen.

 • Marcus, 24, Knivsta
  Svara

  Det här är ett bra projekt på alla sätt, och jag är väldigt nöjd med min tid på Palawan. Man bör vara inställd från början på att Aborlan och Palawan inte hör till de fattigaste områdena i Filippinerna. Barnen har det relativt bra här jämfört med hur deras jämnåriga har det i till exempel slumområdena i Manila och Cebu, men det var ni ju tydliga med från början. Jag åkte inte till Filippinerna för att förändra världen, utan för att få uppleva något nytt, testa ny och spännande mat, bidra till något positivt och få nya vänner. Alla boxar checkade där, och mer kan jag inte begära. Stort tack för all hjälp innan avresa, och all heder åt Glory och de andra på plats, de gjorde verkligen allt för att vi skulle trivas och känna oss som hemma.

 • Michael, 50+, Norrköping
  Svara

  Skulle jag poängsätta min upplevelse från 1 till 10 så hamnar denna resa på 10…och då är jag en ganska van resenär.

  Jag är helt fullkomligt nöjd med Indigo Travel och Green Lion i Tigman Village. Jag hade svårt att åka därifrån för det var så många känslor med under den månaden där jag var på min bygg- och renovering.

  Det bästa på projektet var omhändertagandet av min arbetsledare Rodel och min koordinator Glory. Väldigt professionella alla avseenden och även förstås alla andra där…

  Jag skulle verkligen rekommendera alla att åka till Tigman om ett volontärprojekt är av intresse.

  Beskrivningen från er innan jag åkte stämde verkligen överens med min upplevelse där. Det enda jag saknade när jag var där var ett hänglås för att låsa in mitt pass och pengar men det löste sig med en enkel transport till närmaste by Narra.

  Fantastiska människor och vänlighet utan motstycke och alla vänliga barn på Tigman Elementary School.

  Jag skulle lätt kunna bosätta mig där i en framtid…

  Tack en än gång 🙂