• volonararbete-elefanter-thailand

Volontärresa: Stötta elefanter i Chiang Mai, Thailand

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  16,900 sek

På det här projektet får du volontärarbeta med att ge ett bättre liv till ett litet antal elefanter som räddats från misshandel, vanskötsel och dåliga levnadsförhållanden — som transportmedel och underhållning för okunniga turister i Thailand.

På det här projektet behöver du stanna minst två veckor
Du bor tillsammans med andra internationella volontärer
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Barnfamiljer välkomna
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
2 veckor: 16 900:-
3 veckor: 24 100:-
4 veckor: 29 500:-*
 
*Vill du stanna längre än fyra veckor? Inga problem — kontakta oss!
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för projektstart under 2025.
2024 & 2025
Alla måndagar
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Chiang Mai
✅ Transfer till och från volontärboendet varje arbetsdag
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till elefantprojektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Eventuella visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Chiang Mai så att du landar söndagen innan projektet börjar. Upphämtning och transfer till volontärboendet ingår om du landar mellan klockan 08 och 16 på söndagen. Om du landar senare på söndagen eller en annan dag kan vi ordna hämtning mot en extra kostnad på 500 kr, eller så kan du ta dig till volontärboendet på egen hand. 

Det går även att att åka tåg och buss till Chiang Mai, från exempelvis Bangkok. Nattåget från Bangkok kan vara ett bra alternativ om du till tillbringa lite tid i huvudstaden innan du kommer till Chiang Mai. Vi kan tyvärr inte ordna hämtning på tågstationen, men den ligger bara 5 minuter från volontärboendet med taxi eller tuk-tuk så du kan enkelt ta dig dit på egen hand.

Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går det bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen.

Ska du stanna i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.  

Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.

Fullgott grundskydd. Det finns ingen malaria i Chiang Mai, men det finns en annan sjukdom som också sprids av myggor — denguefeber — och vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Här får du volontärarbeta med elefanter som räddats från elefantläger, elefantridning och misshandel för att underhålla turister i Thailand. Du bidrar till deras rehabilitering och till en värdig ålderdom för dem – utan kedjor, våld och tunga lyft. 

 

Volontärarbete med elefanter i Chiang Mai i norra Thailand

Det finns många elefantläger i Thailand. Just nu är det populärt att låta verksamheten gå över från det klassiska elefantridandet till att ta hand om utarbetade elefanter — och det låter ju bra. Men tyvärr är det ofta samma människor som ligger bakom även den nya verksamheten, och bara ett nytt sätt att tjäna pengar på elefanterna för dem.

I Chiang Mai i norra Thailand har det de senaste åren startats många olika ”rescue centers” och ”elephant sanctuaries”, med mycket tveksam verksamhet. Vi på IndiGo är delvis baserade i norra Thailand och volontärarbete med elefanter är något som ligger oss extra varmt om hjärtat, så för oss är det en självklarhet att bara förmedla volontärplatser till organisationer som verkligen sätter elefanternas bästa före pengar och turister.

 

Volontärarbetet med elefanter

Arbetsveckan är måndag till fredag, och varje dag ordnas transport till ett läger för omhändertagna elefanter på landsbygden. Vår lokala samarbetspartner i Chiang Mai samarbetar med flera olika elefantläger, och du blir placerad där behovet av volontärer är störst för tillfället. Därför vet vi inte i förväg exakt var du får jobba, men det kommer alltid att vara på riktigt sanctuary där elefanternas bästa alltid sätts främst. Självklart finns det inget tvång, inget våld, ingen elefantridning och inga elefantshower.

elefant-volontarresa-thailand

Samtidigt kan det hända att allt inte är så bra som vi skulle önska. För att få in tillräckligt med pengar för att kunna ta hand om elefanterna måste även seriösa räddningscenter ta emot betalande besökare för få verksamheten att gå runt, och ibland kan det vara fler besökare på plats samtidgt än vi på IndiGo skulle önska. Som volontär ber vi dig även att vara våra ögon och öron på plats, och om du ser något som verkar fel vill vi gärna veta det. Vi kan oftast inte lösa problemet direkt, men vi tar gärna diskussionen med den lokala personalen och försöker få till förbättringar när det är möjligt.

frivillig-arbeid-elefanter-thailand

På måndagen får du en introduktion till volontärarbetet och får veta mer om elefanternas utsatta situation i Thailand och om de omhändertagna elefanterna.

Resten av arbetsveckan får du vara med och förebereda elefanternas mat och örter som stärker deras hälsa, rengöra de utrymmen där de sover och äter, utföra enklare renovering vid behov, lära dig mer om dessa majestätiska djur och lära känna deras peronligheter, vandra med dem, se på när de tar sina gyttjebad och fascineras över hur intelligenta de är. Exakt vad arbetsuppgifterna består av kan variera lite från vecka till vecka och kan till viss del påverkas av årstiden, men vi vågar lova att du inte blir besviken.

Frukost får du på volontärboendet, lunch serveras hos elefanterna och middagen får du när du kommer tillbaka till volontärboendet i stan på eftermiddagarna.

volontarresor-elefant-thailand

 

Om Chiang Mai

Chiang Mai är den största staden i norra Thailand, och ett populärt resmål för både internationella turister och thailändare. Staden grundades på 1200-talet och det finns många fina tempel att besöka. Chiang Mai har även en stor och populär kvällsmarknad där du hittar allt du kan tänka dig och lite till. Staden är omgiven av berg och det finns massor av möjligheter till trekking.

Klimatmässigt är Chiang Mai allra bäst från oktober till januari. Då är det svalare på kvällarna och nätterna, och vissa nätter kan det vara riktigt kyligt. Även från juni till september är klimatet helt okej — då är det regnperiod, och det kommer störtskurar ibland men det regnar oftast inte särskilt länge och det finns alltid regnfria dagar. Regnet ger skön svalka i värmen, och elefanterna älskar regn och gyttjebad!

Från slutet av februari/början av mars till mitten/slutet av april är tyvärr luften dålig i Chiang Mai. Det beror på att bönderna i norra Thailand och i grannländerna (Burma och Laos) bränner skogsområden och risfält för att den nya skörden ska bli bättre, och om du åker under den perioden rekommenderar vi därför att ha munskydd när du är ute längre stunder. Om du har astma eller andra andingsproblem är det bäst att åka en annan tid på året. April och maj är även de varmaste månaderna på året i norra Thailand.

 

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar:

2024: 1-2 januari, 26 februari, 8, 10, 15 och 16 april, 1, 6 och 22 maj, 3 juni, 22, 23 och 29 juli, 12 augusti, 14 och 23 oktober, 5, 10, 25 och 31 december.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete i Thailand med en kulturvecka!

Vill du uppleva mer av Chiang Mai än ”bara” volontärarbetet med elefanterna? Anmäl dig till kulturveckan i Chiang Mai också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning.

 

Boende för våra elefantvolontärer i Chiang Mai

Som volontär i Chiang Mai bor du på ett mysigt ställe i som heter Moonlight Garden Home. Det finns luftkonditionering och varmvatten, och du får dela rum med en eller flera volontärer av samma kön. Du får tre måltider om dagen (två på helgerna — brunch och middag), och maten är mestadels thailändsk och god! Det finns oftast vegetariska alternativ.

volontar-chiang-mai-thailand

Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete och deltagande.

frivillig-arbeid-chiang-mai-thailand

 

Att tänka på inför din volontärresa till Chiang Mai

✔ Det är regnperiod i Chiang Mai från maj till september. Det regnar inte varje dag, men det händer att det kommer monsunregn som dränker det mesta.

✔ Från december till februari är det kyligt på kvällarna och nätterna i norra Thailand.

✔ Tänk på att elefanter är känsliga för ljud – barnfamiljer är välkomna, men barnen bör vara i skolåldern.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Fabian
  Svara

  Kommer att åka det här projektet i oktober eller november, är det någon som har lust att hänga med?

 • Aina
  Svara

  Så flott 🙂
  Jeg reiser i februar, 2 uker fra den 25 🙂