• volonararbete-elefanter-thailand

Volontärresa: Elefantpensionat i Kanchanaburi, Thailand

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  7,400 sek

På det här projektet får du volontärarbeta med att ge en värdig ålderdom till ett litet antal elefanter som räddats från misshandel, vanskötsel och dåliga levnadsförhållanden – som transportmedel och underhållning för okunniga turister i Thailand.

Boendet är i dubbelrum med varm dusch
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Barnfamiljer välkomna
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2020
1 vecka: 7.400:- 

Det här är ett mycket populärt projekt, och för att det inte ska vara för många volontärer på plats samtidigt (vilket kan stressa elefanterna) är det endast möjligt att boka en veckas volontärvistelse här.
 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2020 även för projektstart under 2021.

2020 & 2021
Alla måndagar hela året.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Bangkok (Suvarnabhumi eller Don Mueang)
¤ Transfer till Singburi, och vidare till Kanchanaburi
¤ Tre måltider per dag (två på helgerna)
¤ Allt boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till elefantprojektet
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du bör boka ditt flyg till Bangkok så att du landar helgen innan projektet börjar, dvs en lördag eller söndag. Vi kan ordna hämtning på båda flygplatserna i Bangkok (Suvarnabhumi och Don Mueang) hela dagen på lördagen och fram till klockan 15.00 på söndagen.

Beroende på när du landar få du antingen bo på hotell i Bangkok eller hos vår samarbetspartner i Singburi, norr om Bangkok, den första natten. På måndag morgon ordnas transfer från Singburi till Kanchanaburi. 

Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går det bra att stanna på boendet till efter frukost på lördagen. Då ordnas transport till busstationen till Kanchanaburi, och därifrån kan du ta buss eller minibuss till Bangkok. Ska du flyga hem direkt är det enklast att ta en taxi från busstationen till flygplatsen, men tänk på att vara ute i god tid. Man vet aldrig hur lång tid man fastnar i trafiken i Bangkok.

Ska du stanna i högst 30 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.  

Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.

Fullgott grundskydd. Skydd mot hepatit A och i vissa fall hepatit B rekommenderas också. Malaria kan finnas i västra delen av Kanchanaburi, på gränsen till Burma, och vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

ELEPHANT HAVEN. Här får du volontärarbeta med elefanter som räddats från elefantläger, elefantridning och misshandel för att underhålla turister i Thailand. Du bidrar till deras rehabilitering och till en värdig ålderdom för dem – utan kedjor, våld och tunga lyft. 

 

Volontärarbete med elefanter i Kanchanaburi i västra Thailand

Det finns många elefantläger i Thailand. Just nu är det populärt att låta verksamheten gå över från det klassiska elefantridandet till att ta hand om utarbetade elefanter – och det låter ju bra. Men tyvärr är det ofta samma människor som ligger bakom även den nya verksamheten, och bara ett nytt sätt att tjäna pengar på elefanterna för dem.

I Kanchanaburi, 25 mil väster om Bangkok, har det de senaste åren startats flera olika ”rescue centers” och ”elephant sanctuaries”, med mycket tveksam verksamhet. Vi på IndiGo är delvis baserade i Thailand och volontärarbete med elefanter är något som ligger oss extra varmt om hjärtat, så för oss är det en självklarhet att bara förmedla volontärplatser till organisationer som verkligen sätter elefanternas bästa före pengar och turister.

Om du googlar volontärarbete med elefanter i Kanchanaburi på engelska får du upp flera träffar på ett ställe som heter ”ElephantsWorld”. Läs på noga om du är intresserad av att volontärarbeta med elefanter där – det är ett av de värsta exemplen på vad som på ytan ser ut att vara en fristad för elefanter, men flera som har volontärarbetat där vittnar om dåliga förhållanden för djuren och att de tar emot alldeles för många besökare, vilket gör elefanterna stressade. Det finns tyvärr flera sådana exempel.

 

Om Elephant Haven

På det här projektet volontärarbetar du med elefanter på Elephant Haven i området Sai Yok i Kanchanaburi. Projektet startades 2015, och ingår i Save Elephant Foundation som grundats av Thailands främsta förespråkare för elefanters rättigheter. Hon heter Lek Chailert, och hon grundade även Elephant Nature Park utanför Chiang Mai i norra Thailand – förmodligen världens mest omtalade fristad för elefanter. Där får de redan ett stort antal internationella volontärer varje vecka, så vi har valt att stödja deras initiativ i Kanchanaburi istället.

volontarresor-elefanter-thailand-kanchanaburi

Elephant Haven ligger i Sai Yok, 5 mil väster om staden Kanchanaburi. Här bor sju vuxna elefanter, som räddats från dåliga förhållanden på kommersiella elefantläger runtom i Thailand. Här slipper de kedjor, släpa runt på okunniga turister på tunga träbänkar och göra cirkuskonster – och får bara lära sig hur man är en elefant igen! Elefantridning och annat skadligt är självklart inte tillåtet här, och elefanternas bästa sätts alltid främst.

 

Volontärarbetet med elefanter, dag för dag

Under helgen ordnar vi så du blir upphämtad på flygplatsen i Bangkok och får transfer till vår samarbetspartners volontärboende i Singburi, norr om Bangkok. Om du vill kan du vara med på en valfri introduktionsvecka till den thailändska kulturen där innan du börjar volontärarbeta, och det går även bra att kombinera elefantprojektet med ett av våra volontärprojekt i Singburi, Hua Hin eller Kaeng Krachan.

Efter frukost på måndagen ordnas transfer till Kanchanaburi från Singburi (eller Hua Hin/Kaeng Krachan om du volontärarbetar där innan). När du kommer fram till Elephant Haven får du en säkerhetsgenomgång, och sedan får du bekanta dig med dina nya fyrbenta jättekompisar – damerna Thong Koon, Lamyai, Chopper, Pimjai, Ngern Dam, Boonmee och Mali. Du får göra klibbiga risbollar som hör till elefanternas favoritgodis, och mata dem.

Efter lunch får du vara med och ge elefanterna ett gyttjebad i floden – det brukar vara mycket uppskattat, och leran skyddar elefanterna mot solen och mot insekter. Därefter är det dags att upptäcka området runt reservatet, och vi går på en vandring i ungefär 90 minuter.

På eftermiddagen är det baddags – alla elefanter som vill (och det brukar vara alla!) går ned till floden och får ett svalkande bad. Du får vara med tvätta dem, på ett säkert sätt för både dig och elefanterna.

bada-med-elefanter-thailand

Tisdagen börjar med att ordna frukost till elefanterna – oftast består den av en slags gräs och ananas. Du får vara med och ta elefanterna på en lätt vandring, mata dem och bada dem. Efter lunch är det dags för dagens gyttjebad, ännu en elefantpromenad, matning och att umgås med dina nya vänner – och då menar vi både de andra volontärerna och de fyrbenta jättarna. Efter middagen besöker vi den lokala marknaden.

frivillig-arbeid-elefanter-thailand

onsdagen börjar vi med att göra fler risbollar – de brukar gå åt snabbt. Därefter är det dags för ett litet break från elefanterna, och vi besöker grottan i Krasae och ”Dödens järnväg”, som byggdes av krigsfångar under andra världskriget. På eftermiddagen är det baddags igen, innan det är dags för middag.

Torsdagen startar med att plantera gräs och bananträd – en elefant behöver äta runt 300 kg frukt och grönt varje dag för att må bra! Efter lunch får du vara med och städa upp efter elefanternas måltid, och gå på en vandring runt reservatet.

frivillig-arbeid-thailand-elefanter

fredagen får du lära dig hur man skördar elefantgräs på traditionellt sätt, mata elefanterna och bada dem. Du hinner även med en lektion i thailändsk matlagning, som resulterar i dagens lunch. På eftermiddagen får du städa elefanternas sovplatser – var beredd på att de 300 kg mat de stoppar i sig varje dag kommer ut i andra änden, men elefantdynga luktar faktiskt inte särskilt illa.

Fredagskvällen avslutas med samling vid lägerelden tillsammans med de andra volontärerna och den lokala personalen.

lördagen ordnas transport till busstationen i Kanchanaburi efter frukost, och därifrån tar du dig enkelt vidare till Bangkok om det här är den sista veckan på din volontärresa. Om du ska fortsätta volontärarbeta i Singburi eller Hua Hin ingår transfer dit.

 

Kanchanaburi

Kanchanaburi är Thailands tredje största provins och ligger tre timmar väster om Bangkok, på gränsen till Burma. Den största staden, som även den heter Kanchanaburi, ligger vackert omgiven av regnskogar och berg, och är en populär destination för både thailändska och utländska turister. Mest känt för de flesta är Kanchanaburi för den ökända bron över floden Kwai, som byggdes under andra världskriget  av straffångar från de allierades sida.

Idag är Kanchanaburi en mysig liten stad som inte påverkats negativt av turismen. Lokalbefolkningen är trevlig och hjälpsam, och det finns mycket att välja på om du vill stanna några dagar extra efter volontärarbetet. Det finns flera fina nationalparker och vattenfall i området – det största heter Erawan och är ett av Thailands mest kända, och om du är intresserad av historia får du inte missa krigsmuseet – och förstås själva bron. Det finns även en trevlig kvällsmarknad bredvid tågstationen.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete i Thailand med en kulturvecka!

Vill du uppleva mer av centrala Thailand än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan i Singburi också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning. Du kan även vara med på introduktionsveckan och sedan volontärarbeta i både Singburi och Kaeng Krachan, om du vill uppleva två olika intressanta och väldigt olika platser i centrala Thailand. Det går även att kombinera exempelvis Singburi, Hua Hin, Kaeng Krachan och elefantprojektet i Kanchanaburi. Transfer mellan de olika projekten ingår i resans pris.

 

Boende för våra elefantvolontärer i Kanchanaburi

På det här projektet bor du i Singburi, norr om Bangkok, den första natten. Efter frukost på måndagen ordnas transfer till Kanchanaburi. Där får du eventuellt dela stuga och badrum med en volontär av samma kön, och bjuds på tre mål mat varje dag. Maten är thailändsk och helt eller mestadels vegetarisk. Du får tillgång till gratis wifi, och dusch med varmvatten. Du kan tvätta dina kläder för hand, tvättmedel finns att köpa på plats.

volontarboende-elefanter-kanchanaburi

Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete och deltagande.


Observera att det bara går att boka en vecka på det här projektet. Om du vill jobba med elefanter i Thailand i två veckor eller ännu längre rekommenderar vi istället vårt elefantprojekt utanför Chiang Mai i norra Thailand. 

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Hampus
  Svara

  Stort tack för att ni kunde ordna en plats med så kort varsel! Hela veckan var kanon, och jag rekommenderar verkligen det här projektet för alla som vill volontära med elefanter på ett etiskt och bra sätt.