• volontärarbete-i-laos-undervsining-skola

Volontärresa: Undervisa fattiga barn utanför Vientiane, Laos

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  4,250 sek

Volontärarbeta med att lära ut engelska till barn från fattiga familjer på landsbygden utanför huvudstaden Vientiane, i mysiga och vänliga Laos.

Du undervisar i minst en vecka
Du bor tillsammans med andra internationella volontärer
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2021
1 vecka: 4.250:-
2 veckor: 6.350:-
3 veckor: 8.450:-
4 veckor: 10.550:-
5 veckor: 12.700:-
6 veckor: 15.050:-
7 veckor: 17.150:-
8 veckor: 19.300:-
9 veckor: 21.750:-*
 
*Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2021 även för projektstart under 2022.
2021 & 2022
Varje måndag, när vi har möjlighet att ta emot volontärer i Laos igen efter Covid. Inget datum är fastställt för när projekten startar igen, men fråga oss gärna.
Från 1 juni till 1 september är det skollov i Laos. Då går det istället bra att lära ut engelska till munkar och munknoviser från det lokala templet.
Ingår:
💗 Hjälp med planering inför din resa
💗 Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
💗 Hämtning på flygplatsen i Vientiane, och transfer till volontärboendet i Houkau
💗 Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
💗 Allt boende under din vistelse
💗 Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
💗 En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
💗 En donation till skolan
💗 Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Vientiane så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs en söndag. Vi ordnar hämtning på flygplatsen hela dagen. Det går även att landa redan på lördagen om det passar bättre för dig. Då betalar du bara 400 kr extra för extranatten på boendet. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!
Som svensk medborgare måste du ha visum för att resa in i Laos. Du kan antingen skaffa det i förväg på Laos ambassad i Stockholm eller på flygplatsen i Vientiane (eller vid gränsen om du reser in i landet via Thailand eller något annat grannland). I Sverige kostar det 300 kronor. Mer info hittar du på Laos ambassads hemsida:
http://www.laosembassystockholm.egnaverk.se/
Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Malaria finns inte i området runt Vientiane (men i andra delar av Laos, så om du planerar att spendera mer än ett par dagar i andra delar av landet bör du överväga att ta malariaprofylax). Vi rekommenderar att alltid ha kläder som täcker armar och ben och att använda myggspray när du är ute på kvällarna.


Laos beskrivs ofta som ett ”bortglömt” land, som inte har i närheten lika många turister och volontärer som exempelvis Thailand.  Men nu har du en unik möjlighet att bidra till att även Laos får en plats på världskartan och på här projektet har du chansen att visa barn från fattiga familjer utanför mysiga Vientiane att de inte är bortglömda!

Du blir baserad i en by 23 km utanför huvudstaden Vientiane, som är Laos huvudstad och största stad, men som i jämförelse med till exempel Bangkok, Rangoon i Myanmar och Ho Chi Minh City i Vietnam känns som en mysig småstad.

 

Volontärarbete i Laos – Lär ut engelska

Utbildning är nyckeln till en bättre framtid, och att vara duktig på engelska är en grundförutsättning både när det gäller fortsatta studier och arbete. Barnen kommer från fattiga familjer och som volontär här kommer du att aktivt bidra till att förbättra deras chanser till en ljusare framtid. Som volontärlärare i Laos jobbar du under överseende av skolornas ordinarie engelskalärare och med vår lokala koordinator, och tidigare erfarenhet från undervisning  är inget krav.

volontärararbete-skola-laos

Vi samarbetar med flera olika skolor för barn från fattiga familjer på landsbygden utanför Vientiane, men de flesta av våra volontärer blir placerade i byn kommunala skola. Ibland kan du även bli ombedd att undervisa i den lokala tempelskolan, och under skolloven arrangeras undervisning under friare former.

frivillig-arbeid-laos

Hur du vill lägga upp undervisningen är till stor del upp till dig. Du kan använda de kursböcker som finns, eller jobba mer fritt med tyngdpunkt på att prata och förstå talad engelska.  Det kommer att uppskattas extra mycket om du även är med och anordnar aktiviteter utanför skoltid, som idrott och lekar. Det kan också underlätta att ta med sig bilder, planscher, musik och annat som kan göra undervisningen och skoldagen roligare. Volontärjobb ska vara roligt – både för dig och eleverna!

Barnen är mellan 4 och 12 år.

 

Projektet tar paus på följande lokala helgdagar och skollov:

2020: 1 januari, 13-17 april, 1 maj, 1 juni, 6 juli, 7 oktober, 2 december

Från 1 juni till 1 september och från mitten av januari till början av februari är det skollov i Laos. Då går det istället bra att lära ut engelska till munkar och munknoviser från det lokala templet.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Laos än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer i Laos

Boendet är i en by som heter Houkau, 23 km väster om Vientiane. Du får eventuellt dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär.

volontärabete-laos-boende

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Det är inte tillåtet att dricka alkohol på volontärboendet, men det finns en mysig restaurang bredvid där det går bra att ta en öl på kvällen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

laos-frivillig-arbeid-bolig

 

Att tänka på inför din volontärresa till Laos

💗 Det är regnperiod i Laos från maj till september. Det regnar inte varje dag, men det händer att det kommer monsunregn som dränker det mesta.

💗 Det går att flyga direkt till Vientiane, men en annan möjlighet att flyga till Bangkok och ta ett inrikesflyg till Udon Thani i norra Thailand. Därifrån är det bara 5 mil till gränsen i Nong Khai, och därifrån är det 4 mil till Vientiane.

💗 Du kan även åka nattåg från Bangkok direkt till Tha Naleng i Laos, 13 km från Vientiane, och ta en buss eller taxi därifrån.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Casper, 24, Kungsbacka
  Svara

  Hej, har kommer lite feedback som jag lovade (ursakta bristen pa svenska bokstaver, sitter pa ett internetcafe nu).
  Allt har flutit pa over forvantan. Jag hade vantat mig att det inte skulle vara sa valorganiserat och strukturerat som det faktiskt ar, aven om det forstas inte gar att jamfora med Sverige. 6 veckor var en bra langd på resan. Lagom lange for att jag skulle lara kanna barnen, lararna och personalen, och komma in i arbetet ordentligt. Det har verkligen gett mig ovarderlig erfarenhet av undervisning, som jag kommer att ha stor nytta av i min kommande karriar som larare.
  Aker nu vidare till Luang Prabang for lite semester. Det ar kallt dar uppe nu, sager de. Bara runt 5-10 grader pa natterna. Far nog kopa en varmare jacka!
  Stort tack for all er hjalp innan avresa, jag ar redan sugen pa att aka nagonstans nasta ar om planboken tillater det. Och sjalvklart kontaktar jag er igen da. Det var ju en svensk tjej som bokat via… hrm, en annan organisation, nog lika bra att inte namnge dem har, och hon fick nastan ingen hjalp alls av dem. De kunde inte ens tala om vilka visumregler som galler till Laos innan hon akte. Tack for att ni har koll!! 🙂

 • Aisha, 22, Helsingborg
  Svara

  Tack för en bra resa, där allt fungerade mycket bra från den första kontakten med er till att jag lämnade Vientiane en massa minnen och erfarenheter rikare. När allt är på topp är det svårt att välja ut något som är ”bäst”, men jag blev positivt överraskad av Laos som land. Jag visste inte så mycket om det innan, men det var en klockren rekommendation från er. Inget ont om Thailand, men det här var mer spännande. Längtar redan tillbaka till lite mer ”somtam”, och till alla härliga kidsen förstås. Sabai dii för den här gången!