• volontär-kvinnoprojekt-nepal

Volontärresa: Stärk lågutbildade kvinnor i Nepal

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  7,800 sek

Volontärarbeta på ett projekt för att stärka kvinnor från fattiga byar som helt saknar utbildning, eller bara gått i skolan ett par år. Kunskap är makt!

Du jobbar på skolan i minst två veckor*
Du bor på volontärcenter i Kathmandu
Minimiålder: 18 år
Maxålder: 65, men det är en flexibel gräns
Förkunskapskrav: Engelska på gymnasienivå

2024
1 vecka: –
2 veckor: 7 800:-
3 veckor: 10 200:-
4 veckor: 12 700:-
5 veckor: 15 300:-
6 veckor: 17 800:-
7 veckor: 20 200:-
8 veckor: 22 900:-
9 veckor: 25 300:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Nepal.
Observera att kulturveckan är obligatorisk innan du volontärar på det här projektet, eftersom du behöver ha en förståelse för nepalesisk kultur. 
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för projektstart under 2025.
2024 & 2025
Varje måndag. Notera helgdagarna och skollovet specificerade i projektbeskrivningen.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Kathmandu, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till projektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Kathmandu så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på en söndag. Vi kan ordna hämtning på flygplatsen från 06.00 till midnatt. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!
Du behöver inte söka visum till Nepal i Sverige – du får det på flygplatsen i Kathmandu när du landat. Turistvisum utfärdas för 15, 30 eller 90 dagar och kostar 25, 40 respektive 100 US dollar. Mer information hittar du här:
http://www.nepalimmigration.gov.np/page/visa-on-arrival. Om du föredrar att ha ditt visum klart innan du åker kontaktar du Nepal generalkonsulat i Stockholm: http://www.nepalsgeneralkonsulat.se. Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Risken att smittas av malaria är låg i Kathmandu. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax, om du planerar att vistas på andra ställen i Nepal under en längre tid. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Volontärarbete med att stärka och utbilda kvinnor i Kathmandu

Det här projektet har som huvudsaklig målsättning att stärka kvinnor i olika åldrar som helt saknar utbildning, eller som bara gått i skola ett par år. De flesta kommer från fattiga byar på landsbygden, och har flyttat till Kathmandu för att jobba som hembiträden och liknande lågbetalda yrken där utbildning inte krävs. De fastnar oftast längst ned på skalan när det gäller inkomst och social status, och många gånger försämrar det även deras självförtroende och möjlighet att förändra sin situation.

Att söka till den här speciella skolan är ett stort steg på vägen. På Chetana Mahila Secondary School får de en möjlighet till utbildning som de tidigare saknat, och en chans till personlig utveckling som de bär med sig resten av livet.

volontär-kvinnoprojekt-kathmandu

Skolan och projektet drivs av lokal personal, men internationella volontärer bidrar aktivt till att stärka kvinnornas självkänsla, kunskap och framtid. Som volontär är din främsta uppgift att förbättra kvinnornas engelska, som liksom i Indien är det språk som ofta används för att överbrygga missförstånd – det finns 123 olika språk i Nepal! Dock är engelska ett språk som mestadels används av välutbildade nepaleser. En tredjedel av Nepals befolkning kan inte ens läsa och skriva på sitt eget språk, och då kan vägen till att lära sig ett främmande språk tyckas lång.

Undervisningen är inte begränsad till engelska, utan du får gärna blanda in ämnen som matematik, geografi, biologi, datakunskap, musik och annat som stärker både deras självförtroende och kunskap.

Du förväntas undervisa ungefär fyra timmar om dagen, måndag till fredag, och det finns även tid att förbereda lektionerna. Tonvikten bör ligga på att prata engelska, och mindre på att skriva och lära sig avancerad grammatik, med tanke på att vissa av kvinnorna inte är skrivkunniga. Att lära dem alfabetet på engelska är dock en bra början för dem som inte redan kan det.


 

Det är skollov i Nepal från 11 mars till 22 april 2024. Då är det här projektet inte igång.

Projektet tar även paus under följande lokala helgdagar:

2024: 11 och 30 januari, 19 februari, 8 mars, 24 april, 1, 23 och 29 maj, 17 juni, 19, 20 och 26 augusti,  6, 17 och 19 september, 3 och 10-17 oktober, 1, 7 och 25 november, 25 och 30 december.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Kathmandu än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer i Kathmandu

Under hela vistelsen bor du på vår samarbetspartners center i Kathmandu, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Det finns även möjlighet till privatrum mot en extra kostnad.

volontarresor-nepal-boende-kathmandu

 

Du bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna), och maten är mestadels eller helt vegetarisk. I Nepal betraktas gäster som sända av gudarna, så var beredd på att bli bortskämd! Du får tillgång till kyl, varm dusch och gratis wifi.

Du kan tvätta för hand eller lämna in din tvätt mot en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft, och drick inte alkohol på boendet. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Nepal

✔ Var beredd på krävande men givande arbete.

✔ Regnperioden varar från juli till augusti. Glöm inte regnkläder och paraply. Om du planerar att fotvandra i bergen rekommenderar vi vattentäta kängor.

✔ Från oktober till april är det kallt på nätterna. Ta gärna med en sovsäck.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback